Forsiden
Du er her: Forsiden

Bli medlem av NOF


Siste nytt

HavørnFikk ikke Stortinget med på skyting av havørn (11.06.2019)

Nok en gang har Senterpartiet fremmet forslag om skyting av fredede rovfugler, denne gangen havørn. Men skyting av havørner kan ikke redde egg- og dunværtradisjonen langs kysten, en tradisjon der ærfugler hekker nært mennesker, tidligere med relativt stor økonomisk betydning.

Les mer
HubroNei til mer landbasert vindkraft - for fuglenes skyld (04.06.2019)

Etter 20 år med vindkraft i Norge konstaterer Norsk Ornitologisk Forening (NOF) at vi har lagt vindkraftverkene til områder med potensielt høyt konfliktnivå, også for truede arter som hubro. Tilliten til forvaltningssystemet er tynnslitt, og vi krever stans i all vindkraft på land.

Les mer
Mitt grønne OsloMed Fugleteltet på miljøfestivalen Mitt grønne Oslo (03.06.2019)

Miljøfestivalen Mitt grønne Oslo gikk av stabelen lørdag 1. juni i Sofienbergparken i Oslo, og hadde mellom 5000 og 7000 besøkende. Parken var full av messetelt med 36 utstillere, stor scene med live musikk; alt med fokus på grønne miljøverdier. NOF OA var selvsagt tilstede med Fugleteltet.

Les mer
LappmeisFuglenes dag på Naturhuset, Stabbursnes i Porsanger 2019 (28.05.2019)

Atter en gang har NOF avd. Finnmark i samarbeid med Statens naturoppsyn (SNO), Finnmarkseiendommen (FeFo) og Stabbursnes Naturhus arrangert Fuglenes dag / Verdens trekkfugldag på Naturhuset i Porsanger. Og i år var det et ekstra trekkplaster - NOF avd. Finnmark sitt 50-årsjubileum. Jubilanten kan også i år se tilbake på et vellykket arrangement.

Les mer
FlaggspettIkke bare fugl i lufta på Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo (27.05.2019)

Fuglenes dag 2019 ble avholdt søndag 26. mai ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Det blåste kraftig, og det ble vurdert å måtte avbryte arrangementet. Men vi kjørte programmet med ødelagt foredragstelt.

Les mer
LaksandNOF svarer Kautokeino jeger- og fiskerforening om andejakta i Kautokeino (23.05.2019)

NOF avd. Finnmark har nylig publisert en sak om at den omstridte vårjakta på ender i Kautokeino igjen er i skuddet. Bakgrunnen er et forslag fra Kautokeino JFF om at antall felte andefugler økes fra dagens kvote på 2 fugler til 7 fugler, hvorav de 5 siste skal være fiskender. NOF avd. Finnmark har nå kommet med et motsvar til Kautokeino JFF, og dette ble publisert i Altaposten lørdag 18. mai.

Les mer
KrykkjeGladnyhet fra Berlevåg om krykkje (21.05.2019)

NOF har lenge fokusert på at krykkja er en truet art som vi må beskytte. Derfor er det nå godt å kunne presentere en gladnyhet når det gjelder krykkjenes framtid i Finnmark. Som første kommune i landet har Berlevåg nå vedtatt å etablere et krykkjehotell - så får vi håpe at krykkjene setter pris på tilbudet fra denne foregangskommunen!

Les mer

Flere nyheter

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International