Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «Matmangel fører til massedød for alker»

Kommentarer til «Matmangel fører til massedød for alker»

Flere tusen alker har den siste uka ankommet Oslofjorden – og mange har også blitt ført inn over land og videre til blant annet innsjøer på Østlandet. Et stort antall av disse sjøfuglene har dødd og dør av sult og utmattelse. Det ligger døde og forkomne alker i sjøen, på strendene og langt inn på land.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Ikke legg opp til at alkene lider mer enn nødvendig.

Les litt hva dere skriver om alker som blir funnet lang inne på Østlandet. Hvis den som finner alker ikke har noen mulighet for at de kan fraktes til område med god mattilgang bør de avlives. At de blir satt ut på steder hvor det ikke er mat eller hvor vann fryser til er ikke noe annet enn dyreplageri.

Odd Moen (29.09.2007)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Alkefunn i Etna

Vi i klasse 3A ved Dokka barneskole fant ei død Alke ved elva Etnas bredde ca ei mil nord for Dokka. Dette kan faktisk bety at den har flytt i elva, og kan ha kommet inn i innlandet så langt nord som i Valdresdistriktet. Vi sjekker alltid etter ringmerker når vi finner død fugl, og denne hadde ingen. For et par år siden var det døde lomvier vi fant. 3 døde lomvier ved Fluberg bru. vi observerte også 5-6 levende. De hadde nok forvillet seg over under en høststorm. Disse klarer seg faktisk i større innsjøer, og vi har observert dem fiskende ved ferjeråka på vinteren, så pass på hvis du skal følge rådet fra Moen om å spare alker for lidelser: Er du i tvil om det er alke eller lomvi du ser, så er nebbet et godt utgangspunkt.

Harry Nicolaisen (16.10.2007)

Ny kommentarSvar på denne