Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «Havørna hekker atter en gang ved Oslofjorden!»

Kommentarer til «Havørna hekker atter en gang ved Oslofjorden!»

Havørnas framgang i Norge fortsetter, og man registrerer nå at arten reetablerer seg i områder hvor den har vært utryddet. Sommeren 2008 forlot en havørnunge reiret etter vellykket hekking på Håøya i Drøbaksundet. Dette er første hekking ved Oslofjorden på 126 år!

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Ørn

Sist søndad opserverte undertegnede og 4-5 familier som lå med båt

i Vestre Dragsund på Håøya en Ørn med unge som seilte over bukta.

Tidspunkt var nokså nøaktig kl. 11.10

Ørnen med unge paserte mot syd da et sjøfly kom opp bak åsen i nord og fløy i samme retning.

Ørnen med sjøflyet etter seg forsvant over åsen i syd. Sjøflyet drev sansynligvis øvelseflyging da det også helgen før drev med å lande og ta av. Sjøflyet fløy flere timer over øya og landet for deretter å ta av mellom Håøya og Sætre.

(31.08.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Havørnpar

Fredag 2. august om ettermiddagen, rett øst for Nordre Håøya i Oslofjorden, herjet et havørnpar med måkene i lufta. Storveis luftakrobatikk med stup fra stor høyde og kjappe retningsendringer for måkefangst, som uteble. Det var hundrevis av måker på vingene og vi så showet i fem minutter før de dro over oss i båten med retning av selve Håøya. Begge hadde hvit hale. Herlig, herlig!

Henning (13.08.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ung havørn observert

Torsdag 17.august ble ung havørn observert over naturreservatet Grunnane i Svelvik. Den slo seg til ro i en furu i lang tid. Morsomt å kikke på.

Arild (17.08.2017)

Ny kommentarSvar på denne