Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «Rødnebbternas trekk til Antarktis kartlagt»

Kommentarer til «Rødnebbternas trekk til Antarktis kartlagt»

Forskere fra Grønland, Danmark, England og Island har i detalj kartlagt rødnebbternas fantastiske trekk fra hekkeområdene på Grønland og Island til Antarktis hvor arten overvintrer. Og det er imponerende hva de har funnet ut: bare i luftlinje flyr de dobbelt så lang som tidligere antatt, ca. 70.900 km. t/r.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Imponerende!

Det er absolutt en fantastisk fugl. Gleder meg til midnattsol og terneskrik her oppe i nord :)

Håvard Eggen (14.01.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Opplever mest dagslys

Denne fuglen står for en av de mest fantastiske prestasjonene i fugleriket. Rødnebbterna på Svalbard og i Nord-Norge har midnattsol mesteparten av sommeren. Hvis fuglene flyr til Antarktis, har de midnattsol også der. Rødnebbterna er den skapningen på jorda som opplever mest dagslys..!

Terna (18.01.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble terna

Rødnebbterna er det flotteste tegnet på sommer.Jubel når den kommer og trist når den drar.Men der den hekker rundt tettbebygd strøk er løse villkatter(og tamme) en trusel.De har stor predasjon i koloniene.

John T (19.01.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ternene et sommereventyr !

Vi har noen få Makrellterner som har pleid å hekke her hvor jeg bor. I den lille flokken har jeg også sett Rødnebbternen. (Fitjar på Strod). I år forsvant de til en annen plass.Trolig jaget måkene ternene vekk. Vi tok turen til ISLAND. Det fikk jeg virkelig oppleve Rødnebbternene i store kolonier. En fantastisk opplevelse. Den er elegant, luftens balettdanser , rask og påpasselig. Denne fuglen er min fugl. Som sagt et sommereventyr !

Bjørg Strømme (26.06.2012)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Alder og reisetid?

Kan noen fortelle omlag hvor lang tid selve trekket tar og hvor gamle kan ternene bli? Det siste vil jo si noe om hvor langt de reiser i løpet av et liv. Har jeg forresten oppfattet det rett når jeg tror at de hekker både i nord og sør?

Det siste spørsmålet blir, hvor er hjemme?

Daniel Ødegård (22.07.2016)

Ny kommentarSvar på denne