Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning

Naturforvaltning

Siste nytt

HavsuleAdopter en strand! (08.08.2017)

Organisasjonen Hold Norge Rent inviterer NOFs medlemmer til å være med i kampen mot plast i havet. Helt siden plast ble tatt i bruk tidlig på 1950-tallet, har den skapt et økende miljøproblem. Enorme mengder havner hvert år i havet og brytes svært langsomt ned. Årlig drepes en million sjøfugler av plast.

Les mer
IBAIBA-skiltene på vei opp! (04.08.2017)

NOF og vårt nettverk av IBA-voktere setter i år opp skilt ved IBAer landet rundt. Hensikten er å bevisstgjøre lokalbefolkning og besøkende på tilstedeværelsen av globalt viktige områder for fugler- og naturmangfold. Vi tror kunnskap er nøkkelen til engasjement, og at engasjement skaper ønske om å bevare.

Les mer
LundeUaktuelt med oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (01.08.2017)

Forslaget om oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja vil medføre at olje- og gassindustrien rykker nærmere globalt viktige områder for sjøfugler. Oljeutslipp her vil være en katastrofe. I likhet med faglige instanser anerkjenner vi at risiko for utslipp er lav, men mener at naturverdiene er så store at området bør skjermes.

Les mer
LomviIkke rør raudåta! (07.07.2017)

Raudåte er det viktigste, og kanskje det eneste startfôret for fiskelarvene, fisk som mange norske sjøfugler er avhengig av. Når Fiskeridirektoratet nå ønsker å tillate kommersiell utnyttelse av raudåte, er det grunn til å være meget skeptisk.

Les mer
Lappspurv hannHardangervidda IBA: En smak av Arktis i Sør-Norge (19.06.2017)

Mye av Hardangervidda IBA er vernet. I 1981 ble Nordens største nasjonalpark etablert, noe som skulle hjelpe til å bevare et unikt og storslagent fjellområde sør i landet. Dessverre betyr det ikke at de siste tiårene har vært uten problemer for fuglene som lever der.

Les mer
ÆrfuglBer norske kommuner stanse bruken av vannscootere (15.06.2017)

NOF sendte nylig brev til samtlige norske kommuner der vi ber om at kjøring med vannscooter forbys eller reguleres svært strengt. Hensynet til sårbart fugleliv ligger bak appellen. Når staten svikter, må kommunene skjerme naturen for de groveste tilfellene av forstyrrelser.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International