Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning > Kommentarer til «Hønsehauk og havørn skutt»

Kommentarer til «Hønsehauk og havørn skutt»

Nesten 40 år etter fredningen av rovfugler i Norge så foregår det fortsatt ulovlig felling av dem. I Salten er en mann dømt til kr. 10 000 i bot for å ha skutt en havørn. I Hordaland er en mann anmeldt for å ha skutt en hønsehauk med automatvåpen.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Mild straff

Å drepe en rødlistet art med et uregistrert våpen i et boligområde resulterte bare i moderate konsekvenser for lovbryteren fra Os: www.nettavisen.no

Frode Falkenberg (11.03.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Lav straff.

Hva med å "oute" lovbrytere? Det er provoserende å lese om slike ting som det som skjedde i Os. Vi kan identifisere lovbrytere her på denne siden slik at vi vet hvem vi skal være obs. på når vi er på fugleturer. Vet at flere jegere ikke følger jakttider og forskrifter.

Halfi (12.03.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble men Morgan Kane var ikke død!

Dette er nordmannens trang til å herske,rett til å gjøre hva man vil,bare man er grei og snill.Og så er det så spennende å gjøre noe ulovlig.Selvfølgelig skal man skyte havørn!Snakket med en sauebonde i fra Møretraktene som måtte slutte med sau fordi han gang etter gang kunne fra sitt kjøkkenvindu se ørna som med sauen i klørne dro avgårde.Da jeg sa at han måtte ha verdens minste sau fikk jeg høre at jeg var østlending og ikke forsto dette her.Kanskje har fugl/rovdyrmotstandere mindre hjerne enn andre,for de forstår jo ikke hvor viktig det er med mangfold i naturen,og uten natur er det bare asfalt tilbake.Men som sagt,disse,hva skal vi kalle dem?Mexikanerne kalte Morgan Kane for Pistolero,de skal ha vekk alt:ørner som løfter ti ganger sin egen vekt og som eter flere sauer hver seg pr.dag,I Finnmark eter ulv og jerv 3 rein hver pr dag hele året,at toget over saltfjellet feier med seg noen hundre dyr i slengen er mindre viktig enn å utrydde rovdyra.I 2011 brant det 304 driftsbygninger på norske gårder,hvor mange dyr døde der?Ingen bryr seg,ingen straff for slumsete bønder som har opplegg fra lenge føre krigen,men hvis ei ørn hadde sittet på taket og tittet på sauen,eller en ulv hadde vist seg så hadde tv og presse vært der med en gang,i Østfold ble barna fulgt til skolebussen av bevæpnede foreldre gr.at der eter ulven småbarn til frokost!Hvordan kan disse barna få et godt forhold til naturen?Ingen tjangs,naturen er farlig,og skal man gjøre naturen trygg må det farlige fjærnes.Bare en død indianer er en god indianer,som M.K.ville ha sagt det.Og det er ikke bare motvilje disse motstanderne viser,det er rent hat!!!Og folk som hater er farlige.

Jens Normann Løvlie (17.03.2012)

Ny kommentarSvar på denne