Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning > Kommentarer til «Nye havørner på plass i Irland og Skottland»

Kommentarer til «Nye havørner på plass i Irland og Skottland»

NOFs havørnprosjekt har samlet inn 33 unger som er sendt til henholdsvis Skottland (13 individer) og Irland (20 individer). Dette som et ledd i et 5-årsprosjekt startet i fjor. Prosjektet har også hatt besøk av den skotske miljøvernministeren, Michael Russell, som har blitt vist rundt i «havørnlandet».

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Re-introduksjon og rikt samkvem

Det er svært gledelig å lese nyheter som dette. Havørnprosjektet vil forhåpentligvis bli meget vellykket og jeg er kry av å være borger i et land som huser en livskraftig havørnbestand og ildsjeler som Alv Ottar Folkestad m.fl. Irer og skotter vil garantert se meningen i gjeninnføringen av tapte dyrearter som fremdeles klorer seg fast i Skandinavia. Gjennom disse prosjekter knyttes det også nye, etterlengtede og viktige bånd mellom "Vesterveg" og gamle Norrig nørdst i grendom.

Kjell (27.07.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble NNKF og debattinnlegg

Kommenterer dette under denne nyheten da det ikke lenger er mulig å kommentere lista under linken som ligger på navnesøklista. Vi kommer da bare til nyheten om at lista er på nett og den debatten er stoppet ser det ut til. Er det noen grense på hvor mange innlegg en nyhet kan ha på disse sidene? Eller er det en foreldesesdato slik at nyheten ikke skal kunne kommenteres mer etter en gitt tid?

Når det gjelder navnelista BØR det være en egen side som ikke evt. kommer inn under disse reglene. Navnedebatten og spørsmål om dem vil dukke kontinuerlig opp.

Nyheten på birdlife i dag er jo en gledelig nyhet om at "Azores bullfinch" er i fremgang. Overraskelsen ble jo stor da den ikke ser ut til å være på lista. En europeisk fugleart. Hvis denne ikke er godkjent av clements men av birdlife så synes jeg dette er merkelig da dere profilerer dere med å være en side under birdlifes vinger. Hvorfor er clements brukt som mal og ikke birdlife? Har ikke fått noe svar på det.

Her er forresten gladnyheten:

www.birdlife.org

Rune Hallbjørn Jensen (30.07.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble STOPP av debattinnlegg

Hei, NOFs kommentarsider blir med regelmessige mellomrom bombardert med spam og enkelte debatttema blir da beklageligvis midlertidig sperret for innlegg. Pga. de store mengdene er det mulig at NOF etterhvert må vurdere å kun ta imot innnlegg fra registerte brukere eller at man må skrive inn et kodeord som genereres som bilde på nettisden før kommentar lastes opp.

Tomas Aarvak (30.07.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Kodeord lagt til og gjenåpnet for kommentarer

For å kommentere nyheter er det nå nødvendig å oppgi et generert kodeord. Dette vil forhåpentligvis redusere mengden uønskede innlegg.

Teknisk (31.07.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Grågjesstrekk

25 juli i år 2008) fløy ca 40 grågjess i flott plogformasjon sørover over Randaberg (rett over huset vårt) , senere den 29 juli skjedde det samme men med et mindre antall.

Jeg synes dette er tidlig og ihvertfall det tidligste jeg har sett.

Jeg mener at de venter seg en tidlig og kald vinter i nord og vil komme seg sørover så fort som mulig. Det er jo motsatt av det forskning sier, det skulle bli varmere klima i nord også. Noen må ta feil og jeg tror ikke det er grågjessene.

Per Arne Nyvoll (02.08.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Grågjesstrekk

Flere lokale viltmyndigheter benytter seg nå av mulighetene i den nye jakttidsforskrifta til å framskynde starten på gåsejakta. Noe som påvirker når gjessene starter trekket. Jakta på Smøla og Ørlandet startet allerede 26. juli, en rekordtidlig start i forhold til tidligere. I løpet av den siste uka har jeg observert store flokker trekke sørover i ytre strøk av Nordhordland.

Anders Bjordal (04.08.2008)

Ny kommentarSvar på denne