Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Aust-Agder
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Aust-Agder

www.agderfugl.net (til hjemmeside)

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Bjellandshaugane naturreservatBjellandshaugane holdt på hemmelighetene sine! (02.04.2019)

Den andre dagen av årsmøtehelga arrangerete NOF avd. Aust-Agder hakkespett-tur til Bjellandshaugane naturreserveat. Målet var å høre mange spetter, og ikke minst hvitryggspetten som hekker i området. Flere av deltakerne hadde aldri vært på haugene før og fikk oppleve tromming og vakker natur, men hvitryggen uteble.

Les mer
NOF avd. Aust-AgderGode diskusjonar på årsmøtet til NOF avd. Aust-Agder (01.04.2019)

Det var mange gode diskusjonar då NOF avd. Aust-Agder heldt årsmøtet sitt på Hornnes barneskule 30. mars. Vanlegvis er det fort gjort å komme gjennom slikt som skal handsamast på eit årsmøte, men då saker som namn på foreninga og samanslåing med nabofylket kom på bordet, var det mange som hadde mykje på hjartet.

Les mer
MakrellterneVi må merke at det er en nasjonalpark! (19.03.2019)

Det er gledelig å lese i lokalavisa Geita.no (19.03.19) at Fylkesmannen vil kreve at styret i Raet nasjonalpark opphever dispensasjonen for kurs i båtsport i Hovekilen under Idrettsleiren på Hove 23.-27. juni 2019. Dette er i tråd med innspill fra NOF avd. Aust-Agder.

Les mer
svartstrupeFør fuglene kommer - Strandryddedag på Tromlingene (11.03.2019)

"Våre strender" arrangerte strandryddedag på Tromlingene søndag 10. mars, og de oppmøtte fikk en solrik dag på denne flotte øya. Styret i NOF avd. Aust-Agder hadde tidligere vedtatt å oppfordre medlemmene til å stille opp på slike arrangementer, heller enn å arrangere noe tilsvarende selv. Dugnadsgjengen fikk ryddet store deler av øyas strandlinje i løpet av de fem timene de var ute.

Les mer
FuglefolketVårlig vintertur til Hasseltangen (05.03.2019)

Vinterturen til Hasseltangen ble gjennomført for tredje gang og må vel nå regnes som en tradisjon? Iallfall var det mange som var møtt for å beundre ender, lommer og hva ellers som måtte fly eller svømme forbi. Lappfiskand og islom var to høydepunkt.

Les mer
SjøorreKritiske til økt aktivitet i Hovekilen og på Hoveodden (25.02.2019)

NOF avd. Aust-Agder er kritiske til at det legges til rette for økt aktivitet i Hovekilen og på Hoveodden. Området det er snakk om er i all hovedsak del av Raet nasjonalpark og er svært viktig for fuglelivet både som hekkeområde (f.eks. makrellterne og fiskemåke), som rasteplass i trekktida (f.eks. vadefugler, småfugler, gjess) og som vinterkvarter (f.eks. lommer, dykkere, ender).

Les mer

Nyhetsarkiv