Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Aust-Agder
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Aust-Agder

www.agderfugl.net (til hjemmeside)

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

sivspurvÅkerriksespill i sommernatta! (10.06.2019)

7. juni var tida kommet for NOF avd. Aust-Agders årlige nattsangertur til Inntjore og omegn. Det var nesten vindstille og godt og varmt, og Jan Helge Kjøstvedt kunne fortelle de nesten 40 fremmøtte at forholdene lå godt til rette for at vi skulle få høre både den ene og den andre sangeren. Han ramset opp rørsanger, myrsanger, sivsanger og flere andre arter vi kunne forvente å møte på turen. Åkerriksa som hadde vært i området ei stund, sto høyt på ønskelista til mange av deltakerne.

Les mer
måkeungeReirtellinger i sjøfuglreservatene i Aust-Agder (05.06.2019)

Søndag 26. mai gjennomførte representanter fra Fylkesmannen, Statens naturoppsyn og NOF telling av sjøfuglreir på Store- og Lille Torungen og Spærholmene på oppdrag for Fylkesmannen i Agder. De endelige tallene er ikke klare, men det var en tydelig nedgang i antall reir sammenliknet med fjoråret.

Les mer
BøksangerFuglesangertur ved Høvåg skole i Lillesand kommune (24.05.2019)

I alt var vi fire deltakere som troppet opp torsdag 23.05 på dette som er en årlig fellestur med menigheten i bygda. Været var usikkert, men fire NOFere trosset dystre spådommer og gjennomførte turen i lett duskregn uten at vi ble nevneverdig blaute.

Les mer
profileringNaturens og fuglenes dag på Bjørnebo (21.05.2019)

Tradisjonen tro valgte NOF avd. Aust-Agder også i år å markere fuglenes dag i forbindelse med Friluftrådet Sør, Skogselskapet og 4Hs arrangement "Naturens dag". Vi stilte med stand, og mange av de oppmøtte fikk med seg blader og informasjon om fugelvernforeninga etter en hyggelig prat!

Les mer
vintererleTrost og sisik, hauk og stær på fuglesangtur til Sagvannet (08.05.2019)

En liten omskrivning av den kjente og kjære sangen må til for å beskrive opplevelsene på NOF avd. Aust-Agders fuglesangtur fra Bjorbekk kirke, opp langs Lilleelva og rundt nedre og midtre Sagvann. På deler av turen var det usedvanlig stille i den kalde vårlufta, men bl.a. måltrost og svarttrost holdt jevnlige konserter. Ungguttene som var med imponerte med å bestemme fugl etter fugl.

Les mer
gråhodevipeGråhodevipe i Arendal! (02.05.2019)

Da meldinga kom på varsleren var det nok mange som stusset! Gråhodevipe på Rossøya i Arendal! Det var Frode Steffensen som bor i området, som gjorde det fantastiske funnet.

Les mer

Nyhetsarkiv