Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Nye fuglevenner på Kongsberg!

Det er i alle fall håpet etter en vellykket dag med informasjonsarbeide i Kongsberg sentrum på lørdag. NOF Buskerud og NOF Øvre Eiker lokallag hadde stand i Kongsberg sentrum lørdag den 24.mai og stilte opp med vervebrosjyrer, Vår Fuglefauna, Fuglevennen og godt humør for å informere byens borgere om NOF’s arbeide for fuglene.

Av Anne Sørensen

Publisert 25.05.2014

Teltet ble slått opp midt i gågata og mange kom innom for informasjonsmateriell og en prat. Vi informerte om at det var Fuglenes dag og om arrangementene som lokallagene skulle ha på søndagen.  

Konkurransen hvor man skulle fastslå det norske artsnavnet på to utstoppede fugler (stokkand og spurvhauk, begge hunner) ble populær. Spurvhauken ble teipet fast til et tre og ungene kunne se i teleskopet, noe de fleste synes var spennende. Noen barn klarte også å se at det var en hauk, så dette lover godt for rekrutteringen! De minste ungene ble veldig begeistret for stokkanda og det var stas å klappe den og få kjenne på fjærene. De lærte også hvordan de skulle gå frem for å slå opp i en fuglebok og finne ut hva fuglen heter. Det var ikke helt enkelt da de fleste kjente best til hannens farger.

Trekningen av vinnere ble foretatt kl. 14.00 og de het følgende:

Harald Flatin – Vinterfuglatlas (NOF)

Peder Sloreby – Gled deg med fuglene

Torjus (4år) – Fuglene i skogen (donert og signert av Asgeir Helgestad)

Alle har fått utlevert sine premier – vi gratulerer!

De fleste som kom innom var veldig opptatt av fugler, og mange drev med fôring av fugl på hytta eller hjemme, og noen hadde også fuglekasser. Andre igjen viste bilder av fugl fra mobilene sine og lurte på hvilken art de hadde sett. Naturskolen ble nevnt som et sted hvor ungene hadde lært om fugler og noen hadde også vært på tårnet ved Fiskumvannet. Barnehager ble også nevnt, hvor de var opptatt av fugler. Mange blide og hyggelige mennesker og utrolig flinke unger!

Alt i alt ble det en fin dag med varmt og fint vær og forhåpentligvis mange nye fuglevenner!

Fuglenes dag - Kongsberg
Praten går om fugler og fuglevern. FOTO: Anne Sørensen
Nye fuglevenner!
Merete viser hvordan finne ut hvilken fugl det er. FOTO: Anne Sørensen
Fuglenes dag - Kongsberg
FOTO: Anne Sørensen