Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglenes dag 25.mai
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglenes dag 25.mai

Av Bent Ellingsen og Eli Gates (29.05.2014)

Det var både fuglevandring i Kongsberg og tårnkonkurranse mellom tårnet på Fiskum og Linnesstranda på Fuglenes dag den 25.mai.

Fuglevandring i Kongsberg

Fuglevandring i Kongsberg. Frank T. Brandbu og Magne Sjøblom (fra høyre) (Opphavsrett: Morten Jagdum) Større bilde

Linnesstranda

Tårnet på Linnesstranda (Opphavsrett: Eli Gates) Større bilde

Tårnet på Linnesstranda

Tårnet på Linnesstranda, Lier. (Opphavsrett: Eli Gates) Større bilde

Byvandring i Kongsberg med 13 deltakere under Fuglenes Dag
av Bent Ellingsen
 
Det ble registrert 27 arter, med vintererle i fossen som høydepunkt. Den forsvant med mat i munnen under Nybrua. Frank T. Brandbu, som er opphavsmann til disse årvisse turene, var i år tilbake som leder. Godt assistert av foreningens æresmedlem Magne Sjøblom.
 
Fiskum vant tårnkonkurransen med 63 - 62!

av Bent Ellingsen  

Mange deltok i konkurransen mellom tårnene på Linnesstranda og Fiskum under Fuglenes Dag søndag 25. mai. Fiskum, under ledelse av Steinar Stueflotten, vant med knappest mulig margin.
 
Steinar skriver i dagboka fra Fiskum følgende: Vegard og jeg stilte på parkeringa kl.06:00, der vi hørte gresshoppesangeren synge oppe ved Tandberg-gården før vi startet på turen ut til tårnet. 2 syngende rosenfinker og parring på jernbaneledninga. Hannen her var ikke rød (3K+) eller hunnfarget (2K), men guloransje på hode og bryst. En sivhauk hunn dukket opp kort tid etter at vi var kommet ut på tårnet. En lerkefalk kom fra Darbu og dro over tårnet kl.11:40. Vegard dro videre til Linnesstranda i 12-tida, men ble raskt avløst av Sven Finnanger. Bare svarthvit fluesnapper ny art etter at Vegard forlot tårnet. Totalt 63 arter sett og hørt fra tårnet, bl.a. en nattergal borte ved Flesakertangen/Furua. Knekkanda viste seg dessverre ikke denne dagen. Tilbake ved parkeringa en 2K vandrefalk i en av høyspentmastene på Hegstad. Andre arter utenom tårnkonkurransen: gresshoppesanger, myrsanger, gransanger, rødstrupe, pilfink, grønnfink og gråsisik, totalt 71 arter, må ansees som bra dagstall for Fiskumvannet.
 
Artslistene fra begge tårn finnes på fylkeslagets nettside: http://www.nofbuskerud.net/

Tårnet på Linnesstranda
av Eli Gates

14 personer var innom tårnet denne dagen, de ivrigste på plass i 6-tida. Strålende vær og fine grunner, og blant dverglo og sandlo var både temmincksnipe og dvergsnipe å se. Dvergsnipa var både ny art og årsart for mange. Ikke så mange rovfugl å snakke om, men en ubestemt vepse/musvåk ble sett over åsen, og en lerkefalk ble notert mot slutten av dagen. Rørsangeren sang villig, og myrsangeren kunne også høres bak tårnet. Rosenfinken lot ikke høre fra seg som den har gjort i det siste, men i det Vegard Bunes klatret opp i tårnet utpå ettermiddagen, satte den i gang på østsiden av tårnet. Det ble holdt kontakt med Fiskumvannet underveis, og det ble et meget "close race" der Fiskumvannet til slutt gikk av med seieren med 63 arter mot Linnesstrandas 61. Vi gratulerer!
Bilde av temmincksnipe og dvergsnipe kan sees på Drammen og omegn lokallags hjemmeside http://www.nattravn.info