Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Vellykket tårndag og stand på Fiskum, Øvre Eiker

Lørdag var det tårndag i Fiskum naturreservat med NOF Øvre Eiker lokallag og på søndag hadde NOF Øvre Eiker lokallag, i samarbeid med NOF Buskerud, stand på markeds- og familiedagen på Anfindshølen i Fiskum.

Av Bent Ellingsen

Publisert 16.09.2014

Godt med rovfugl under tårndagen 13.september 2014

Som vanlig var Bjørn Tore Bollerud turleder og det var god stemning i tårnet denne, etter hvert, så sommerlige dagen. 12 personer var innom. Først ankomne Steinar Stueflotten skriver i dagboka på artsobservasjoner.no: Noen kanadagjess og grågjess på vannet i starten, men mellom kl. 09.10 og kl. 09.30 ankom det store flokker med grågjess fra Vestfossen-kanten som økte antallet til 300. Blant disse var det ei sædgås, høstens første i Buskerud. En varsler, høstens første, speidet etter bytte borte på Flesaker. Det ble en god dag for rovfugler med minst 4 musvåk, 1 hønsehauk, 1 spurvehauk, 1 lerkefalk, 1 vandrefalk, 1 tårnfalk og 1 dvergfalk som strøk lavt over takrørskogen utenfor tårnet, i det jeg var i ferd med å forlate tårnet kl. 14.11. Av vadere kun en vipe og en enkeltbekkasin, muligens hørt en sandlo et par ganger. Totalt 43 arter.

Mye folk besøkte vår stand på Fiskum

Fiskum grendeutvalg arrangerte markeds- og familiedag på Anfindshølen søndag 14. september. Med flott vær, mange aktiviteter, masse mennesker og stor interesse for vår store og rikholdige stand. Særlig var gjettekonkurransen med utstoppede fugler populær. Alle ble godt mottatt av Anne og Magne.

Stand på Fiskum 2014
Mange Sjøblom på stand for NOF, Fiskum 14.09.14 FOTO: Anne Sørensen
Stand på Fiskum 2014
Konkurranse for barn, Fiskum 14.09.14 FOTO: Bent Ellingsen
Stand på Fiskum 2014
Dvergfalk og gjøk, Fiskum 14.09.14 FOTO: Anne Sørensen