Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Lokalitetskonkurranse søndag 5. oktober 2014
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Lokalitetskonkurranse søndag 5. oktober 2014

Av Eli Gates (29.09.2014)

Drammen og omegn lokallag og Øvre Eiker lokallag arrangerer lokalitetskonkurranse søndag den 5. oktober kl. 08.00 til 11.00 på Grunnane (Svelvik), Fiskum (Øvre Eiker), Linnesstranda (Lier), Hjarnesdeltaet (Kongsberg). Hvis du ønsker å være med i konkurransen med et annet sted så meld deg på!

Fiskum tårn

Fugletårnet på Fiskum. (Opphavsrett: Bent Ellingsen) Større bilde

I forbindelse med de internasjonale EuroBirdwatch dagene, helgen 4. - 5.oktober, arrangerer vi en uhøytidelig konkurranse mellom lokalitetene. Vi oppfordrer folk til å bemanne disse og gjerne flere lokaliteter for en intens og artig konkurranse i oppdagelse og bestemmelse av fugl. Velg et fast punkt i terrenget på ca. et fugletårns størrelse og rapporter alt dere ser i løpet av de tre timene. Deltakelsen forhånds-anmeldes til Steinar Stueflotten (sstuef@broadpark.no). Resultatene rapporteres til Artsobservasjoner i prosjekt Tårnkonkurranse.

De ansvarlige for stedene er som følger: Grunnane: Jan Gylder, Fiskum: Steinar Stueflotten, Linnesstranda: Jens Erik Nygård og Hjarnesdeltaet: Bjørn Roar Skullestad.

Lykke til!

Om Eurobirdwatch:

EuroBirdWatch (EBW) blir som vanlig arrangert første helga i oktober. Dette er et arrangement i regi av BirdLife som oppfordrer alle partnere i Europa og Sentrale Asia om å delta. I fjor var det ca. 65 000 deltakere, 2100 arrangement og 4,1 millioner fugler ble registrert.

NOF har deltatt hvert år og vil basere rapportering på det som blir lagt inn i Artsobservasjoner.no . Derfor håper vi at så mange som mulig registrerer fugl lørdag/søndag 4-5. oktober. Vi kommer til å rapportere første gang til BirdLife søndag kveld, så det er fint om observasjonene fra helgen blir lagt inn før kl. 18 søndag kveld. Dette er for BirdLife en stor PR-sak og de sender ut pressemeldinger om resultatene allerede søndag kveld. Det vil bli gjort en ny oppsummering senere i uka for at alt skal bli med.