Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Regnskogdag med Tom Schandy

Tirsdag 13. oktober kl. 18.30 vil biolog og naturfotograf Tom Schandy holde foredrag og vise bilder fra regnskoger i Sør-Amerika og Afrika hos NOF Øvre Eiker lokallag i Hokksund. Alt overskuddet går til samme formål. Alle er velkommen!

Av Bent Ellingsen

Publisert 09.10.2015

 

Tom Schandy var som tenåring styremedlem i vår forening allerede i 1976. I dag er han internasjonalt anerkjent naturfotograf og forfatter, bosatt i Vestfossen. I kveld lar han honoraret gå uavkortet til årets TV-aksjon, som samler inn penger til nettopp verdens regnskoger.  Alt overskudd fra loddsalg og kakesalg gir foreningen til samme formål.

Schandy har fotografert i regnskoger over hele verden. Dette blir hans personlig reise til regnskoger i Sør-Amerika og Afrika. Han forteller om sine møter med jaguarer og fjellgorillaer, klippehaner, tukaner med kjempestore nebb, mineralspisende arapapegøyer og primater som uakarier med røde tryner. Og om menneskene som bor i disse fantastiske skogene.

 Regnskogene dekker bare 7 prosent av jordas overflate, men rommer mer enn halvparten av alle jordas organismer. Mange urfolk avhenger av regnskogene, og de er viktige for verdens klima. 

 Alle er velkommen og ta gjerne med venner!

 

Med vennlig hilsen

NOF Øvre Eiker lokallag

Hjemmeside: http://nofeiker.blogspot.no

Tom
Naturfotograf Tom Schandy FOTO: Tom Schandy
Jaguar
Jaguargjesp FOTO: Tom Schandy
Gorilla
Gorilla FOTO: Tom Schandy