Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Øvre Eiker lokallag - medlemsmøte 10. november

Kortfilm, lokale fuglenavn og medlemmenes fugleopplevelse på medlemsmøte den 10. november kl. 18.30, Haug Menighetsenter i Hokksund. Åpent for alle, velkommen!

Av Bent Ellingsen

Publisert 05.11.2015

Øystein Engen viser en 22 minutters film om fuglelivet i Trillemarka, med innslag også fra Norefjell og Lier. Vi får dermed litt fra skogen, fjellet og lavlandet i vår nærhet. Engen er kjent som den modige miljøvernlederen i Sigdal kommune, som provoserte mange sambygdinger gjennom sin kamp for vern av Trillemarka. Starten var et notat han sendte fylkesmannen i 1996, med oppfordring til å vurdere verneverdien av området. Dermed begynte en thriller av en maktkamp mellom ulike interesser, som først ble avsluttet da Trillemarka ble vedtatt vernet i 2008. I kampens hete ble stillingen som miljøvernleder fjernet. Lokalavisa tolket dette som en reaksjon mot Engens innsats for vern.   

·     Pause - hyggelig samvær med utlodning og salg av kaffe, te, brus og kaker.
  • Siste nytt fra fuglefronten – fra deltakerne og www.artsobservasjoner.no    
  • Fritt fram for alle med egne bilder.
  • Lokale fuglenavn
  • Meldinger og eventuelt.
Ta med deg sommerens og høstens beste fugleopplevelser, og del dem med andre. Enten du har bilder eller ikke. I tillegg er det fint om du tenker over om du kjenner lokale navn på fuglearter. Kanskje kan det bli starten på ei liste over slike navn. 

 

Hønsehauk
Hønsehauk FOTO: Øystein Engen