Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF avd. Finnmark arrangerte ringmerkingskurs på Stabbursnes
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF avd. Finnmark arrangerte ringmerkingskurs på Stabbursnes

Av Jo-Inge Vidal (16.09.2015)

Styret i NOF Finnmark har på tidligere møter bestemt at det skal startes med ringmerkingsaktivitet og opplæring av nye ringmerkere i Finnmark. Torkjell Morset i styret tok kontakt med Nigel Goodgame som har familiær tilknytning til Porsanger og er en ivrig ringmerker, og kunne være merkelærer og mentor for oss ferske.

Ken Gøran merker heipiplerke.

Større bilde

Ringmerkingskurset ble gjennomført fra 27. august til 2.september 2015. De som deltok på kurset var Jo-Inge Vidal, Ken Gøran Uglebakken og Torkjell Morset.

Det ble fanget og merket 364 fugler fordelt på 24 forskjellige arter, hvorav heipiplerke ble merket mest av med totalt 158 stk, på andre plass kom gråsisik med 41 fugler og på tredje bjørkefink med 43 merkede fugler. Antall merkede fugler pr.dag kunne variere fra 10 stk. til 102 stk. den 31 august.

Av godbiter for området som ble fanget kan nevnes: varsler, tretåspett, gulerle, jernspurv og Valdaks første dokumenterte hagesanger, til stor jubel for lavvosliterne på Valdakbrinken.

Det ble også invertert flere skoleklasser til ringmerkingsområdet slik at de fikk både se og lære om hvordan og hvorfor det ringmerkes fugler. De deltok også på fuglequiz og fikk servert pølser og andre forfriskninger.