Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Oppdatering om fjellvåkene i lyse nord
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Oppdatering om fjellvåkene i lyse nord

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen (02.05.2018)

Vi har allerede meldt om at fjellvåken, en av Finnmarks virkelige karakterarter, er kommet hjem. Det strømmer nå på med innrapporterte observasjoner på Artsobservasjoner.no. Her er siste oppdatering fra NOFs fagsjef Ingar Jostein Øyen.

Fjellvåk

Det kommer stadig inn rapporter om fjellvåk i Finnmark. Fuglevåren i Finnmark er i gang! (Opphavsrett: Hildegunn Didriksen) Større bilde

Kart fjellvåk 30.04.2018

Kartet viser de satellittmerkede fjellvåkenes bevegelser pr. 30.april 2018. (Opphavsrett: Ingar Jostein Øyen) Større bilde

Tomas Aarvak har tidligere rapportert om at den første av ialt 6 fjellvåker med satelittsender er kommet hjem til Finnmark.

Her er siste oppdatering fra Ingar Jostein Øyen for fjellvåk fra Porsanger, Finnmark (Mårnes hann & hunn) samt Kollvikvatn hunn), pluss en fugl fra Trøndelag (Slåvatn), datert 30 april.

Som vi ser så har Kollvikvatn-hunnen vært på hekkeplassen en periode, men er nå i traktene øst for Jiesjavrre, med andre ord så streifer den rundt. Mårneshunnen har fløyet fra Finland rett over Botniska viken og kommet inn over grensetraktene i Indre Troms og ned til kysten der.

Basert på fjorårsdata for fjellvåk har vi en viss peiling på hvor den skal. Mårneshannen ligger ennå i Midt-Finland, men den er også på vei nordover i et jamt sig.

Følg med på NOF Finnmark-webben for videre oppdateringer!