Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Flagget er skrudd opp på Slettnes Fuglestasjon

Etter en formidabel innsats fra alltid engasjerte Dag Gjerstad har Slettnes Fuglestasjon fått et godt synlig løft, noe som gjør stedet langt mer attraktivt å besøke for oss fuglevenner. Og NOF sin tilstedeværelse er tydelig markert, men på grunn av Slettnes-kulingen måtte den skrus opp på veggen.

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen

Publisert 30.08.2018

Webredaksjonen var på besøk på Slettnes Fuglestasjon så sent som sist mandag, og der traff vi Dag Gjerstad. Som alltid var engasjementet hos Dag på topp, og han ga oss en omvisning rundt omkring i bygget hvor han allerede var i full gang med  innendørs rydding.

Samtidig ble det som alltid rikelig med tid til fugleprat, med fokus på alt fra karakteristiske Slettnes-arter som tjuvjo til snøugle, dvergfalk og boltit. Før vi banket på hadde vi selv vært og sett på fuglelivet. Og selv om sesongen stort sett er over, så vi tjuvjoen i aksjon. I tillegg så vi bl.a. havørn og flere flokker med storskarv.

I ettertid har Dag sendt oss en oppsummering fra arbeidet så langt. Og nå begynner virkelig resultatet av oppussingen å bli synlig. Hele stasjonen har nå fått en fullstendig grønnlegging etter en stor malerinnsats fra Dag sin side. Om pointer Egon deltok i malerarbeidet er mer uvisst. Hovedbygget har alltid vært grønt, men nå har også den fra før signalrøde kuppelen fått en grønnfarge, noe som gjør at hele bygget er tilpasset omgivelsene på en mye bedre måte - som Dag selv uttrykker; "Litt som om den ligger under en kamoduk".

Det var ytret et ønske om å heise flagget for å markere NOF sin tilstedeværelse på Slettnes. Dette lot seg imidlertid ikke gjøre i sterk kuling. Derfor benyttet Dag seg av Slettnes-metoden; han skrudde det fast på veggen! Og i løpet av høst/vinter/vår vil enda mer komme på plass ute på fuglestasjonen. Planen er at alt skal være på stell til neste fuglesesong begynner.

På vegne av NOF Finnmark vil vi takke Dag for hans formidable innsats og stå-på-vilje for fugl og fuglevenner i Finnmark!

Slettnes1
FOTO: Dag Gjerstad
Slettnes 2
FOTO: Dag Gjerstad