Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Ivrige ringmerkere i Finnmark

I «ringmerkerens hjørne» vil vi framover presentere flere aktive ringmerkere i Finnmark som utmerker seg med mange fangstdøgn i felt og fangst av mange interessante arter. Vi starter med familien Goodgame. De har fra sin hjemplass i Østerbotn i Porsanger fanget og ringmerket masse fugl, herunder mange sjeldne og spennende arter.

Av Dag Gjerstad

Publisert 08.10.2018

Først ut i spalten er ekteparet Sissel og Nigel Goodgame, begge ihuga ornitologer og erfarne ringmerkere som tidligere har bodd i Øygarden utenfor Bergen i flere år. Derfra har de ringmerket tusenvis av fugl, samt at de har vært sentrale på NOF Hordaland sin ringmerkingsstasjon på Herdla.

I sommer flyttet ekteparet til Finnmark hvor de har bosatt seg i Østerbotn i Porsanger. Sissel er kommet hjem etter mange år borte siden hun er barnefødt i Billefjord. Nigel er opprinnelig britisk, så for han er Finnmark en ny og forhåpentligvis positiv erfaring.

Vi ønsker "the Goodgames" velkommen til Finnmark og vet at de kommer til å tilføre fuglemiljøet masse positive opplevelser med sin iver og kunnskap og ser fram til dette framover.

Vi kan love fine bilder av en rekke sjeldne og interessante fuglearter framover - så bare følg med!

The Goodgames
Familien Goodgame med gulbrynsanger FOTO: Tomas Aarvak