Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Fra Lappmeisen 2016; Finnmark er snøuglas rike

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Det er besluttet at stoff fra årgangene 2016 og 2017 (etter hvert også årets utgave) skal presenteres her på websiden til NOF Finnmark. Formålet er enkelt - å spre budskapet.

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen

Publisert 01.02.2019

Denne gang presenterer vi artikkelen "Finnmark er snøuglas rike". Her beskriver artikkelforfatterne Ingar Jostein Øien, Lappmeisens redaktør Tomas Aarvak (begge Norsk Ornitologisk Forening), Karl-Otto Jacobsen (Norsk Institutt for Naturforskning) og Roar Solheim (Agder Naturmuseum) resultatene fra det norske snøugleprosjektet som startet i 2005. Snøugleprosjektet er et samarbeid mellom de organisasjonene artikkelforfatterne representerer.

Og det viser seg klart at snøugla mest sannsynlig kan påtreffes i nord, og da gjerne i Finnmark!

Hele artikkelen kan leses ved å laste ned PDF'en.

Du kan støtte vårt arbeid for naturglede og fuglevern. Om du er medlem i NOF har du muligheten til å abonnere på "Lappmeisen" som da koster kr. 150,- (abonnement på Lappmeisen uten å være NOF medlem koster kr. 250,-). Ditt bidrag vil være svært viktig for NOF Finnmark og det arbeidet vi ønsker å få gjort for fuglelivet i Norges mest spennende fylke! Sendt en e-post til finnmark@birdlife.no eller medlem@birdlife.no om du vil ha Lappmeisen tilsendt framover, så blir dette registrert i medlemsbasen for deg.

Og for å bli medlem i NOF, kan du følge linken nedenfor.

 

Finnmark er snøuglas rike
FOTO: NOF Finnmark Last ned (PDF)
Å se snøugle i sitt rette element er noe alle drømmer om!
Å se snøugle i sitt rette element er noe alle drømmer om! FOTO: Tomas Aarvak