Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Vellykket fuglekassesnekring i regi av NOF Finnmark avd. Alta

NOF Finnmark avd. Alta har nylig arrangert en vellykket kveld med fuglekassesnekring for barn i alle aldre. Begivenheten fant sted på Saga skole. Her er lokallaget sin egen rapport fra aktiviteten!

Av Kenneth Johansen

Publisert 30.01.2019

Lokallaget i NOF Alta arrangerte fuglekassesnekring for barn i alle aldre den 23. januar 2019. Arrangementet fant sted på Saga skole sin sløydsal. Vi hadde fått midler til innkjøp av materialer gjennom et prosjekt NOF og Naturvernforbundet har sammen.

Edmund Johansen fikk hentet plank, og kuttet disse i riktige lengder, klare for snekring. Det ble en trivelig kveld hvor det kom 5 barn, og de hadde hjelp og veiledning fra vel så mange voksne. Det ble laget drøyt 10 fuglekasser av forskjellige typer.

Flere av de som var der hadde ganske mye erfaring med fugl og fuglekasser, så flere av barna ble både spente og entusiastiske med tanke på hva som kan komme i fuglekassene. Nå gjenstår det bare at alle kassene blir hengt opp og fulgt med ut over våren og sommeren. Vi venter spent på å høre om det kommer noe i disse fuglekassene, og hvilken fugl det i så fall er!

Det er gode muligheter for at lokallaget gjentar dette, mest sannsynlig som en årlig aktivitet. Det ligger også an til at barnegruppa til at Naturvernforbundet lokalt - "Miljøagentene" - arrangerer en tilsvarende fuglekassesnekring allerede denne våren for de som ønsker seg flere kasser.

 

Fornøyde fuglekassesnekkere
Fornøyde fuglekassesnekkere viser fram kassene de laget FOTO: Kenneth Johansen
Fuglekassesnekkere i aksjon
Glade fuglekassesnekkere i aksjon FOTO: Kenneth Johansen