Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Fra Lappmeisen 2016; Førstefunn av lappsanger i Norge og litt om dens forekomst

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Det er besluttet at stoff fra tidligere årganger skal presenteres her på websiden til NOF Finnmark. Formålet er enkelt - å spre budskapet. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2016 om en av karakterartene for Finnmark - lappsangeren.

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen

Publisert 26.06.2019

Denne gang presenterer vi artikkelen "Førstefunn av lappsanger i Norge og litt om dens forekomst". Her beskriver Lappmeisens redaktør Tomas Aarvak (Norsk Ornitologisk Forening) og Morten Viker historien om Norges første påviste lappsangere, samt litt om dagens forekomst av denne apennende arten.

Hele artikkelen kan leses ved å laste ned PDF'en.

Du kan støtte vårt arbeid for naturglede og fuglevern. Om du er medlem i NOF har du muligheten til å abonnere på "Lappmeisen" som da koster kr. 150,- (abonnement på Lappmeisen uten å være NOF medlem koster kr. 250,-). Ditt bidrag vil være svært viktig for NOF Finnmark og det arbeidet vi ønsker å få gjort for fuglelivet i Norges mest spennende fylke! Sendt en e-post til finnmark@birdlife.no eller medlem@birdlife.no om du vil ha Lappmeisen tilsendt framover, så blir dette registrert i medlemsbasen for deg.

Og for å bli medlem i NOF, kan du følge linken nedenfor.

 

Bli medlem!

Lappsanger til WEB
Lappsangeren en av karakterartene for Finnmark, og dette er en svært ettertraktet art for både ornitologer og fotografer. Dette bildet er tatt i Neiden 22. juni nå i år. FOTO: Hildegunn Didriksen
Førstefunn av Lappsanger i Norge og litt om forekomst
Last ned (PDF)