Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Brannvesenet i Vadsø rykket ut til oljesøl etter melding fra bekymrede fuglekikkere

NOF Finnmark har flere ganger fokusert på utfordringene i forbindelse med oljesøl og oljeskadde fugler. Disse utfordringene er dessverre fortsatt meget aktuelle, og ifinnmark publiserte forrige helg en fersk artikkel om oljesøl i Vadsø havn.

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen

Publisert 26.03.2019

Jo mer aktivitet til sjøs, dess større blir risikoen for at uønskede hendelser kan inntreffe - spesielt i en tid med mer og mer vær. Dette må vi ta på alvor. Sist helgs dramatikk på nordvestlandet med både cruiseskip og lastebåt i havsnød er ikke bare en påminnelse tilknyttet liv og helse for mennesker - det var nære på en miljøkatastrofe også.

Sist lørdag måtte brannvesenet i Vadsø rykke ut i forbindelse med melding om oljesøl fra bekymrede fuglekikkere, noe som er publisert gjennom https://www.ifinnmark.no. I så måte er det godt å se at brannvesent i Vadsø tar fuglelivet på alvor.

Samtidig minner vi om Tomas Aarvak (NOF) og Magnus Irgens (Miljødirektoratet) sin utmerkede sak om hvem som har ansvar og hvor man skal varsle dersom man ser oljeforurensning eller tilgrisede fugler? Ring 110-sentralen! Link til denne artikkelen finner du nedenfor.

Les mer

Oljetilsølt Krykkje_1
Mange fugler ble observert med olje i fjærdrakten i Finnmark forrige vinter. I Berlevåg havn ble denne og en annen krykkje observert med olje i fjærdrakta. FOTO: Tomas Aarvak