Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Høstekskursjon / helgetur til Hornøya, Vardø kommune, 13-15. september

Etter fjorårets suksess ved Tanamunningen inviterer NOF Finnmark til ny høstekskursjon - denne gangen til Hornøya med fokus på hav- og stormsvaler. Men vær rask - max. 10 deltakere!

Av NOF Finnmark

Publisert 21.08.2019

I 2018 gikk høstens fylkestur til Tanamunningen, derdet ble talt over 26 000 sil- og laksender. I år går høstturen til Vardø og Hornøya, hvor vi skal prøve å fange og ringmerke hav- og stormsvaler - også kalt salte svaler.

Program:

1. Oppmøte på Damskipskaia i Vardø fredag den 13. september kl. 14.00.

2. Vi tar skyssbåten til Hornøya og overnatter på Hornøya fyr.

3. Tomas Aarvak tar med fangstutstyr, og vi fanger og ringmerker natt til lørdag og søndag om værforholdene tillater det. Dersom det blåser mye er det likevel ypperlige muligheter for å se på sjøfugl som flyr forbi, så ta med teleskop om du har.

4. Retur søndag formiddag

Prisen for turen er 1 500,- kr per pers, halvparten for barn. Dette dekker 2x overnatting, transport fra Vardø til Hornøya, samt fellesmiddag på fredag og lørdag kveld. Tørrmat og drikke står den enkelte formiddag. Beløpet betales ved oppmøte på Damskipskaia

NB! Det finnes ikke ferskvann der ute, så eget drikkevann for helga må medbringes.

Vi har et maks tak på 10 deltagere, så har kan det være lurt å bestille tidlig. Påmelding til Dag Gjerstad; mobil 908 35516 eller e-post: dgjersta@online.no.

Velkommen til spennende dager på Hornøya!

Havsvale
En av hovedtrekkplastrene i år er havsvale. FOTO: Tomas Aarvak
Stormsvale
Bildet viser en stormsvale foran t.v. og havsvale bak t.h. FOTO: Tomas Aarvak