Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

Fra Lappmeisen 2017; Perleugleprosjektet i Alta

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Det er besluttet at stoff fra tidligere årganger skal presenteres her på websiden til NOF Finnmark. Formålet er enkelt - å spre budskapet. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2017 som presenterer perleugleprosjektet som har pågått i Alta siden 2011.

Av Hildegunn og Thor-Arthur Didriksen

Publisert 24.11.2019

Denne gang presenterer vi artikkelen "Perleugleprosjektet i Alta", hvor Ken Gøran Uglebakken og Arve Østlyngen fra NOF Finnmarks forteller om perleugla. Det er sikkert mange som har hørt den karakteristiske hukringen til perleugla på sene vinterkvelder, men det er langt færre som har sett den - utpreget nattaktiv som den er. 

Hele artikkelen kan leses ved å laste ned PDF'en.

Du kan støtte vårt arbeid for naturglede og fuglevern. Om du er medlem i NOF har du muligheten til å abonnere på "Lappmeisen" som da koster kr. 150,- (abonnement på Lappmeisen uten å være NOF medlem koster kr. 250,-). Ditt bidrag vil være svært viktig for NOF Finnmark og det arbeidet vi ønsker å få gjort for fuglelivet i Norges mest spennende fylke! Sendt en e-post til finnmark@birdlife.no eller medlem@birdlife.no om du vil ha Lappmeisen tilsendt framover, så blir dette registrert i medlemsbasen for deg.

Og for å bli medlem i NOF, kan du følge linken nedenfor.

 

 

Bli medlem!

Perleugleunger
4 perleugleunger blir ringmerket her i Alta i mai i år. FOTO: Hildegunn Didriksen
Perleugleprosjektet i Alta
FOTO: NOF Finnmark Last ned (PDF)