Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Månedens funn juni og juli

Trompeterfink i Øygarden og Sibirlo er plukket ut som månedens funn i juni og juli. Månedens bilde kommer når juryen er tilbake fra ferie.

Månedens funn i Juni ble trompeterfinken som ble funnet av Eirik Nydal Adolfsen på Breivik i Øygarden. Fuglen holdt seg på lokaliteten fra 19-26/6. Det var mange tilreisende fuglekikkere både fra nær og fjern som fikk sett fuglen. Den holdt seg ofte sammen med grønnfinker og tornirisker som den drev næringssøk sammen med. Den hadde en forkjærlighet for en stor steindunge på stedet, men ble også sett på markene i området rundt.

Det er kun andre gang arten er observert i Norge, den forrige var et ind. som holdt seg på Øra i Fredrikstad 31/7-27/9 2013.

 

Månedens funn i Juli ble to sibirlo som hadde tilhold på Herdla 3-4/7. De ble funnet av Egil Frantzen. Arten hekker i Nord Sibir og Vest Alaska. Sibirlo er sjelden i Norge, men blir sett årlig på trekk langs kysten med noen få individ. I Hordaland er det kun to tidligere funn, 1 ind. 8/10 2001 Stormark, Fedje og 1 adult 12/6 2010 Herdla, Askøy.

 

Trompeterfink i sitt rette element i Marocco
FOTO: Lars Ågren