Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Sjøfugldag i Stjørdal
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Sjøfugldag i Stjørdal

Av Per Inge Værnesbranden (28.03.2011)

Søndag 3. april arrangerer NOF Stjørdal Sjøfugldag, og dette vil foregå ved Hellstranda. Oppmøte kl 11.00. Vi har tidligere hatt dette arrangementet på Skatvalslandet, ved Vingebukta, men på grunn av at de store flokkene med sjøfugler de siste to-tre årene har flyttet mer på seg, er ikke Vingebukta lenger så aktuell å bruke.

I utløpet av Stjørdalselva ved Hellstranda/Billedholman har det vært et yrende fugleliv de siste ukene, med 1500-2000 ærfugler, sangsvaner, kvinender, laksender m.fl. og vi setter av noen timer her for å oppleve fuglene på nært hold. Vi håper på stort oppmøte blant fugleinteresserte i Stjørdalen og omegn, uansett kunnskapsnivå. Hellstranda er et aktuell navn i nyhetene for tiden, i forbindelse med diskusjonen om plassering av ny containerterminal for Trondheim. Vi vil benytte anledningen til å vise at Hellstranda ikke bare er ei badestrand, men også en viktig plass for fugler, og absolutt verd å bevare som den er. 

Vi disponerer flere teleskop som kan brukes for å se fuglene på nært hold. Kle deg etter været, og ta med mat og drikke. Hvordan finne veien til Hellstranda: Kjør/sykle mot Hell stasjon og fortsett videre utover mot fjorden, over den nye brua over jernbanen og til P-plass ved E6. Gå deretter  undergangen under E6.

Fugleopplevelser i Stjørdal