Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Stær med trådTrekkfugl med plast på (30.03.2018)

Plast dukker opp alle mulige steder der den slett ikke hører hjemme. Vi har hørt om hvaler og sjøfugl fulle av plast, sjøfugl som bygger reir av plast og henger seg fast og omkommer, og måker og andre sjøfugl med tau og fiskesnører surret fast rundt beina. Dessverre ser det ikke ut til at småfuglene slipper unna heller.

Les mer
RøyNOF Nordland-treff 2018 (09.03.2018)

Hold av helga 1.-3. juni! Da går årets NOF Nordland-treff av sttabelen i Rana. Nøyaktig sted er ennå ikke helt klart, men det ryktes at vi antagelig skal litt nord for byen.

Les mer
Tjeld i gressetNå venter Nordland på tjelden (23.02.2018)

Tjelden er årets fugl 2018, og nå venter vi nordlendinger på de første tjeldflokkene. Men når kan vi forvente å se dem? NOF Nordland har sjekket artsobservasjoner.no på jakt etter svar, og har funnet fasiten: Tjelden har langt på vei ei fast ankomstuke i Nordland, og snart kommer tjelden til ei fjære nær deg.

Les mer
GranmeisTidenes hagefugltelling i Nordland (08.02.2018)

Suveren innsats fra oss nordlendinger i årets hagefugltelling: Flere deltakere enn noensinne har bidratt, og i år har det vært virkelig mye fugl å se i Nordland. Det er rapportert rekordhøye antall av svært mange arter.

Les mer
SidensvansRognebærinvasjon! (07.01.2018)

I høst var hele Nordland farget rødt av rognebær. Mange fugler finner de små røde bærene smakfulle, og i vinter har vi hatt en av tidenes største invasjoner av bærspisere i Nordland. Det store antallet av fugler har blitt lagt merke til av mange, og de mest tallrike artene har vært gråtrost og sidensvans.

Les mer
Lappspurv hannRakettskytebase i viktige fugleområder på Andøya? (14.12.2017)

Andøya Space Center AS planlegger å etablere en ny rakettskytebase, Andøya Space Port, i Børvågen og/eller på Bømyra i Andøy kommune. Dette skal være en oppskytingstjeneste for små satellitter. NOF er meget kritisk til valg av lokalisering, som er lite samstemt med nasjonale mål om stans i reduksjonen av naturmangfold.

Les mer

Nyhetsarkiv