Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

SukkerrørsmettSukkerrørsmettene komponerer duetter (22.06.2018)

Søt musikk oppstår ikke av seg selv, heller ikke hos sukkerrørsmetten, en gjerdesmettish liten brun fugl som bor i Costa Rica og omegn. Hos denne fuglearten synger parene i duett, og par som har øvet lenge sammen «avslutter hverandres setninger» på en så flytende måte at de høres ut som en enkelt syngende fugl.

Les mer
BøkerKlassiske fuglebøker gratis på nett (18.06.2018)

Det evige dilemma når man pakker og skal på ferie: Ta med Haftorns "Norges fugler", eller risikere å bli svar skyldig når kinkige fuglespørsmål melder seg? Fortvil ikke! Nasjonalbiblioteket digitaliserer alle norske bøker gitt ut i år 2000 eller tidligere, og du finner Haftorn og mange andre go'biter i fulltekst på bokhylla.no.

Les mer
SvartspettNOF Nordland-treff 2018 Rana (10.06.2018)

Første helga i juni var fuglefolk fra Nordland samlet på Mo, og årets treff vil nok først og fremst bli husket for amerikasvartanda som ble oppdaget 26. mai. Oppdateringer om dens gjøren og laden, nærvær og ikke minst fravær i uka før årstreffet ble ivrig fulgt i diverse sosiale medier av fuglefolk Nordland rundt.

Les mer
KrykkjeNOF vil ha bestandsvekst for krykkjene på Lovund (07.06.2018)

NOF avd. Nordland sendte nylig innspill til det foreliggende forslaget til reguleringsplan for Naustholmen på Lovund i Lurøy kommune. Det er gledelig å se at planutkastet i noen grad tar høyde for krykkjenes situasjon. Imidlertid har man ikke tatt høyde for at krykkjekolonien på Naustholmen er i vekst – i motsetning til nesten alle andre krykkjekolonier langs kysten.

Les mer
SpoveungeInnkalling til årsmøte i NOF Nordland (19.05.2018)

Vi innkaller med dette alle våre medlemmer til årsmøte i NOF avd. Nordland 2018. Møtet holdes på Bimbo veikro, Saltfjellveien 34, Rana, lørdag 2. juni 2018, kl. 17.00-19.00.

Les mer
BrilleandNOF Nordland-treff og årsmøte i Rana 1-3. juni (12.05.2018)

Her kommer endelig litt mer detaljer om årets treff, som arrangeres av Rana lokallag.

Les mer

Nyhetsarkiv