Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Avosetter i Bodø
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Avosetter i Bodø

(07.05.2014)

Lørdag den 26. april fikk jeg en telefon om at det var bare å komme seg i bilen da det var ei "bombe" på Ilstadfjæra utenfor Bodø. To avosetter hadde blitt observert allerede torsdag og befant seg nå på denne mudderfjæra utenfor Bodø!

Avosetter

(Opphavsrett: Thorbjørn Aakre) Større bilde

Avosett

(Opphavsrett: Thorbjørn Aakre) Større bilde

Da jeg kom fram 15 minutter senere var fuglene fløyet. Jeg brukte noen timer på å sjekke ut store deler av Tverlandet naturreservat i håp om å se fuglene, men de var borte. Tilreisende ornitologer som hadde kjørt flere titalls mil måtte dessverre snu hjem igjen uten å ha fått sett fuglene denne dagen.


Søndag var det opp tidlig, det var mye regn i luften og veldig grått. Etter vel 10 minutters kjøring parkerte jeg bilen og begynte å gå stien nedover mot fjæra. Umiddelbart ser jeg to store hvite og sorte umiskjennelige vadefugler med lange bein og et særegent nebb.

 

Disse to var de første som er sett i Bodø og representerer art nr. 245 for kommunen. Fuglene kunne observeres fra torsdag 24. april og ble sist tatt bilde av tirsdag 29. april. I perioden har fuglene vært et yndet fotoobjekt og mange har delt bildene sine på facebooksida til NOF Bodø lokallag.

 

Tidligere funn i Nordland og Nord-Norge

Tidligere er enslige fugler observert i Sømna kommune (2011) og i Steigen (2013). Fra Troms er det en observasjon fra 2009, mens Finnmark kan vise til 4 unike observasjoner hvorav det ble sett 4 fugler samtidig i Melsvik (2004)

 

Tekst: Thorbjørn Aakre

 

Om Tverlandet naturreservat