Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland-treff og Årsmøte 2015
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland-treff og Årsmøte 2015

(08.06.2015)

Årets NOF Nordland-treff gikk av stabelen på Alstahaug helga 8.-10. mai. Det møtte representanter fra de fleste lokallagene, og god stemning rådet helga igjennom.

Fargemerka trane

Fargemerka trane på Alstahaug (Opphavsrett: Atle Ivar Olsen) Større bilde

Tur NOF Nordland 2015

God utsikt over Ostjønna (Opphavsrett: mjo) Større bilde

Matpause

Til tross for protestforsøk fra turleder Olsen ble det improvisert fram en matpause midt i hekkebiotopen. (Opphavsrett: mjo) Større bilde


Vår base for helga var Offersøy camping, som viste seg å tilby båndkorsnebb innimellom campinghyttene. All ære til arrangør Nesna lokallag for godt forarbeid!

 

Lørdag dro vi til Herøy. På forhånd hadde en skråsikker fylkeslagsleder lovet tusenvis av hvitkinngjess, og alle forventninger ble innfridd på dette punktet. En del mindre flokker med grågjess og ei enslig tundragås var også å se.

 

Til tross for litt tungt skydekke var sanglerkene aktive nok til å høres godt. De var vanskelige å få øye på, men en jaktfalk kom susende forbi som kompensasjon. Blant andre observerte arter på Herøy kan nevnes lappfiskand, jordugle, vipe, smålom, sildemåke, pilfink og en passelig stor flokk av årets fugl havelle.

Årsmøtet ble avholdt på Petter Dass-museet. Samtlige styremedlemmer som var på valg ble gjenvalgt for kommende periode, dette var i tråd med valgkomiteens innstilling. Les referat fra NOF Nordlands årsmøte 2015.

 

Søndagen ble tilbrakt på Tjøtta, i en fristende blanding av dammer, større vann, jordbrukslandskap og strender. Blant artene som ble sett var snadderand, stjertand, sothøne og store flokker med heilo på nært hold. Ei fargemerket trane ble sett på Hamnesvalen. Samme fugl holdt til i rundt Ostjønna i fjor.

Neste års NOF Nordland-treff blir i Vesterålen. Nærmere info følger etter hvert.

Årsmelding med regnskap 2015