Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Hvilken art blir fylkesfugl for Nordland?
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Hvilken art blir fylkesfugl for Nordland?

(10.08.2018)

Nå skal vi i Nordland endelig få vår egen fylkesfugl! Mange andre norske fylker har allerede valgt sin fylkesfugl, og Nordlands fylkesblomst rødsildra har vært på plass ei god stund. Men hvilken fugl representerer Nordland aller best? Det kan du være med og bestemme.

Rype

Finnmark har valgt rypa som sin fylkesfugl. (Opphavsrett: Marie Myklebust) Større bilde

Vipe

Vipa har en sjarmerende frisyre og en lett kjennelig lyd, den er fylkesfugl i Rogaland. (Opphavsrett: Atle Ivar Olsen) Større bilde

havørn

Nordland har kanskje verdens tetteste bestand av havørn, men Sør-Trøndelag har allerede gjort krav på havørna som fylkesfugl. (Opphavsrett: Jan Inge Skagen) Større bilde

Sju nominerte arter er valgt ut av en «fagjury» fra ornitologisk forening, nærmere bestemt har de seks lokallagene i Nordland valgt ut hver sin art, og fylkeslaget har valgt en art. Vi kommer til å presentere de nominerte artene her på nettsidene til NOF Norland.

Når alle de nominerte er presentert kan alle nordlendinger - og alle som skulle ønske at de var nordlendinger - være med å stemme fram vinneren. Avstemmingen vil foregå på nettsidene til NRK Nordland, og mot slutten av august vil det bli klart hvilken art som får den ærefulle tittelen fylkesfugl for Nordland.

Strenge regler for nominering

Arten skal representere Nordland fylke på en best mulig måte. Den må være rimelig kjent for nordlendinger flest, og skal forekomme i Nordland som hekkefugl, overvintrer eller begge deler. Tamfugler kan ikke nomineres. Arten skal ikke være nasjonalfugl i Norge - det er som kjent fossekallen - eller fylkesfugl i et annet norsk fylke, se oversikt over fylkesfugler på wikipedia.

I løpet av de neste ukene avslører vi hvilke arter som er nominerte. Følg med på nettsidene til NOF Nordland og på NRK Nordland. Vi håper du vil finne en favoritt, eller kanskje flere!