Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Velkommen til NOF Nordlands årstreff på Fauske
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Velkommen til NOF Nordlands årstreff på Fauske

Av Thor Edgar Kristiansen, leder NOF Bodø lokallag (29.04.2011)

NOF Bodø lokallag ønsker velkommen til NOF Nordlands årstreff. Treffet arrangeres i fuglerike omgivelser på Fauske helga 20-22 mai og har et variert program.

Gulnebblom

Gulnebblom i Klungsettbukta (Opphavsrett: Thor Edgar Kristiansen) Større bilde

Fauske er et kjent fugleområde som ligger 6 mil fra Bodø, og er et naturlig knutepunkt på E6. Årstreffet på Fauske legges på Lundhøgda camping som ligger bare et steinkast fra Klungsettbukta.

Klungsettbukta er et sted som de fleste har hørt om eller er kjent med, og som kan fremvise en artsmangfold en knapt kan finne andre steder i Nord-Norge.

Hvert lokallag bestiller selv overnatting på campingplassen, som har de fleste fasiliteter, blant annet trådløst internett og kafé. Mer informasjon finner en på www.lundhogdacamping.no. Det er også mulig for de som ønsker det å leie rom i hovedbygningen.

Vi legger opp til et variert program for helga:

Fredag 20. mai

Vi satser på at alle er kommet til klokken 19.00. Vi drar til Kvitblikkvatnet som ligger ei mil nord for Fauske. Kvitblikkvatnet er et naturreservat med fugletårn. Vi regner med å være tilbake på campingplassen ca klokken 21.00 og resten av kvelden blir satt av til sosialt samvær.

Lørdag 21. mai

07.00-09.00 Frokost.

Klokken 09.00- 12.30 besøker vi Klungsettbukta med fjæra som normalt skal yre med fugler på denne tiden av året. Fugletrekket pågår for fullt. Er vi heldig får vi se flokker med polarsnipe. Alle lomartene, og ikke minst gråstrupedykkeren. Hvert lokallag får kart med stoppesteder over området. Flott premie til det lokallaget som ser flest arter i Klungsettbukta og fjæra!

Klokken 13.00- 14.00 tar vi lunsj hver for oss på campingplassen.

Klokken 14.30- 16.00 blir det fugle-Quiz med flott premie til den som har flest rett. Ta med fuglebok!

Klokken 16.00 Årsmøte

Klokken 19.00 Middag på Orion Pizzarestaurant.

Søndag 22. mai

kl. 10.00 drar vi til Rognan. Rognan ligger ca 2 mil sør langs E6. Her møter vi Johan Åge Asphjell som viser oss rundt i området, og er vi heldig kan vi se skogsnipe, eventuelt ugler og andre arter.

Før vi drar til Rognan sjekker alle ut av campingplassen. Årstreffet avsluttes på Rognan.

Vel møtt!

 

Ved spørsmål kontakt:

Thor Edgar Kristiansen, leder NOF Bodø lokallag

Mobil 91168520

e-post: thor-ek@online.no