Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Kommentarer til «Kitesurfing-NM i Ramsarområde»
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Kommentarer til «Kitesurfing-NM i Ramsarområde»

Helga 17.-19. september ble det arrangert norsk mesterskap i kitesurfing på Jæren. Lørdag 18. og søndag 19. september foregikk arrangementet midt i fuglefredningsområdet og Ramsarområdet på Revtangen, en av de aller viktigste rasteplassene for vadefugler i Sør-Norge.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Det var ikke bra

Er selv kitesurfer , men var ikke tilstede på Nm.

Synes det var dårlig at de ikke hadde søkt for dette.

Men er det mer forstyrrende med noen kitere i lufta, enn med noen fuglekikkere med giga linser og paparatzi opptreden mot fulglene ?

Bare lurer

Trond I (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Forby all aktivitet?!?

Ja det er en trist sak dette, tenke seg til at vi har sunn norsk ungdom som er ute i guds fri natur og er i fysisk aktivitet. Det hadde vært mye bedre om de hadde sittet hjemme på hver sin maksin å spile spill der det gjelder å drepe fleste på kortes mulig tid, eller gjort innbrudd i huset eller bilen din! Eller gått på gata og blitt narkomane

Bra at vi skal jobbe for et total forbud, det løser jo alle problem. vi skulle jo helst bygget en stor og høy mur, det har jo visst seg å være en vinner før.

Er dere fulgetittere så utrolig idiotiske at dere at dere ikke klarer å se at samfunnet er tjent med å ha en yngre generasjon som er aktive?

GPN (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Forby all aktivitet?!?

Nå tror jeg vi skal ta det litt piano her.... det er vel ingen som har hevdet at man ikke skal få drive med kitesurfing. Kitesurferne har resten av Jæren og kysten vår å utfolde seg på, det man reagrerer på er kun den virksomheten som foregår i områder som er verneområder og spesielt viktige for fuglelivet. Det er greit å ha med seg det perspektivet....

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ja til fugel og sport!

Forferdelig trist at dette var resultatet av den hyggelige samtalen noen av kiterne hadde med en ornitolog. Tror alle hadde vært tjent med et fint samarbeid og dialog. Så i stedet for å komme med trusler på internett, burde man heller hatt en dialog og løst problemet enklet og greit før det oppstår.

Eneste grunnen til at det eventuelt ikke har vært søkt må være at arrangøren ikke har klart å finne informasjon som skulle tilsi at det var nødvendig, de hadde nemlig tenkt på alt.

Jeg kiter selv og er glad i fulger og natur.

Informasjonen her er for det første villedende antall stemmer ikke på en plass, antallet var kun en liten brøkdel av det som er nevnt. Pluss kun en håndfull var på vannet til enhver tid. Det var FÅ tilskuere. Fulgene brydde seg faktisk ikke i det hele tatt denne dagen. Er selv nede her og titter flere ganger i uken, og de brydde seg faktisk ikke. Det mest interessante å merke seg denne dagen var at den som forstyrret fuglene mest var en kamokledd som gikk helt opp i de med en stor linse...

pj (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Ja til fugel og sport!

Tallet på deltakere og antall folk til stede kommer fra en av deltakerne i NM, bare så det er nevnt.

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ornitolog som plager fugl

Spørs om ikke han med gigakameraet og kamo litt uti den filmen her bør anmeldes for trakassering av fugl:

www.kitebrothers.no

Meg (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ingen motsetninger med kite og fugl, - det går som "hånd i hanske"

NOF i separat artikkel:

Det kan være spennende med nærkontakt og gode bilder, men unngå å stresse fuglen.

Revetangen: 8 september

Litt for kraftig vind la en demper på fangsten på stasjonen i dag. Det var lite nedfall av nye fugler i stasjonshagen i morgentimene, vi fanget derimot mange av gårsdagens fugler på nytt....

Revetangen:19 september

En del av nettene hang oppe mellom kl 10.30 og 18.30, og 44 fugl fikk ring: Rødstrupe 1, hagesanger 1, kjøttmeis 1, gråfluesnapper 1, bjørkefink 1, grønnsisik 1 og grønnfink 38.

Er det ikke unødig stress for fuglene å bli fanget, holdt fast, og fotografert hver dag gjennom hele sesongen?? revtangen.blogspot.com

hvis fuglene likevel kommer tilbake til samme plass etter å ha blitt fanget i nett, holdt fast og avbildet - hvordan kan da et kort arrangement i sterk vind og regn ødelegge syklussen til fuglene??

Verneforskriftens § 3B punkt 1 slår klart og tydelig fast at ”Fuglane, herunder reira og egga deira, er freda mot alle former for skade, øydelegging og unødig forstyrring.” - er ikke fanging av fugler / nærbilder og "nærkontakt" av fugler i mye større grad unødig forstyrring av fugler? en en kite som er i lufta en kort periode kun når det blåser kraftig vind...

Revetangen:

Den siste uka har stasjonen ikke vært bemannet pga. dårlig vær, mye nedbær og kraftig nordvest. På det meste opp i stiv-sterk kuling,....

Espen (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Vanvidd

Nå må vi virkelig se å helle litt kaldt vann over hodet og la dette vanviddet stoppe!Jeg blir virkelig skremt når jeg leser om hvordan NOF fremstiller et lite og fredelig arrangment på Jærkysten. Silke uttalelser blåser liv i den evige diskusjonen om fri utfoldelse og verning av "sårbare" områder. Dette er tull og i stor grad basert på uvitenhet og egeninteresser!NOF bruker sterkt språk og siterer masse paragrafer for å alvorliggjøre saken, noe som er ganske trist når man ser på hva som egentlig er fakta. I tillegg presenteres villendende informasjon, ref kommentar til 'pj'.

Nå må vi ta til fornuften og snakke om sakens kjerne. Hva sjenerer fuglelivet mest? Er det bråkete traktorer, ATWer, lavtgående fly eller maseste fotturister med 4 viltløpende hunder på slep som skremmer og bjeffer på fuglene? Kitere og surfere benytter seg av kystområdene kanskje en dag i uka når det er sterk vind eller optimale bølgeforhold. I tillegg dreier seg kun om et 5-6 måneder i løpet av et helt år!!Hvordan kan dette overhodet kalles en trussel for fuglemiljøet?

Fuglene lever sitt eget liv og flyr slik de har gjort i tusenvis av år.

Tror dere virkelig at en kite klarer å forstyrre et par milloner år med evolusjon??

Heldigvis har vi i Norge en sterk allemannsrett som beskytter sunn norsk ungdom som fysisk kan utfolde seg i guds frie natur. Amen!

mh (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hvis jeg var en fugl

Har bilder på min iphone av "fugletittere" som putter en hel haug fugler inn i ett bur ved Revetangen.....Hvis jeg var en fugl hadde jeg heller satt pris på at kitere befant seg i samme område en å bli stappet inn i en boks med 50 andre fulger. Hvem er egentlig den store stygge ulven her?? Jo Orniotolgen selv.....

Birdlover (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Til Birdlover

Flott om du kan sende disse bildene du snakker om til styret i Stavanger kiteklubb slik at vi kan sette denne saken i perspektiv!dette høres jo helt hassardiøst ut!

Takk!

mh (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Til Birdlover

Stavanger Kiteklubb kan få så mange bilder de bare vil ha av ringmerkingsvirksomhet på Revtangen. Revtangen Ornitologiske Stasjon har merket fugler her siden 1937, og virksomheten forstyrrer ikke de rastende fuglene. Stasjonen har dispensasjon fra vernereglene, siden data som samles inn gjennom dette arbeidet er helt nødvendig for en god forvaltning. God forvaltning må bygges på kunnskap, arbeidet til Revtangen Ornitologiske Stasjon bidrar sterkt til dette.

Alf Tore Mjøs

Fung. avdelingsdirektør, Museum Stavanger

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble fanget og holdtfast

Tror jeg kan kalle meg selv objektiv da jeg ikke kiter, men fikk tilsendt liken av en i familien som er fugletittere.

revtangen.blogspot.com

Jeg er overasket over måten fuglene blir behandlet på! fange dem i nett og holde dem en stund for å ta bilde av de... bare for egen vinning og interesse... du verden. Går det ikke ann å se på dem og telle dem fra avstand? tror jeg må kjefte litt på de hjemme om de driver på denne måten. ville nok tro at denne fangingen gir fuglene mere forstyrrelse og varig men enn en kiter i kuling eller bølgesurfter bølger... correct me if I'm wrong.

denne fangingen foregår tilogmed innen for fredingstiden (1.okt til 31 mars)!!!

revtangen.blogspot.com

Er det ikke en grunn til at fuglene er fredet i dette tidsrommet? (vinter, trekking,... )

Dette kommer i under saken som nettopp var i nyhetene om ulvemerking! www.nrk.no

Jeg får bare mindre og mindre respekt for disse "tilsynelatende" naturelskerne.

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: fanget og holdtfast

Ser at mange kitere har funnet linken til bloggen til Revtangen Ornitologiske Stasjon.

Her virker det å være menge misforståelser ute og går, så for å klargjøre en del punkter:

1. Stasjonen ligger ikke i verneområdet

2. Revtangen Ornitologiske Stasjon er Nordens eldste i sitt slag, har eksistert på Revtangen siden 1937. Stasjonen drives av Museum Stavanger og er en forskningsstasjon der fugler fanges og merkes.

3. Stasjonen er åpne for besøkende skoleklasser og andre grupper, vår virksomhet tåler dagens lys på alle måter.

4. Stasjonen har ingen kobling til Norsk Ornitologisk Forening.

5. Ringmerking av fugler er helt nødvendig for å fremskaffe data om fuglenes trekk, overvintringsområder, levealder og ungeproduksjon. Uten denne informasjon er det ikke mulig å forvalte fuglebestander.

6. I august-september blir det på enkelte dager fanget vadefugler nede på revet, i vernområdet. Fuglene "puttes ikke inn i et bur", de går inn i dem selv og fanges på den måten, hentes ut, merkes og slippes. Stasjonen har selvsagt dispensasjon fra vernereglene til denne virksomheten, fordi den fremskaffer data som forvaltningsapparatet har behov for.

Håper det var klargjørende.

Alf Tore Mjøs

Fung. Avdelingsdirektør

Museum Stavanger

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: fanget og holdtfast

- Det stemmer at det er mange missforståelser ute å går her Alf Tore. Dere missforstår at friluftselskende kitere og fugler ikke passer godt sammen.

- At dere har laget dere selv en dispensasjon endrer jo ikke på det faktum at dere har fanget fugl der i snart 100 år.

, som du sier selv; -virksomheten forstyrrer ikke de rastende fuglene . ok, helt greit; det gjør ikke kiting heller !

Dere bør heller bruke energi på de som virkelig ødelegger miljøet!

Kiting er en miljøvenlig, lydløs aktivitet som kun bedrives i sterk vind. Kitene har ikke motor og vi skyter heller ikke på fuglene.

Vi som kiter er vant til å se mange flotte fugler og fuglene er vant til å se kitene. De lar seg ikke forstyrre av denne miljøvennlige friluftsaktiviteten.

Andrè (28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: fanget og holdtfast

Hvorfor skyter du på oss, Andrè? Hva mener du med "Dere"? Jeg har nettopp redegjort for at Revtangen Ornitologiske Stasjon drives av Museum Stavanger, som ikke har noen verdens ting med ornitologisk forening eller de nevnte "fuglekikkerne" å gjøre. Vi er en nøytral forsknings- og formidlingsinstitusjon, som ikke er involvert verken i forvaltning, oppsyn eller eventuelle anmeldelser mot kitemiljøet. Nå må du se til å få orden på HVOR du henvender deg med kritikken din, og både du og resten av kitemiljøet må prøve å sette dere inn i hvilke organer som har ansvar for forvaltning, hvilke som er interesseorganisasjoner og hvilke som er nøytrale forskningsinstituasjoner. Dere slenger om dere med kritikk i alle retninger og skjærer alle med naturfaglige intersser over en kam. Det blir ikke noen fornuftig dialog på den måten.

Alf Tore Mjøs

Museum Stavanger

(28.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble påvirkning

Jmf værneplanen til høring så skal jo hele området rundt Revtangen (inkl) Orre være fugleværneområde type A(C). - Hvor ligger Revtangen Ornitologiske Stasjon?

Tror det var ment som en henvisning til at det finnes andre handlinger som burde ha større påvirkning enn fredlig friluftsliv, ikke som et angrep.

Jeg synes det er på høy tid det blir gjort noe forskning på hvilke type menneskelig aktivitet som har en innvirkning og ikke mist i hvilken grad.

Det er viktig å ta vare på den naturen vi har, det er i alles interesse (tro meg også kitere!)

Men har to kiter langt ute på vannet større innvirkning enn turgåere, ornitologer som sniker seg nærmest mulig og knipser med kameraer, unger som surrer rundt på land og leker, hunder (selv i bånd), fanging og merking av fugl, rev?

Det jeg har observetrt fra kiterne jeg kjenner, er at de holder bedre avstad til fugler enn folk flest hvis de ser at det er fulger i vannet og på stranden.

Selv har jeg aldri opplevd at fugl eller sel for den saks skyl har brydd seg.

Jeg må si meg enig i at NM kanskje ikke var det smarteste akkurat der den helgen nå i ettertid, men det var tross alt IKKE i værneperioden etter 1.okt. Ikke alle kitere har full oversikt over trekkmønsteret til de ulike artene, og de kan da heller ikke klandres. Ang værneområdet og det å finne informasjon om det så er ikke det lett å finne, har selv prøvd å søke på nett mange ganger for å finne informasjon, uten hell.

La oss heller samarbeide for å bevare plasser som Revtangen seier jeg! Ved en positiv dialog kan vi få ut informasjon til de som tregner det!

joni (29.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Skam

Jeg trodde kitere søkte den ultimate natur opplevelse som en del av motivasjonen for deres hobby, med dertil respekt for naturen. Det jeg ikke forstår her er hvorfor man absolutt må kite på akkurat dette punktet på Norges lange kyst linje? Er det ikke bare å flytte seg til en strand som ikke er vernet? De jeg kjenner som kiter er også opptatt av naturvern, og brenner for å bevare det vi har igjen av vill, vakker, levende natur. For dem er det utenkelig å kite på et sånt sted, da man har nok av andre steder å ha det gøy på uten at det skal gå på bekostning av slitne vadefugler på trekk. Kitere i resten av verden, for eksempel i Australia, har en helt annen holdning og respekt for verne bestemmelser enn det dere kitere har her vist på Revtangen. Å gå til angrep på vitenskapelig arbeid som fører til økt kunnskap om vår sårbare natur og arter virker på meg helt meningsløst. Det blir litt som å treffe wannabe hippie backpackers som i det ene øyeblikket snakker nedlatende om kapitalismen og vil leve utenfor samfunnet, mens i det neste øyeblikket sitter med en big mac og coca cola på McDonalds. Holdningen noen av dere viser her er en skam for kite sporten!

(29.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Skam

du, er en skam for norges befolkning med din holdning til andre mennesker og deres interesser. hvis du ikke evner å sette deg inn i hvorfor revtangen er et paradis for kitere og vindsurfere på nordvestvind bør du ikke uttale deg om hvor vi skal arrangere våre nm. det ble ikke gjort noen som helst skade på revtangen og det eneste som plager deg er at du ikke får nyte ensomheten der ute. å lage lover som begrenser andres livsutfoldelse grenser til reinspikka kommunisme men det er jo det hele fylkesmannsordningen er tuftet på så her er det visst på tide med omlegging

frisomfuglen (18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Skam

Tenker du har våte drømmer om Siv Jensen som statsminister og minst mulig miljøvern, slik at du kan dyrke dine egne behov uten tanke for at andre skapninger også har eksistensielle behov. Du bruker sterke ord om andre som kun tar til orde for å vise hansyn, det sier ikke lite om mentaliteten din. Det er fin at du viser for all verden hvilken usympatisk drittsekk du er.

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Skam

usympatisk drittsekk passer vel bedre på en maktarrogant statsansatt som meler sin egen kake til tross for at han må ta i bruk udemokratiske virkemidler, lyve og bedra for oppnå sin tilfredstillelse. en skam for hele landet den der miljøvernavdelingen.

fuglevennen (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Akkurat

Som du selv sa så kommer tallet fra en deltaker- altså ikke en av arrangørene. Det sier seg selv at en deltaker ikke vet det eksakte antallet da det ikke er den personen som besitter deltakerlisten :)

så det så (29.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Over stokk og stein!

Hei

Ser det er mye saklig og usaklig i denne diskusjonen, det siste er litt synd.

Jeg er kiter selv og bruker Revetangen som spot utenfor verningsperioden kun på nord vest vinder.

Grunnen til dette er at det er det mest vindsikre og vindstabile stedet i Rogaland da denne ligger langt ut på kysten og denne spoten skjermer for bølger som gjør spoten unik for det som kalles wakestyle kiting uten å gå mer i detaljer på dette, og det er bare en plass i Rogaland som gir dette.

Litt dumt at denne artikkelen kommer ut på denne måten da jeg trodde at alt var avklart og godkjent og det er et lære punkt til de som arrangerte.

Egentlig skulle NM være på Bore stranda, men grunnen til at NM ble holdt på Revetangen var at det var mye vind denne helga (Stiv kuling) og Revetangen skjermer for de svære bølgene (4m) og gjør de mindre (1-2m og jeg har faktisk aldri sett så stor bølger på le siden av Revetangen som denne helga), og dermed sikrer for deltakerne.

Jeg har bodd og kitet i Australia og bestemmelsene der er at det er ett "lite" hekke område som en ikke får lov til å gå på, men det er lov å kite, vindsurfe, osv rett ved siden av og rundt merkelig nok. (ref Safety bay, Pelican point, Woodmans point, Augusta..... i Weatern Australia). Det er i tillegg godt merket med skilt slik at turister er klar over dette, og der er alle happy. Og kite/vindsurfing tettheten der langt overgår det som er i Rogaland.

Altså det er mye større aksept og forståelse fra alle hold, noe jeg savner i Norge som er veldig svart/hvitt når det gjelder det meste. Det er vel dette prinsippet som skaper frykt hos noen, og faktisk litt hos meg også når jeg leser artikkelen.

Jeg synes selv at det er viktig å passe på det som er rundt oss av natur og dyre/fugleliv fordi de er fasinerende og kjekt å se på. og derav overholde verneperioden for å beskytte fuglene i en kritisk tid.

Beklager til forskingstasjonen for at dere blir dratt inn i denne sammenhengen og det er klart viktig å kartlegge det vi har rundt oss for å få mer kunnskap om det rundt oss. Det finnes stereo typer på begge sider som gjør det lett å trekke alle over en kam, og det er mange som utrykker seg av frustrasjon.

Mvh

Kristoffer Evensen (29.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble ingen er nøytrale

kommentar til nøytrale stavanger museum, det er svært få om ingen som er nøytrale i denne saken som er sterkt politisk og svært lite fakta basert. er en som utføre fangst og merking av fugler nøytral når man på fritid og tildels i jobbsammenheng holder sammen med ornitologisk forenings folk?. er Fylkesmiljøavdelingen nøytral nå de som utarbeider verneforskrifter og samtidig holder foredrag om fugler på fritid og i jobb? sammrøre kalles slikt og listen er lang , dere burde skamme dere.

blirnokforbudja (06.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: ingen er nøytrale

Dette blir for dumt. Du ordlegger deg som om det var en konspirasjon av naturinteresserte som kun var ute etter å stikke kjepper i hjulene for surfeinteressene. Du forstår heller ikke mye av prosessen med å utarbeide verneforskrifter. Det er i høyeste grad en demokratisk prosess som involverer både Fylkesmannsembetet, Direktorat, og en lang rekke kommuner, interesseorganisasjoner, grunneiere og andre som har anledning til å uttale seg. Dokumentet er innom svært mange før det foreligger i ferdig form, ikke minst jurister i departementet. Å fremstille det som om det er en gjeng med fugleinteresserte hobbyornitologer som har laget verneforskriftene, er helt absurd.

Surfemiljøet på Jæren fremstiller det som om det ikke finnes noen konflikt mellom kitesurfing og andre former for surfing, og verneinteressene. Dere lurer ingen med det. Alle som har øyne i hodet og som har vært til stede og sett hva som skjer når det kommer en kite eller en vindsurfer, kan ikke unngå å se at fugler blir skremt på langt hold. På Revtangen skremmes storparten av fuglene som raster på søre neset vekk når kitene blir foldet ut på stranden. Men det legger dere sikkert ikke merke til, i forberedelsene til å komme på vannet.

Jeg vil oppfordre dere til å velge en litt mer ydmyk tilnærming til problemstillingen, og se hva de nasjonale kitesurferorganisasjonene i noen av våre naboland skriver i sine "codes of conduct" o.l. Seriøse organisasjoner erkjenner at en kitesurfer er temmelig synlig i miljøet, og oppfordrer sine medlemmer til å vise hensyn både ovenfor naturmiljøet (herunder fugler) og andre brukere av naturen.

Når dere presser dere in i et verneområde på den måten som det skjer på Revtangen, så vitner det om en total mangel på vilje til å ta den type hensyn som bl.a. den britiske kitesurferorganisasjonen oppfordrer sine medlemmer til. Da er det dessverre ingen annen utvei enn å ta til orde for et totalforbud mot surfing i fuglefredningsområdene.

(06.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: ingen er nøytrale

Ikkje klar i håve , du. Snakke om å involvere interessegrupper. Me vart ikkje så mye påtenkt da dåkke snikinnførte surfeforbodet i 2003. Presse seg inn i åkka område , idiot.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: ingen er nøytrale

Hadde dere vært mer "klar i håve" og ikke sovet i timen, kunne dere spilt inn akkurat de innspill dere ville. Oppstart av revidert forvaltningsplan var annonsert både i Stavanger aftenblad og Jærbladet.

Det å være et seriøst høringsorgan er noe man gjør seg fortjent til, dersom dere forventer å bli spesifikt invitert til å avgi uttale. Ikke mye av det som gjenspeiles i denne debatten fra surferhold som bærer preg av seriøsitet, derimot mye drittslenging, forakt for lovverk, henvisninger til forgangne diktaturer og æreskjelling av hele forvaltningsapparatet. Hva regner dere med å oppnå med det?

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: ingen er nøytrale

Håper å få sendt naturnaziene på dør, legge ned sandkasså(miljøvernadelingen hos fylkesmaen) og la snylterne komma seg i arbeid så de ikkje får tiå te å sitta å laga lovar. Beinhardt

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: ingen er nøytrale

Hva i hekkan snakker du om ? Det er ikke noen som surfer på revtangen. vennligst lær deg å skille mellom surfing og kiting før du uttaler deg

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ydmyk bør nok flere være

Om du leser teksten så burde du forstå at prosessen er kun politisk, noe din lange kommentar også påpeker. Det at det er høringsrunder virker kun om det er likeverdige parter som blir med på høring, slik var det ikke og er det ikke i denne saken noe alle bør se om de ønsker det.(men det er jo behagelig å lene seg tilbake og si at vi har rett fordi vi er best organisert og er flest) I denne type saker især blir det ekstra ille fordi både de ansatte hos fylkesmann og departementet har valgt sin utdanning og yrke ut fra blant annet sterk interesse for fugler.Å så påstå at en liten gruppe surfere av ulike slag som stort sett ikke har ressurser eller er organisert, der de heller ikke har lest noe høringsnotat er en likeverdig motpart og at prosessen derfor har ledet frem til et vedtak bassert på fakta blir for dumt. Forbudet er basert på førevar prinsippet der det er overlatt til surfere å bevise at de ikke er til skade, ressurser til dette finnes selvsagt ikke.

Forskning som sier at surfere er til skade for fuglers overlevelse fantes ikke hos fylkesmannens miljøvernavdeling som underlag for forbudet, kun fugletellinger fortatt av partiske hobbyornitologer i utlandet, sett fra en surfers erfaring virker noe feil.Eks fugler flykter når surfer er 1 km unna, merk 1 km er svært langt på vannet.

Eneste forskningraport som var med, og som konkluderer med at Windsurfing ikke er til skade for fugler,der ble konklusjonen utelatt.

Konspirasjons teori? nei men hard Politikk som ikke er bassert på fakta men ekstreme pressgrupper som enkelte i NOF helt klar er ut fra normalen i sammfunnet. Hvem har sekken pakket og klar 24t 365 dager i året klar til å droppe jobb, kone og barn på sekundet om man har sett en fuggel utenfor sitt normale habitat på andre sinden av landet? gå i dere selv og litt ydmyk tilnærming er ikke feil, å ha rett betyr ikke det samme som å være flest, best organisert eller ha sine folk der makten er sentrert. Vis oss forskning og da mener jeg forskning som sier at de arter som er i det habitat vi snakker om blir truet av surfere,ta da samtidig med turgåeres påvirkning, da kan vi snakke

maktarårmerforbudårforår (07.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Ydmyk bør nok flere være

Hvilken forkningsrapport viser du til som konkluderer med at windsurfing ikke påvirker fuglelivet negativt?

(07.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Rapporten

Rapporten ligger hos fylkesmannen miljøvernavdeling, spør dem.

Den sier ikke at fugler ikke blir påvirket, men sier at windsurfing ikke er en trussel for fuglenes eksistens.

Men selvsagt er det ergelig når megalinsa er rigget opp og så får man en surfer i synsfeltet like før dagen fjørkledde høydepunkt skal tas i nærsyn.Det betyr likevell ikke at fuglene dør på seg.

Det hadde vært mye mer konstruktivt for naturvern om man hadde vært litt mer ærlig i stede for å pleie sine fetisje for å se fugler.

Hvor er forskningen som sier at surfing er til skade for fugler?

Hvilke arter er truet ( rødliste) ?

Hviket habitat lever disse i?

Hvilket habitat er konfliktfylt ?

Hva er største belastning og trussel for disse arter?

Hvilket habitat ønsker surfere å oppholde seg i ?

Felles treffpunkt i disse spørsmål burde danne grunnlag for forvaltning, ikke slik politisk synsing som forbud er basert på i dag.

(07.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Rapporten

Du etterlyser forskningen som sier at vidnsurfing/kitesurfing er til skade for fuglelivet. Under denne linken finner du et lite knippe vitenskapelige artikler og andre publikasjoner:

scholar.google.no

Det finnes mye mer.

(09.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Anders L

Det er vel rapporten til denne karen her tipper jeg ?

"Anders Lambert er utdannet ornitolog med hovedfag på fuglers atferd. Han jobber i dag med en utredning rundt den antatte konflikten mellom surfere og fugler på Jæren. Lambert uttrykker til Fri Flyt at han mener surfeforbudene rundt norskekysten langt på vei er innført uten dokumentasjon på at fugl faktisk tar skade av surf- og vindsurfsport, slik den utøves i Norge.

– Dette handler om synet vårt på naturen. Jeg synes temaet skal utredes skikkelig. Det er for lettvindt å bruke føre var-pinsippet, og uten videre forby surfing og vindsurfing.

Lambert har tolv års erfaring fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) og har jobbet med observasjon av fugl.

– For vindsurf kunne vi ikke dokumentere noen stor negativ effekt

på 80-tallet, selv om vi så fugler føy vekk. Og flere år senere så vi at bølgesurfere er helt anonyme i omgivelsene, fuglene bader jo sammen med dem. Det er ikke gjort noen konkluderende studier her i landet. Fylkesmannen bør ha slik dokumentasjon, for dette er flotte og viktige aktiviteter, mener Lamberg.

"

(07.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Anders L

Oppsiktsvekkende at en forsker med så lang fartstid i NINA ikke har klart å oppdage noen vitenskapelig dokumentasjon på at surfing er skadelig for fuglelivet! Tror han at hele denne verdensomspennede problemstillingen er oppdiktet? Klart, den som ikke leter, finner heller ikke. Han kan i så fall klikke på linken over, og finne mye interessant referanselitteratur.

(09.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Anders L

Ikke lett å oppdage noe som ikke eksisterer med mindre man har egeninteresser og farer lettvint med sannheten. Ljuger m.a.o

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble link

www.aftenbladet.no

(08.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

Dette blir unektelig komisk. Her blir Fylkesmann og alle med interesse for fugl stemplet som upartiske og del av en "samrøre". Nå har skal sureferne få utebeidet en rapport som sier at det ikke er en konflikt - produsert av en surfer!!

(09.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

tull, det er jo dere hobbyornitologer som har kommet med dette latterlige lovforslaget og som selv bare driter i skilting og regler så lenge dere sitter varmt og godt i bilen helt nede i vannkanten med motoren i gang. da dukker jo aldri den latterlige oppsynsmannen opp mens han kan stå og blåse i fløyta en hel søndag hvis det ligger noen surfere i sjøen. lurer på hvem som skremmer mest fugl

pål pilot (11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

Ingen "hobbyornitologer" som har kommet med noe lovforsleg, nei. Det er forvaltningsmyndighet ved Fylkesmannens miljøvernavdeling og Direktoratet for naturforvaltning som har utarbeidet verneforskriften for Jærstrendene landskapsvernområde. Det er også Direktoratet for naturforvaltning som har innført et surfeforbud i Nordhasselvika og således overstyrt fylkesmannen i Vest-Agder som hadde gitt en forlenget dispensasjon, ut i fra et vern og en problemstilling som er nøyaktig lik det vi har i fuglefredningsområdene på Jærstrendene. Vi "hobbyornitologer" bare tillater oss å påpeke at den samme forvaltningspraksisen burde være gjeldende også her. Det handler nemlig bare om å tolke verneforskriften, hjemmel til å forby surfing finnes allerede i de formuleringene som har stått der i alle år.

(11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

joda, her er gjengen som ivrer for forbud, hvor mange er tilknyttet fylesmannens naturvernavdeling ?

www.fugler.net

nekterålamegkue (18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

Ingen...... dessuten heter det Fylkesmannens miljøvernavdeling.

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: link

Hvilken hjemmel har DU for å forby surfing når det er bevist at surfing ikke har noen skremselseffekt på fugl ?

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble ..

Anders L er utdannet ornitolog med hovedfag på fuglers adferd ;) og surfet ihvertfall tidligere. han burde jo da ha et visst grunnlag å uttale seg på ;) vet ikke hvor aktiv han er nå innen surfing. ellers er den avisartikkelen det var linket til av eldre dato (2004)

Ellers er det ganske trist at det ikke kan finnes løsninger alle kan leve med.Surfing betyr mye for mange.

jeg har en del erfaring med bølgesurf og windsurf. fuglene lar seg ofte ikke affisere når vi passerer de i fjæra på vei ut. ofte ligger de og vaker sammen med oss i line up,en !

(09.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Oppvask.

Personlig synes jeg fugletitting er en noe sær aktivitet, men hver om sine interesser.

Uansett blir det feil fra begge parter og bedrive munnhuggeri mot hverandre. Dette ender ingen steds hen.

Fugler og deres trekkområder, hekketider, og hva som generer dem og deres trekkmønster vet jeg heller ingen ting om.

Men uansett hva som kommer ut av dette synes jeg det blir feil å legge ned diverse forbud på aktiviteter, basert på synsing og "Jeg har opp til flere ganger sett....... " uttalelser.

De gjeldende regler i dag bør selvfølgelig respekteres. Samtidig er det sunt med en debatt rundt emnet. Men dette bør være en debatt med seriøse synspunkter, som fremlegges på en slik måte at det er oversiktlig, og forklarende fra begge parter.

Som sagt har jeg ingen formening om hva fuglelivet aksepterer av aktivitet rundt dem. Men hadde det vert henvist til dette, samt utredet rapporter basert på fakta for de aktuelle områder hadde det vært noe mer håndfast å forholde seg til.

Jeg blir å litt oppgitt når det hevdes det bare er å gå en annen plass å kite. Men dette bunner gjerne også bare i manglende forståelse.

For de uvitende vil jeg påpeke at kiting er en veldig væravhengig aktivitet, og det er mange faktorer som kommer inn her.

-Vi er avhengig av adkomst til vannet, samt en plass og sette opp utstyret på.

-Er avhengig av "riktig" vind og vindretning i forhold til plassen.

-Noen liker seg i bølger, mens andre foretrekker flatere vann og trenger derfor skjerming når sjøene begynner å reise seg.

-Samt at alle holder ikke nivå med de beste, og har mere begrenset evne til å manøvrere.

Disse kriteriene er ikke argumenter for å bryte gjeldende regler, og vi bør ta hensyn til disse regelverkene, og passe på oss selv. Så får motparten styre sine interesser.

Vist det skulle vise seg at fugl og kitere av hensyn til dyreliv ikke kan oppholde seg på samme plass til samme tid, burde det heller blitt lagt opp til en debatt, men ta og gi prinsippet, som heller seksjonerte ut områder slik at alle kan få en mulighet.

Slik at ornitologer etc. har tilgang på områder av interesse, men også kitere har "spotter" som kan benyttes i flere vindretninger.

Nøkkelordene her tror jeg er samarbeid og forståelse av hverandres interesser... Og ikke munnhuggeri, udokumenterte vedtak, og trusler.

Jeg synes det er leit at enkeltpersoner skal komme med sjikaner, og uvettige kommentarer, og oppfordrer dere til å ytre dette gjennom respektive organisasjoner, i stede for på et åpent fora.

Det hjelper lite og argumentere med at vi er få og dårlig organisert.

Her ligger ansvaret hos den enkelte. Meld dere inn. Sammen er vi rustet, og har mer vi skulle sagt i slike saker.

Håper på en bedre fremtidig dialog, og samarbeid.

KJE (09.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Svart til: det finnes mye mer ref SV:Rapporten

Beklager ordbruken men blir noe oppgitt når man bruker Google for å fremskaffe underlag for fordbud, ordet direkte dum slår meg når jeg lester svaret til: det finnes mye mer.

Hva står så i disse artiklene som du søkte frem å Google ? har du lest dem ? anbefaller alle til å følge linken å lese dem.

Tenk så over hvilket habitat som artiklene beskriver?

Den første som kommer opp er fugletelleinger og var med som grunnlag for verneforskriften på jæren, den er utarbeidet i våtmarkområdere i danmark= helt feil habitat, artene som er med i den er stort sett helt feil i forhold til det habitat som det surfes i. rapporten sier ikke noe som helst om at man er til skade for fuglers eksistens men at de flytter seg, er dette forskning som er rellevant i denne saken ?

Slik forstetter det i de andre Google treffen som var i linken.

Dette blir for dumt, jeg hadde forventet mer fra fuglefolket.

Husk at hele vestsiden av jæren er vernet på en eller annen måte, det er kun få hundre meter til sammen det blir surfet ( alle typer) pr dag, om noen fugler skulle føle for å flytte seg noen meter betyr det ikke at de dør på seg.

Turgåere på stranden blir i de fleste artikkler beskrevet som mest forstyrrenden, begynn heller i den enden om man skal bruke artikkler som grunnlag for forbud. Ikke minst om man knytter rødlisten opp mot habitat og forstyrrelse burde man først lage forbud mot det å gå tur langs med stranden, om man mener at det er derfor noen arter er truet.

Men hva med måker der er det jo endel arter som nå er truet? er det også pga at det blir forstyrret ? av surfere? ser dere fugleelsker toskeskapet ? Fugler er stort sett ikke de søte svake skapningene dere liker å fremstille de som men effektive jegere og ofte frekke som bare det, men de må ha mat/ bytte å jakte på(ekstremt overfiske) og ett miljø som ikke er forurenset at skadelige gifter.

Vi burde hatt felles interesser ikke vært motstandere,ren sjø er noe alle surfere må være opptatt av når man tilbringer svært mange timer der i løpet av ett år.

De få hundre meter som vi surfer pr dag av jærens mange mil strandlinje betyr ingen ting for fuglenes eksistens, man skal være svært langt inne i fuglelinsen for å mene noe slikt

ærlighetetterlyses (10.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Likhet for loven

Det hjelper jo heller ikke på surfernes frustrasjonsnivå at turgåing med og uten hund,båtkjøring.telting noe næringsvirksomhet for grunneiere osv er lov i mange av fuglefredningsområdene. jeg er også uenig i differensieringen i verneteksten mellom tradisjonelt (lovlig) og "moderne" (ikke lov) friluftsliv. surfing er en etablert sport og har en tradisjon.

Problemet med kanalisering av "moderne" friluftsliv (surfing) til mindre sårbare områder som beskrives i verneteksten er at dette nødvendigvis ikke er egnete områder..

Det hjelper jo heller ikke at det er mange av de desidert beste stedene for surfing som rammes.. Nordhasselvika på Lista er for eks. et windsurfspot i absolutt verdensklasse,og et lite besøkt et sådann. samme med kvassheim og flere langs jærkysten. som heller ikke brukes mer enn et fåtall ganger i løpet av et år.

Jeg tviler litt på at vernemyndighetene vet så mye om hvordan de forskjellige typene surfing bedrives langs Jærkysten. Vi hadde satt veldig pris om Fylkesmannen på eget initiativ hadde kontaktet f.eks Sola brettseilerforening,Stavanger kiteklubb eller surfsentrum butikken ved Jørgen Michaelsen.

Det er bare å beklage ordlyden i noen av innleggene her. anonymitet bringer ofte ikke frem det beste i folk. Surferne som gruppe er ikke en kriminell bande men et tverrsnitt av befolkningen i Stavanger. Naboen din,kollegaen din osv..

Pål Rype (10.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Dokumentasjon på forstyrring

Linken til Google-søket var kun for å vise at det finnes mengder av litteratur som omtaler forholdet mellom surfing (og andre friluftsaktiviteter) og forstyrringseffekter på fugl. Det var nemlig noen lenger oppe i debatten som påstod at det ikke finnes noen forskning som sier at surfing er skadelig for fuglelivet. Selvsagt finnes det mange artikler og rapporter som man ikke finner ved et enkelt Google-søk, derfor skriver jeg at det finnes mye mer, siden jeg kjenner til mye dokumentasjon som ikke kommer opp i det søket. Hvis "ærlighetetterlyses"mener jeg er så himla dum pga den formuleringen, så tar jeg det med knusende ro. Innlegget ditt hadde nok plaget norsklæreren din mer enn det plager meg.

Denne debatten preges av flere misforståelser, den ene er at det er en "kamp" mellom to interessegrupper for å sikre VÅRE interesser. Feil. Fra ornitologisk hold argumenterer vi for å sikre verneinteressene innenfor det som er et fuglefredningsområde og Ramsarområde, hensynet er primært til FUGLENE og ikke våre særinteresser. Revtangen er den viktigste rasteplassen for vadefugler i Sør-Norge, og viktig også som rasteplass og næringssøksområde for mange andre arter og som oppvekstområde for hekkende vannfugl og vadefugl.

Jeg skjønner at plassen er god for kitesurfing, men jeg synes ikke det er god nok grunn til at en skal tillate en virksomhet som helt klart skader verneformålet. I et fuglefredningsområde skal hensynet til fuglene gå foran f.eks. friluftsinteressene, det er et helt klart prinsipp i naturforvaltningen. Det finnes mengder av andre områder der friluftsinteressene går foran. Solastranda er et eksempel på en meget viktig fuglelokalitet der friluftsinteressene (kiting og surfing inkludert) blir prioritert fremfor fuglelivet. I dette tilfellet har kitesurferne valgt seg en lokalitet som er den viktigste på hele kyststripen også for fuglene, og som har vært vernet i over 30 år. Hva om andre pressgrupper skulle oppføre seg på samme måten? Jeg er sikker på at de som interesserer seg for andejakt svært gjerne skulle sluppet til i Orrevatnet eller Ergavatnet, der det myldrer av ender. De må nok respektere at disse lokalitetene er reservater med jaktforbud, fordi fuglelivet også skal ha sine friområder. Verneområdene er til for at vi skal kunne opprettholde levedyktige bestander av alle arter.

Det er mange som hevder at fuglene ikke omkommer av surfeaktivitetene, og bagatelliserer forstyrrelsene av den grunn. "De kan jo bare flytte seg litt". Det er imidlertid et problem for fuglene når de må forlate matfatet, og bruke energi på å flykte i steden for å samle energi ved å spise. Fugletrekket foregår i etapper, for å klare en ny trekketappe må de legge på seg mange gram med fett. For mange forstyrrelser medfører at de blir forsinket under trekket. Det igjen medfører en økt dødelighet, for dødeligheten under trekket er høyere enn i hekkeområdene og i overvintringsområdene. Det finnes studier som viser at noen fugler ikke returnerer til en lokalitet med mye forstyrrelser, ergo mister lokaliteten litt av sin funksjon og er ikke lenger "økologisk intakt".

Jærstrendene er et viktig overvintringsområde. Vinteren kan være hard, og energibehovet er større enn resten av året. Gjentatte forstyrrelser, i tillegg til at fuglene blir fordrevet fra gode næringssøksområder, kan være nok til at energibehovet ikke blir dekket. Resultatet av det gir seg selv.

Hva med fugleungene som bruke Revtangen som oppvekstområde? De kan ikke flykte, men når foreldrene blir skremt blir ungene utsatt for måker og andre predatorer. Forstyrrelse i hekketiden medfører økt dødelighet.

Jeg kan ramse opp flere årsaker til at forstyrrelser medfører problemer for både reproduksjon og overlevelse til de aktuelle fuglebestandene, men jeg tror det er nok for denne gangen. Jeg vil bare avslutte med å påpeke at problemet med kitesurfing er GRADEN av forstyrrelse når dere først driver på. På dager med nordavind er det ofte 8-10 kiter pluss tilskuere på stranden, og virksomheten foregår på et lite og svært sårbart område over mange timer. En turgåer, hundelufter eller fuglekikker kan også forstyrre, men på ingen måte i samme grad. Og det er DET som er bakgrunnen for forbudet på Lista, det faktum at skremselseffekten og fluktavstanden ved kitesurfing og vindsurfing er mange ganger større enn ved f.eks. turgåing. Direktoratet har derfor differensiert mellom ulike former for forstyrrelser etter hvor alvorlige de er, og det er fornuftig.

(10.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Dokumentasjon på forstyrring

javel, hvorfor har 30 år med øvelsesskyting med jagerfly på Revtangen ikke skremt fuglene til havs

pål pilot (11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Provosert av dum?

Må nesten le men burde heller grine, istedenfor å komme opp med noe forskning som sier at fuglers eksistens er truet av surfere, kommer man trekkende med meget billige poenger som rettskrivning og lærere, vanlig hersker teknikk når man ikke har noe innhold men kun billig retorikk, trist som F..n som han ari skreiv.

Poenget er at det finnes ikke forskning som sier at fuglers eksistens er truet av surfing, om du mener noe annet så vis den frem, Google søket du prøvde deg med var meget DUMT fordi de ikke sier noe om sakens kjerne, forbud mot surfing pga at det truer fuglers eksistens.

Og så er revetangen blitt det viktigste overvintringsområdet, sammen med kvassheim? Hele havområdet utenfor solastranden/ tananger? Deler av Lista halvøyen ? Mølen i vestfold ? alle disse områder og mange flere blir stadig omtalt som DET viktigste området, merk Det er entall.

De linkene du søkte opp på Google bør du lese selv, der står det ganske så klart at turgåere er det som forstyrrer/ og truer fuglers eksistens mest, mer en vannaktivteter, men da ble det vel ikke så viktig å lese innholdet lenger ? mye enklere da å telle treff på Google og så dra konklusjonen om at mange treff er bevis for at surfere skader fugler.

Og ja slik lettvint retorikk er direkte dumt, samme hvor flik du var i rettskrivning på skolen.

Til sist, oppvekst områder og hekkeplasser er selvsagt viktige, ikke noe diskusjon om det.

Men hvilken skjebne går fugler i møte om de ikke er selvstendige sent i september? Hvilke arter må bruke Revetangen som vern mot måker langt ute i september?

Og hva med måkene de er nå på Rødlisten og har vært der en stund, er de ikke fine nok å se på ? skal ikke de ha mat også?

Jeg bare spyr igjen hvilke arter er det som søker ly for måker på revetangen ? er de rødlistet? Om ikke så er det vel en fordel om noen av de blir måkemat ? pga at en del måker er rødlistet….

hadde håpet på litt fakta (10.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Provosert av dum?

Ja, det er et billig og unødvendig poeng å pirke borti rettskrivingen din. Men du bør nok ikke klandre andre for å bruke hersketeknikker like etter at du selv har slått fast at jeg er DUM fordi jeg viser til at det finnes mengder av dokumentasjon. Google er en måte å søke det frem på, det finnes selvsagt andre og mer tungvinte måter som ikke er like enkle å visualisere i en debatt.

POENGET med denne listen var å vise at surfing og kitesurfing er inkludert som negative faktorer i en LANG rekke artikler og rapporter som omhandler forstyrrelser og fra friluftsliv på bl.a. fugler. Jeg er fullstendig klar over at flere av disse ikke trekker frem surfingen som de mest alvorlige faktorene i akkurat de studiene, mens andre igjen poengterer at surfing er blant de mest alvorlige forstyrrelsene. Det de fleste artiklene sier er at surfing og kitesurfing skremmer fugler på mye lengre avstander enn andre typer aktiviteter, og at årsakene til at surfing ikke var de viktigste negative faktorene var at denne virksomheten

a) ikke forekom særlig ofte

eller

b) ikke sammenfalt med perioder da det var mye fugl på vannet (surfingen foregikk kun ved høyvann de fuglene ikke drev næringssøk).

Artiklene sier mao at surfing og kitesurfing virker forstyrrende ved at fuglene skremmes på langt hold. Situasjonen i dag på Revtangen er at kitesurfingen er en kraftig økende aktivitet. Summen av stor skremselseffekt og stor aktivitet = stor negativ påvirkning på fuglelivet.

Det finnes mao mangder med forskning som dokumenterer negativ effekt av surfing på fugleliv. All forstyrrelse er negativt, noen arter forstyrres lettere enn andre arter, graden av forstyrrelse bestemmer hvor alvorlig dette er i forvaltningssammenheng. Nå er det ikke nødvendig å dokumentere at fuglers EKSISTENS er truet for å argumentere saklig for at kitesurfing ikke bør foregå i et Ramsarområde. Vernereglene sier at "unødig forstyrrelse" ikke er tillatt. Surfing er "unødig" siden du ikke kommer til å "dø på deg" selv om du ikke får surfe akkurat der, jfr. din egen argumentasjon over.

(10.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Provosert av dum?

tydelig at du er en av de som ikke ferdes på revtangen, er vel for langt å gå for deg, du hadde i så fall registrert at fugleaktiviteten i sommer var så intens at det var umulig å ferdes langs stranden p.g.a stupdykkende terner, til tross for økt kite aktivitet, merkelig

pål pilot (11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Provosert av dum?

En mild overdrivelse. Det var ett par med rødnebbterner som prøvde å hekke på stranden, noe som selvsagt ble mislykket siden reiret lå omtrent midt i stien til dem som ferdes der.

(11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Provosert av dum?

POENGET med denne listen var å vise at surfing og kitesurfing er inkludert som negative faktorer i en LANG rekke artikler og rapporter som omhandler forstyrrelser og fra friluftsliv på bl.a. fugler. Jeg er fullstendig klar over at flere av disse ikke trekker frem surfingen som de mest alvorlige faktorene i akkurat de studiene, mens andre igjen poengterer at surfing er blant de mest alvorlige forstyrrelsene. Det de fleste artiklene sier er at surfing og kitesurfing skremmer fugler på mye lengre avstander enn andre typer aktiviteter, og at årsakene til at surfing ikke var de viktigste negative faktorene var at denne virksomheten

uff, du må poste noen slike artikler hvis de finnes

forbudforalle (11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Provosert av dum?

-Du kan klikke på linkene, du skjønte det eller? Da ser du at disse artiklene faktisk finnes.....

(11.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble hva med å lese artiklene ? innholdet sier ikke at eksistens er truet pga surfere

Kllikke på linker holder ikke, du bør lese de også, men det er vel ikke av interesse, bedre å telle treff og så trekke sluttning at treff betyr at det jeg liker å tenke står i artiklene.

Fremdeles DUMT (13.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: hva med å lese artiklene ? innholdet sier ikke at eksistens er truet pga surfere

Jeg har lest en rekke av disse artiklene, mer enn nok til å slå fast at det finnes god dokumentasjon på at fugler skremmes på langt hold av kitesurfere. Skremsel fører til stress, økt energiforbruk, redusert næringsinntak og til at fugleunger blir mer utsatt for predasjon. Alle disse er faktorer som er klart negative for de lokale fuglebestandene. Det er ikke nødvendig å dokumentere at EKSISTENSEN er truet, hva mener du forresten med det? At det er OK å surfe så lenge arten ikke blir totalutryddet?

Ramsarkonvensjonen er opprettet nettopp fordi vannfugler og vadefugler skal ha et nettverk av rasteplasser og overvintringsplasser der fuglenene skal få fred. Det er nødvendig, siden mye av de tilgjengelige habitatene er ødelagt av ymse naturinngrep eller kraftig forstyrring.

Forvaltningen i Norge er forpliktet til å ta spesielt godt vare på de områdene som er utpekt som Ramsarområder, noe DN har tatt konsekvensen av i Nordhasselvika. Nå forventer vi at Direktoratet også sørger for et kite- og surfeforbud i Ramsarområdene på Jæren.

(13.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: hva med å lese artiklene ? innholdet sier ikke at eksistens er truet pga surfere

Regner med at dere da FORVENTER at direktoratet lager et totalforbud mot all ferdsel på og rundt selve revet i tillegg til ett eventuelt kiteforbud? Dere kan vel bare kjøpe større kameralinser/kikkert slik at dere kan holde større avstand til fuglene og fortsatt ta flotte bilder?

Undrende (14.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: hva med å lese artiklene ? innholdet sier ikke at eksistens er truet pga surfere

Man forventer at DN/Fylkesmannen innfører samme forvaltningspraksis på Jæren som man innførte på Lista, siden det er snakk om eksakt samme type vern (Landskapsvernområde med spesialområder for fuglelivsfredning, som også er RAMSAR-områder).

I det vedtaket sier DN bl.a.:

"Forbudet mot unødig forstyrrelse innebærer ikke et totalt ferdelsforbud. Passering av, eller kortvarig opphold i verneområdet, vil normalt ikke regnes som unødig forstyrrelse."

"Når det gjelder vannsport, skjer utøvelsen av slike aktiviteter gjerne på den samme arealene som sjøfugl trekker til når vinden er gunstig for slike aktiviteter. Sjøarealene i fuglefredningsområdet er fredet nettopp for å verne om fuglelivet, slik at fuglelivet gis prioritet i foirhold til menneskelig adferd. Når "nye" aktiviteter som vannsportaktiviteter innføres i et område med rikt fugleliv, vil fuglene forstyrres og skremmes i en helt annen grad enn av alminnelig ferdsel i området som har vært vanliug i lang tid. Fulkesmannen viser studier som dokumenterer at brettseiling har en klart forstyrrende effekt på fuglelivet".

"Vannsportaktiviteter som bølgesurfing, kiting, brettseiling m.v. vurderes å være aktiviteter som kan virke foirstyrrende på fuglelivet, og som derfor omfattes av forbudet mot unødig forstyrrelse".

Man skiller mao mellom mer skånsom ferdsel (turgåing, fuglekikking, hundelufting med hunden i bånd o.l.) og aktiviteter som skremmer fugler på lang avstand (som vannsport).

Ikke noe mer å undre på.

(14.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: hva med å lese artiklene ? innholdet sier ikke at eksistens er truet pga surfere

kanskje på tide å dokumentere at surfere skremmer noe som helst annet enn hobbyornitologer før det innføres regler. ka

frisomfuglen (18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble flink i rettskrivning men kan du lese?

Ref link til Google søk fugleelsker har postet, fortløpende klipp fra disse treff:

treff 1: In summary, shooting from mobile punts was

identified as the most disturbing human activity, followed by shooting from stationary punts. Fishing,

windsurfing and sailing were not important sources of disturbance at observed levels. ...

Treff 2: Shore-based activities (fishermen, people walking along the shore, dogs) caused more disturbances than water-based ones (windsurfers, rowing boats)

Treff 3:but in most cases the birds either moved directly to a new location within

the study area (type 1) or took flight but soon returned (type 2). The latter was easily the most

frequently recorded reaction to disturbance from dogs, horseriders and windsurfers. ...

Treff 4: sier ikke noe om Surfing men mye om endringer av miljø som mennesker har utført svært lenge, men i sær siste 200 år.

Treff 5 : er fra innsjøer/ vassdrag og er ikke relevant med hensyn til habitat, sier heller ikke noe om surfing.

Treff 6: konkluderer med at på en skala fra 1-8 (8= mest forstyrrelse) kommer windsurfing ut med 4 og fugletitting med 3. Dette er også habitat som ikke er relevant for Jæren og surfing(alle typer)

På tide at fugleelskere kommer med sine forskningsrapporter og resultater som det skal være så mye av og kutter ut den dumme retorikken man holder seg til nå.

Det å vise til lista dom som viser til forbudet på jæren, blir tynner enn spikersuppe

Naturogmenneske= (14.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: flink i rettskrivning men kan du lese?

Tja, hva skal man si..... som før forklart, dette Google-søket var kun for å vise at det finnes mengder med litteratur som tar opp problemet. Det ble som sagt hevdet at det ikke fantes dokumentasjon på at surfing og kitesurfing var et problem for fuglelivet. Mange av artiklene er for gamle til å være aktuelle, man kan ikke styre rekkefølgen av det som kommer opp i et søk. Noen handler ikke om surfing og fugler i det hele tatt, men de fleste av de artiklene som kommer opp på de første sidene gjør det.

Et par kommentarer:

Treff 1 sier også at grunnen til at windsurfing ikke var viktigere en andre forstyrrelser, var at det forekom såpass sjelden og at fuglene roet seg raskere enn etter en forstyrrelse forårsaket av jakt. Det som denne artikkelen OGSÅ forteller, er at fluktavstanden målt hos samtlige tre undersøkte arter var LENGST ved forstyrrelser fra vindsurfer, fra ca. 450 - 550 meter. Den frikjenner på ingen måte surfing som en skånsom aktivitet, men sammenlignet med jakt er det altså mindre alvorlig.

Teff 6: Dette er ikke en skala som sier noe om hvilken type aktivitet som er mest forstyrrende, det er en tabell som sier hvor mange reservater som rapporterer de ulike formene for forstyrrelser. Surfing rapportert som forstyrrende fra fire reservater, fuglekikking fra tre. Det sier ikke noe om HVOR forstyrrende de ulike aktivitetene er.

Og til slutt: HVORFOR mener du at vedtaket fra Lista ikke har relevans for situasjonen på Jæren? Det må du gjerne begrunne. Verneformålet, reglene, type vern, arter og aktiviteter er de samme.

(14.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Relevans !

Ikke relevant fordi Lista henviser til Jæren.

dvs da heviser dere for Jæren til Lista som henviser til Jæren, men bakgrunns data blir like tynt samme hvor mange ganger man henviser til hverandre= svært tynn spikersuppe.

Ut fra beviste provokasjoner og resultater av de i denne tråd, er det nå rimelig klart for alle at det ikke finnes forskning med konklusjoner som sier at Surfing(alle typer) fører til at fuglers eksistens og populasjon er truet av Surfing, Windsurfing og Kite.

Om det hadde forekommet slikt er jeg rimelig sikker på at folk som hører til på denne siden mer enn gjerne hadde presentert dette i full bredde( enten de er dumme eller ei )

Dokumentasjon på slikt har surfere på jæren etterspurt nå i 7 år uten å få noe annet en irrelevante tellinger og studier som ikke har sett på sakens kjerne (feil habitat er de også i fra)

Fugler dør som alle andre som lever, enten det er pga jakt, forurensning, overfiske, andre fugler og dyr.

Kjører du bil da dreper du liv hele tiden, ute og går for å se på fugler da dreper du liv hele tiden osv.

Surfing kan også en og annen sjelden gang føre til at liv dør, man kommer til å tråkke på ett bløtdyr i strandsonen, en Windsurfer treffer en fisk med finnen, en Kiter skremmer en fuglunge som så blir tatt av en måke.

Slikt er ikke noen grunn for forbud selv om man aldri så mye vil ha ny rekord i antall registrerte arter på ett år og stor status i fugleelsker miljøet.

Kutt ut arter det jaktes på.

Kutt ut rødliste arter som ikke er i de habitat.

Kom så med forskning som sier hva som er årsak til at disse arter er rødlistet.

Sett så inn tiltak i forhold til dette.

Jaktnåja (15.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

Du sporer rimelig godt av i forhold til problemstillingen nå. Du snakker om "fuglers eksistens og populasjon truet". Det er ikke det det er snakk om - i fuglefredningsområdene er det forbud med UNØDIG FORSTYRRING. og det er ingen tvil om at vannsport har stor skremselseffekt, det er dokumentert i en rekke undersøklser.

Verneforskriften var på plass for over 30 år siden. Når dere presser dere inn i etablerte fuglefredningsområder med en virksomhet som skremmer fugler på 500 meters hold, så må dere forvente at det reageres.

Du maser hele tiden om at undersøkelser fra "feil habitat" ikke har relevans. Tull og vås. Det er liten grunn til å anta at fuger er mer eller mindre sky i det enen eller andre habitatet, således betyr det ingen ting hvilket habitat de er gjort i.

Skal en dokumentere effekten av forstyrrelser, så må man telle. Du er ikke biolog, så du har ikke kompatanse til å avgjøre hvilke tellinger som er irrelevante eller ikke.

(15.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

skremme fugl på 500m , den der blir fort tilbakevist når jeg sitter i sjøen med fugl på 2m hold

(19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

Snakker vi om kitesurfing eller bølgesurfing nå?

(19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

vi snakker om bølgesurfing på reve havn i går , vannet var fullt av maggots og fuglene forsynte seg uforstyrret.

en annen ting dere bør tenke på før dere dummer dere mer ut er at bølgesurfing foregår helst i fralandsvind og fuglene trekker da ut fra land mens dere liker dere på plassen i pålandsvind når fuglene ligger inne og da er vi ikke til stede.

det å påstå at surfere skremmer fugl og vedta et forbud fører ikke til annet enn ringeakt for lover og regler og virker ikke

sur surfer (19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

Minner om at utgangspunktet for denne tråden var kitesurfing på Revtangen og ikke bølgesurfing. Alt er relativt, bølgesurfing på nordsiden av Revekaien er utenfor fuglefredningsområdet og det er ingen som har tatt til orde for å forby bølgesurfing der. Bølgesurfing kan ikke sammenlignes med kitesurfing og vindsurfing når det gjelder graden av forstyrrelse (bølgesurfing forstyrrer åpenbart mye mindre). Det betyr imidlertid ikke at det ikke forstyrrer fuglelivet. Jeg var selv på Revekaien i går ettermiddag, da var det 15-20 bølgesurfere i vannet på nordsiden. Og ikke en eneste fugl i bukta de nærmeste 100 meterne nord for havnen. Her er det ALLTID vannfugl når det ikke foregår vannsportaktiviteter. Men, som sagt - det er ingen som har tatt til orde for at dette ikke skal være lov. Utenfor fuglefredningsområdene.

(19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Relevans !

du må jo være totalt blind hvis du ikke så fugl på reve innenfor 100m på mandag men med all neonreflexen dere hadde på jakkene deres og det faktum at forskningsrapporter viser at fugl er sky for folk på land mens de aksepterer deg som en del av deres habitat straks du beveger deg ut i vannet burde dere holdt dere hjemme eller hoppet på sjøen slik at dere ikke skremte de stakkars måkene.

lurte litt på hva slags folk som gadd å stå og se på elendig bølgesurfing i regn og vind men dere var vel på jobb for å prøve å finne argumenter i den latterlige forbudssaken og kanskje få anmeldt en stakkar som våget seg uti på sørsiden av havna.

eg berre spyr

fugleelskeren (20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Tull og vås fra ender til måker

Det er ikke bare Marinbiologer som har kompetanse på slikt...

Fuglers eksistens og populasjon må ligge til grunn for alt vern, da det i samfunnet fremdeles er aksept for blant annet jakt, om ikke så kan man synse og verne alt man liker til stor skade for resten.

Ser at du er en paragraf rytter og ikke vil se den ubehagelige manglende fakta bakgrunn for dine og verneforskriften sine synspunkter, godt tilbakelent i en komfortabel lenestol med nasen i sky, det bare er slik for det har jeg tenkt….. det er deg det. Behagelig i første omgang ja, men en skam om 20 år når nok ett feilslått vernetiltak skal evalueres for å se hva som gikk så fryktelig galt.

Om dette er gjengs synspunkt og grundighet fra norsk ornitolog forening og ”forskning” bør noen se på grunnen til støtten som tilfaller dere fra ulike departement.

Skulle man drive frem lover og regler ut fra at ingen skal bli forstyrret vil det blir ”moro”, tror ikke at noen ved sine fulle fem kan mene slikt.

Da bør man jo skyte alle rovfugler, å nei da blir jo de forstyrre også, får sette de i bur da….

Habitat er relevant da ulike arter lever i ulikt habitat, dvs skulle ett individ fra en art forville seg i feil habitat, så slipper fugleelsker alt de har for å reise ditt og ta billeder= megastatus i egen miljø.

Det betyr likevel ikke at arten er truet eller at man skal lage forbud og endre slik at arten skal få utvide sitt "habitat" i fred og ro.

Det er sakens kjerne enten man liker det eller ei.

Det er ikke å spore av når man krever fakta i en sak, dvs blir fuglers eksistens og populasjon truet ? om ikke kan det være grunnlag for jakt.

Alle fugler dør det er en del av det å leve, alt er i endring det er også en konsekvens av liv, selv om en del hevder at konservering er naturvern, vil konservering bety at alt er dødt og det vil vi vell ikke?

Men det er mulig at vi ikke er enige der heller, det var jo forskere å fugleelskere med høy kompetanse som utryddet blant annet Geirfuglen ( noe alle måtte lære om på skolen for noen år siden)

Så det å kreve at kun Biologer skal få bestemme og uttale seg, kan ut fra historien som vi bør lære av si at det kan bety konservering og utryddelse av arter.

Og ja det skjer i dag også, la oss bytte art slik at kjærlighets forholdet til fugler ikke skal forstyrre logisk tenkning, se til kongekrabben som er vernet av eksperter (biologer) de har nå fortrengt og utryddet stor sett alt annet liv i finnmark.

Hvem har sagt at det liv som var der før ikke hadde verdi?

Det er ikke vanskelig å tenke seg det samme for fugler om man skal ”verne” uten fakta og grunn ut over politikk/ synsing og at fuglene vi liker å se på må vi verne, de er da så pene søte og svake…

Hva med de måker som i dag er rødlistet, kan det tenkes at deres overlevelse krever endring i kosthold og at de da må ta fugleunger som må skremmes opp, slik at måkeungen får mat?

Eg bærre spyr.

ingenrespektigenforornitologer (16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Tull og vås fra ender til måker

Jeg synes du skulle formulerer alle dine interessante tanker om naturforvaltning i et skriv til DN. Det ville være tragisk om dine revolusjonerende ideer skulle gå tapt for ettertiden.

(16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Tull og vås fra ender til måker

hva er vitsen ? der sitter det jo bare totalitære naturvernere fra byen

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Debattform

Alltid forfriskende med debatt, og det er mye interessant her - selv om mange innlegg skjemmes av usakligheter. Men hvorfor er det nesten ingen som tør skrive under fullt navn?

Christian Steel (16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

-Fordi mange personer både innefor oppsyn, forvaltning mm. har mottatt forholdsvis alvorlige trusler fra personer tilknyttet surfemiljeøt.

(16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

det tror jeg ikke noe på. hold deg til sannheten også når det gjelder teorien om at surfere skremmer fugl så slipper du å gå rundt å engste deg der ute på revet

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Interessant formulering..... du tror ingenting på at trusler har forekommet, og i neste setning skriver du hva som skal til for at man skal slippe å føle seg truet..... det er bare å konvertere til ditt syn!

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

ja, det er reinspikka løgn og hadde du ikke hatt dårlig samvittighet for dine ugjerninger, hadde du ikke vært paranoid heller

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Jeg er verken paranoid eller plaget av dårlig samvittighet. Norsk Ornitologisk Forening er en forening for fuglevern og medlem av BirdLife International. Det eneste som kunne gitt meg dårlig samvittighet, var om vi IKKE talte fuglenes sak når verneinteressene i et av de viktigste RAMSAR-områdene i Norge ble truet.

Jeg skjønner at vi aldri kommer til å bli enige om dette, du taler din sak og jeg argumenterer for et bedre vern. Du bagatelliserer skremselseffekten og hevder at fuglene bare kan flytte seg - ikke noe problem? Jo, det ER det, fordi det rokker ved hovedprinsippet som sier at i fuglefredningsområdene skal fuglelivet ha prioritet. Virksomhet som innebærer en unødig og alvorlig forstyrring, er ikke tillatt. Det har fylkesmannen i Vestfold tatt konsekvensen av på Mølen, og DN har gjort det samme i Nordhasselvika. Nå mener vi at kitesurfingen på Revtangen har nådd et omfang som er langt over det forsvarlige, i en grad som gjør at verneformålet er truet. Vi ber om at forvaltningen gjør de håndgrep som skal til for å sikre denne lokaliteten for fuglelivet.

Dere har tilgang til resten av Jærstrendene, ingen restriksjoner ut over fuglefredningsområdene. Det finnes ekstremt viktige fuglelokaliteter som IKKE er vernet av hensyn til friluftsinteressene, eks. Solabukta. NOF som interesseorganisasjon argumenterer for at de resterende arealene må få et bedre vern, og vi bruker de juridiske og formelt riktige kanalene til å tale fuglenes sak. Dere har de samme muligheter, men det er klart, dere har etter min mening en dårlig sak. Ikke fordi dere er få, men fordi dere utøver en virksomhet som ikke er forenlig med verneforskriften for fuglefredningsområdene på Jæren. Et vern som har eksistert siden lenge før den første kiten så dagens lys. Konflikten mellom surfing og fuglelivet er i høyeste grad reell, hvis du kjenner surefmiljøet internasjonalt så burde du vite at restriksjoner på aktiviteten av hensyn til miljøverdier er noe alle må forholde seg til. Ikke prøv å late som om vi er spesielt sære her hjemme på berget, du lurer ingen med det. Hvorfor skal surfere være fritatt for reguleringer, når alle andre aspekter av samfunnet er regulert av regler? Ta dere sammen og vis litt respekt for andre enn deres egne (noe sære) behov for å skvalpe rundt i bølgene.

(18.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Det surfere ikke aksepterer er både bakgrunnen for verneforskriften og praktiseringen av denne.Bakgrunnen er synsing, særinteresser og maktdemonstasjon. Sola blir nevnt som ett sted man kan surfe, men saken er at hele kysten fra tungenes til Ogna er vernet, det er ikke bare å flytte seg.deler av Solabukten er også fuglefredningsområde sammen med svært mange km3 utenfor.

Det eneste stedet som ikke er restriksjoner på er deler av ryfylket, men der er det ikke mulig å surfe.

hva er :Virksomhet som innebærer en unødig og alvorlig forstyrring?

Merk det står både unødig og alvorlig, ikke at en fugleelsker syntes dette er forstyrring.

(ps kite og surfing er nok betydelig eldre enn noe verneområde om det skulle bety noe i den sammenheng)

Nå har jakten startet. (19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Det er like lurt som om en jeger skulle nekte å akseptere rammene av jaktloven, og plaffe løs på alt som rører seg fordi han er uenig med norsk viltforvaltning. Men du synes kanskje det hadde vært OK også?

Norge har internasjonale forpliktelser i forhold til vern av viktige områder for vannfugl, ettersom vi har signert Ramsar-konvensjonen. De områdene vi snakker om er vernet i navnet til en konvensjon signert av 160 medlemsland, at en gjeng med surfere på Jæren "ikke akspeterer bakgrunnen for vernet" kommer neppe til å rokke ved det.

Det stemmer forøvrig ikke at hele kysten fra Tungenes til Ogna er vernet, siden et bra stykke fra Vistenes til Kolnes IKKE er omfattet av vernet. Dessuten "unødig forstyrring av fuglelivet", med tilhørende forbud mot vannsport kun gjeldende i fuglefredningsområdene. Dere har mao fri tilgang på minst 70 % av kystlinjen. Så det du skriver er IKKE korrekt.

(19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

At du sammenligner å plaffe løs på alt som rører seg med å padle rundt i et begrenset område med brytende bølger viser jo at du er helt på jordet og ikke er egnet til hverken forvaltning eller oppsyn med noe som helst.

Prøv PSYKISK.NO

Psykiateren (25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Nei, jeg sammenligner ikke jakt med surfing. Jeg prøver å få deg til å se hva KONSEKVENSEN ville blitt, dersom andre brukergrupper av naturen skulle agere på samme måten, og nekte å akseptere verneområder eller annet regelverk. Dere nekter å forholde dere til et surfeforbud, fordi dere ikke aksepterer bakgrunnen for fredningsvedtaket. Omtrent som en gjeng med trassige småunger.

PS: Jeg jobber ikke med verken forvaltning eller oppsyn. Da hadde jeg nok ikke engasjert meg i en slik debatt.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Du minner mest om parodien på Hank von Helvete i retorikken din og er nok på det stadiet

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

du bør nok sette deg bedre inn i fakta og lære deg å skille mellom de ulike typer vannsport før du ivrer for regler som skal styre disse. dette tåpelige surfeforbudet har vart i 7år og ble innført uten at vi ble så mye som påtenkt i høringsrunder, uten beviselige fakta og begrunnet med noe så tåpelig som førevar prinsippet.

ingen kan respektere slike lover. at dere nå er sure fordi noen har laget tråkkskader på reve og ønsker å skjerpe reglene til et totalforbud som skal håndheves strengere viser bare at dere ikke lever i virkeligheten men sitter beskyttet bak et skrivebord med kontakter laaangt inne i miljøvernavdelingen hos fylkesmannen og velger å kjøre den samme latterlige stilen.

dette tror jeg imidlertid vil falle på sin egen urimelighet når pressen får beskrevet de reelle fakta og vanlige folk får øynene opp for deres latterlige oppførsel.

tror heller ikke noen fylkesmann er tjent med å ha slike elementer til å undergrave sin stilling på en så ekstremt latterlig måte.

frisomfuglen (19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

-Det er ikke "føre-var" prinsippet som styrer denne diskusjonen nå, det er helt sikkert. Man har for lengst slått fast at surfing har en stor forstyrringseffekt, og baserer forbudet på Lista og Mølen på observasjoner og andre studier som dokumenterer skremselseffekten til fulle. Dessuten er ikke "føre-var" prinsippet tåpelig, det er et av de viktigste prinsippene i alle forvaltning (ikke bare naturforvaltning) på verdensbasis. Er en "føre var", så slipper en kanskje å gå på trynet.

(19.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble dum, dummere ..... fanatisk fugleelsker?

Jæren blir brukt som argumentasjon for forbud osv på Lista og Mølen( og andre steder). Det å vise til Lista og Mølen blir da pent sagt dumt.

Verneforskriften har som formål å sikre naturen for ettertiden, noe nok alle vi er enige i.

Men så dropper man undersøkelser og det at mennesker også er en del av naturen og bare lager forbud ut fra hva de fast ansatte maktmenneskene i landet finner for godt.

Dette er makt overtram og korrupt med hensyn til engen interesser hos ansatte i statsforvaltningen og deres venner på fritiden.

Føre var prinsippet var ikke tenkt som en sovepute i slike saker

Kommentar til ett annet innlegg, hele vest siden Jæren er faktisk i praksis vernet, selv om en fugleelsker påstår noe annet. Se på kartet, det ene vernet og forbudet går over i det andre.

Ikke alle stede forbud mot surfing men alle steder restriksjoner, noe som var poenget i innlegg lenger opp. Jæren er Norges mest konflikt fylte verneområdet nettopp fordi hele kysten er vernet i en eller annen form.

surf (20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: dum, dummere ..... fanatisk fugleelsker?

OK, hvilke restriksjoner legges på deres virksomhet utenfor fuglefredningsområdene? Du hevder jo at det er så mange av dem, kan du nevne noen eksempler?

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: dum, dummere ..... fanatisk fugleelsker?

fuglefredningsområdene dekker jo alle de brukandes surfspotene og det vet dere fordi loven er jo laget for å begrense denne raskt voksende sporten som dere ikke liker da dere ikke får nyte ensomheten når dere tråkker rundt i reirene og forstyrrer fuglene.vi sitter i sjøen med hodet en halv meter over vannet og beveger oss sakte ved hjelp av armene når vi ikke befinner oss i en brytende bølge, lurer på hvem som skremmer mest fugl

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: dum, dummere ..... fanatisk fugleelsker?

Jeg er hjertens enig i dette med maktmennesker som bruker sin posisjon til å fremme egne og kompisenes interesser. Hva f.eks. med stortingsrepresentant Peter Gitmark, som selv er surfer? Han har gjentatte ganger gått på miljø- og utviklingsminister Erik Solheim for å presse ham til å gjøre om fredningsvedtaket i Nordhasselvika. Men det synes du kanskje er helt OK?

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

løgn og fanteri. det finnes ingen bevis for at surfing har noen skremselseffekt på fugl. hvis du påstår slikt bør det fremlegges straks før dere går på trynet i juks og bedrag

fugleelskeren (20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Du insisterer på det fremdeles, altså.... for at folk som leser dette kan se at du tar feil, skal jeg legge ut en link til en artikkel som sier noe om hvilke avstander fugl skremmes på av en vindsurfer. Du kan anta at det er enda lengre for en kite.

Her er linken til tidsskriftet:

onlinelibrary.wiley.com

Gå ned til artikkelen :

¨"Experimental refuges for migratory waterfowl in Danish wetlands. I. Baseline assessment of the disturbance effects of recreational activities (pages 386–397)"

Jesper Madsen

Klikk på "PDF" så får du opp hele artikkelen.

Gå så til side 395 og se på figur 8. Der er det gjengitt fluktavstander til tre arter som er vanlige også på Jæren (brunnakke, knoppsvane og sothøne). Merk at fluktavstanden til alle disse artene (fra en vindsurfer) ligger mellom 500 og 700 meter, og at vindsurfing er den virksomheten som skremmer på desidert lengst hold.

Dette er ETT eksempel på en forskningspublikasjon som sier noe om fluktavstanden. Det finnes mange flere som tar opp surfing som en problemstilling i forhold til forstyrrelse/skremsel, jeg kan dessverre ikke ta meg tid til å presentere alt for deg i detalj, siden du neppe er særlig mottakelig for dette uansett. Men det er nå en gang slik at de som jobber med forvaltning må sette seg inn i slikt,

også artikler som sier noe om korttids- og langtidseffekter av gjentatte forstyrrelser, som fortrenger fugler fra næringssøksområder, gjør at de må bruke verdifull energi i steden for å drive næringssøk, kommri økt konkurranse med andre individer når dem må flytte, blir mer utatt for predasjon etc. Det finnes mengder av forskningslittratur som er relevant i forhold til skremming og det stresset som skremming påfører fuglene.

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Er nå sikker på at du ikke er fugleelske eller ornitolog, men ett web troll.

til info:

Brunnakken hører til slekten Anas, på norsk blir artene i denne slekten kalt gressender og kjennetegnes bl.a. ved at de normalt ikke dykker etter føden.

knoppsvane vet de fleste hva er.

Sothøne forekommer i næringsrike innsjøer i jordbrukslandskap, den tilpasser seg lett urbane miljøer, og den finnes i parkdammer både sommer og vinter der den gjerne tar til seg av godbitene sammen med stokkendene.

Noen bedre ? dette blir bare dumt.

rapporten er kjent og var tilgjengelig for oss når vi fikk verneforskriften i 2003.

MEN artene er ikke truet, faktisk så er det åpnet for jakt på svaner pga skade på jordbruk.

De er heller ikke naturlig ute i vanne der vi surfer.

webtroll du er avslørt (20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

POENGET er ikke hvilke arter det er, men at surfing skremmer fugler! Det er DU som påstår at det ikke finnes dokumentasjon på at kiting skremmer fugler, les ditt eget innlegg over! Brunnakke, knoppsvane og sothøne er FUGLER. Brunnakke er forresten en art som overvintrer i tusentall i fuglefredningsområdene på Jæren, der også knoppsvaner finnes i gode antall. Sothøner er ikke en like relevant art, men det er nå også helt uvesentlig. Du er tydeligvis i stand til å slå opp i en bok, det betyr ikke at du har noen relevant kunnskap om fuglelivet i de områdene vi diskuterer. Undersøkelsen viser at fugler skremmes på langt hold av surfere, det gjelder ikke bare de artene som var studieobjekter i den nevnte undersøkelsen, men også de artene som lever i fuglefredningsområdene på Jæren. De av oss som har øyne i hodet og ikke huet opp i ræva kan jo med selvsyn se hva som skjer. Jeg har selv vært til stede på Revtangen og sett reaksjonene til ender, måker, skarver mm. på Revtangen, både i forhod til kiter og vindsurfere. Fuglene stikker på ca. 400 meters hold når dere kommer susende.

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Nye arter; da tar vi de en for en.

Ender må spesifiseres litt mer, ender er så mangt og de fleste er det blant annet jakt på:

Brunnakke har vi behandlet tidligere i denne tråden, de har primærområdet helt andre steder enn ute i bølgene på Jæren.

Måker ble betegnet som ett problem lenger oppe i tråden pga at de tar andre fugleunger, sånn sett burde vi av hensyn til andre arter skremt de litt vekk, men det klarer vi nok ikke.

Ingen kan vel heller ved sine fulle fem påstå at måker blir lett skremt, de sjeler maten av bordet til folk som sitter ute og spiser. Enkelte er riktignok rødlistet men ikke pga surfing.

Skarv. Skarv er havets oksekjøtt! Mørkt, grovt og saftig, det er foreslått å utvide jakttiden for storskarv i Rogaland, har økt kolossalt i mange kystområder . Dette har ført til konflikter med fiskerinteresser.

Noen bedre?

Faktaerbest (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Takk for at du deler med oss av din store viten om fuglene på Jæren. Disse brunnakkene du hevder ikke skal finnes i bølgene på Jæren: Fint om du kan fortelle til DEM at de er på feil plass. Det var 650 av dem på Nærland og 500 på Skeie i dag. Du får peke dem i riktig retning.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Meget bra side, jeg syntes brunnakke er velsmakende, takk for tipset. så store konsentrasjoner har jeg ikke opplevd før på Jakt. Håper de er på skeie til helgen også.

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Tja, på Skeie er det fuglelivsfredning så du må nok gå en annen plass.

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Er du sikker på det? hadde tenkt å ringe bonden, men da er det muligens ikke noe poeng ? eller ? område er ikke innenfor kartet der det er fuglefredning, tenkter da på bukten utenfor den gamle flystripen.

Eller er det flere steder med samme navn ?

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

tror ikke du finner så mange av den arten ved åpen kyst, innsjø og strand/land er nok bedre. se vedlagt link www.miljolare.no

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Det stemmer nok det, men dersom du har noen nevneverdig kunnskap om fuglefaunaen på Jæren så vet du at arten også forekommer i stort antall langs strendene på Jæren, i tusentall når vinteren kommer og ferskvann fryser til.

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Det er fuglefredning fra Skeie til Vik, inkl. Skeievika/Åsetangen, men ikke ved dden gamle fylstripa, nei. De fleste andefuglene holder seg i området ved Skeievika, hvor det er fredningsområde.

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Tror vi kan oppsummer da at Brunnakke likevell ikke er truet, eller har vært i ett antall på 1150 til sammen på Nærland og Skeie 21.10.2010. Fakta kan være kjedelig gitt.....

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Ikke så veldig interessant med dine oppsummeringer, siden du ikke aner hva du prater om. Faktum er at arten er vanlig langs jærstrendene høst, vinter og vår, og arten ble rapportert med de nevnte antall fra observatører, rapportert inn i Artsdatabankens rapporteringssystem fra de nevnte lokaliteter 21.10.

Helt sikkert riktig at du synes fakta er kjedlig, siden alt du lirer av deg er ren fantasi.

Hvor vidt arten er vanlig eller truet er totalt irrelevant i en debatt rundt forvaltningen av fuglefredningsområder. Både vanlige og sjeldne arter skal forvaltes på en skikkelig måte, og verneområder er ett av de viktigste virkemidlene.

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

klipp:/Både vanlige og sjeldne arter skal forvaltes på en skikkelig måte, og verneområder er ett av de viktigste virkemidlene./

Hva er forvaltning? Jakt ? sørge for at arten formerere seg uhindret og da på bekostning av andre arter?

Man må gå inn på den spesifikke art skal dette ha noen mening, alt annet blir tull og synsing. Derfor spesifikke svar for art osv.

Til nå har de fugler som i denne tråd har blitt nevnt (som grunnlag for at surfing skal forbys) vist seg å være utstrakt jakt på, i flere tilfeller pga for stort antall som man mener er til skade for fisk og jordbruk. Det har også ut fra fagliteraturen ett ganske så annet naturlig habitat enn der man surfer.

Sett i det lys skal man være rimelig langt inne fugelkikker linsa for mene at surfing ikke er til skade.

Men selvsagt kan det være arter som lever der man surfer, er truet,er lettskremt og sky, men til nå har ingen på denne hjemmeside kommet opp med noen..... litt rart eller ?burde jo ikke være så vanskelig det ?

(23.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

VI TRENGER INGEN STATSLØNNEDE FORVALTERE SOM BARE BRUKER TIDEN PÅ Å LAGE KVALM

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Du er tom for argumenter skjønner jeg, siden du er gått over til å utelukkende slenge dritt.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Det er nok flere eller mange som har innlegg i denne tråd, har selv ett er blir da en av "Du" surfere? men er det bare en fuglemann som skriver her?

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

tull, forresten hvor stikker de ? drar de til havs og blir der? hvorfor ikke? tror pulsen er høyere når de blir fanget og ringmerket

vannmannen (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

he,he, hvor stakk de da revtangen var skytefelt for jagerflly ?

pål pilot (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

Hvem vet, det var naturlig nok vanskelig å observere siden det var ferdselsforbud under skyteøvelser. Hvis dette saklighetsnivået er representativt for det du klarer å prestere, så spar oss for mer vas.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

de tok lunch på orrevannet og det vet du godt

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Trodde du var dum, men innser bare at du ikke kan noe om fugler

vas, vås, vizzvazz er det eneste den der miljøvernavdelingen bedriver, mon tro at den har livets rett, njet

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

SURFING HAR INGEN FORSTYRRINGSEFFEKT

Slutt å påstå noe annet, det er feil

FORBUDET ER LATTERLIG OG SNIKINNFØRT PÅ ULOVLIG VIS

De ansvarlige burde vært straffet

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Vil du høre på fornuft hvis du får det fra "dine egne" da? Er det bare tull, det som står på denne kitesurfer-siden også?

www.exe-kiteboarders.co.uk

www.exe-kiteboarders.co.uk

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Du verden, det var sjokkerende! Disse truslene burde vel vært politianmeldt, slik at useriøse elementer kan bli luket ut?

Christian Steel (16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Debattform

Tror ikke vi kommer så mye lenger om vi anmelder dette, velger å tro at ingen er gale nok til å gjøre alvor av slike trusler. Det er vel bare et par ekstreme elementer som står bak det, og resten av surfemiljøet skal få slippe å bli assosiert med dette. Likevel, ingen som ønsker å utsette seg for slikt, så derfor velger vel de fleste å gi uttrykk for sine meninger uten å oppgi hvem man er. Det er bare trist at det finnes personer som ikke følger spillereglene i samfunnet, og det bidrar kun til å vanskeliggjøre dialogen.

(16.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Kan de ikke bare spise kake?

Kan de ikke bare spise kake? ble det påstått at noen sa når folket ikke hadde brød.

Nekter å tro at Fugleelskere(som ikke surfer) er truet av surfere. Det som i alle fall er sikkert er at Surfere støtt og stadig blir truet og anmeldt til politi for surfing og forsøk på dette av fugleelskere.

De som ikke hadde brød,(makten i landet ikke forsto at de ikke i stedet kunne spise kake ) fikk nok og alle vet hvordan dette endte, en naturlig reaksjon pga overtramp osv over lang tid.

Mange surfere hater nok statsforvaltningen pga slikt, men vi hater ikke fugler eller ornitologer av den grunn.

Det hele er bare trist, vi burde ha vært på samme side.

reddforåblianmeldtavfugleelskere (17.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

Faktaopplysning: Foreløpig har ingen surfere eller surfeorganisasjoner noen gang blitt anmeldt i Rogaland, til tross for hundrevis av brudd på surfeforbudet i fuglefredningsområdene i fredningsperioden. Jeg utforder deg ti å bevise det motsatte.

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

skulle bare mangle. SURFING IS NOT A CRIME.

GANGSTEREN (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

Så mao var dette bare sludder, pølsevev og falske påstander:

"Det som i alle fall er sikkert er at Surfere støtt og stadig blir truet og anmeldt til politi for surfing og forsøk på dette av fugleelskere."

Greit å få det fastslått.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

Les, klipp:

/Det som i alle fall er sikkert er at Surfere støtt og stadig blir truet og anmeldt til politi for surfing og forsøk på dette av fugleelskere./

Det har vært div. kontakt mellom oppsynsmyndigheten og surfer på Jæren der representant for statsforvaltningen har stått på land og veivet med armer og hylt av full hals for å få surfere på land.

Det har vært konkrete tilfeller av hobbyornitologer som har ringt politi og Fylkesmannens miljøvernavdeling der ansatte hos Fylkesmannens miljøvernavdeling har rykket ut.

Felles for disse er krav om å få oppgitt navn, og trusler om anmeldelser og bøter.

Grønn WV Passat var godt kjent for å si det sånn.

På Lista er det vært mange som har fått bøter, sett i forholt til aktivitets nivå.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

Skulle bare mangle at ikke oppsynet skulle gjøre jobben sin. Surfing i fuglefredningsområdene i verneperioden er ulovlig, dere burde være sjeleglad for at SNO i Rogaland prøver med vennlige informasjonstiltak først, og hittil har avstått fra anmeldelser.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kan de ikke bare spise kake?

det oppsynet burde ha bedre ting fore

hard kåre (24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Det hadde vært interessant med en kommentar fra Norsk ornitolog forening i denne saken, der det legges ved bakgrunns data for deres syn og bakgrunns data for verneforskriften som er relevant for surfere/ fugler.

Om ikke, er det lett å anta at surferne har rett og at det ikke finnes noen bakgrunnsdata og grunnlag for verneforskriften i denne saken.

Ved at surfere ikke uttalte seg/ fikk uttale seg, i høringsrunden eller ble tatt hensyn til ble verneforskriften ett ”diktat” fra ornitologisk forening og fylkesmannens miljøvernavdeling.

I så fall bør ingen være overasket over konflikten.

fakta folkens (20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Vernet av Jærstrendene landskapsvernområde ble innført i 1977. Hvilke av surfeorganisasjonene mener du burde vært invitert til å komme med innspill den gangen?

Oppstarten av arbeidet med revidere vernebestemmelsene ble kunngjort i Stavanger Aftenblad og Jærbladet i 1993. Hvem skulle en invitere den gangen? Forvaltningsmyndigheten må nesten forholde seg til eksisterende foreninger og grupperinger, dessuten ble det kunngjort i dagspressen.

Det blir en nokså underlig argumentasjon hvis man skal argumentere for at man ikke aksepterer vernet, fordi interesseorganisasjonene deres ikke var påtenkt den gangen og ingen andre surfere heller reagerte......

Dessuten er det helt absurd å hevde at verneforskriften er "et diktat fra ornitologisk forening og fylkesmannens miljøvernavdeling". Tror du ikke kommunene på Jæren, grunneiere og en lang rekke andre interesseorganisasjoner hadde noe de skulle ha sagt?

(20.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

vi snakker ikke om verneforskriften men det latterlige brettsportforbudet som ble innført i 2003 ledet an av en latterlig skikkelse som senere skulle håndheve det. det fantes selvfølgelig ikke interesse for å høre de berørte parters mening og forbudet ble vedtatt uten høringer. veldig demokratisk. på grensen til straffbart

fuglespesialisten (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

For noe tøv. Forbudet var riktig i forhold til forskriften. Det eneste som var feil, var at det ikke ble et helårlig forbud.

Dette er nå slått ettertrykkelig fast i en rettskraftig dom fra Lister tingrett, som jeg mistenker dere kjenner godt. En surfer nektet å vedta boten og prøvde saken for retten. Tapte så det sang, enstemmig dom. vedtok boten, anket ikke. Mer om det her:

www.fvn.no

Så, nå kan du fortsette å rakke ned på det norske rettsvesenet også. Men dette viser bare med all tydelighet at din rettsoppfatning ikke har noen rot i virkeligheten, og at tolkningen som vi har argumentert for er korrekt i forhold til lovverket.

Så da er det slått fast en gang for alle: Surfing i fuglefredningsområdene IS A CRIME.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

he,he, galskapen florerer

l.o.l (21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Noen og enhver kan bli skremt av det å gå til sak mot statens forvaltning. om man ikke har svært god økonomi er man i første omgang dømt til å tape en slik sak som privatperson.

Men om saken hadde gått til høyeste rett hadde krav til bevisgrunnlag vært på ett helt annet nivå, og utfall trolig ett annet.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Synes det er morsomt? Aner en litt nervøst skingrende latter, i så fall. Dere kan spekulere alt dere vil. Inntil dere faktisk har kjørt en slik sak i høyesterett, er det etablert en rettspraksis som (bort)regulerer surfeaktiviteter fra fuglefredningsområdene. Det er nå naturoppsynet sin jobb å følge dette opp, og sørge for at surfing kun foregår UTENFOR fuglefredningsområdene.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Så lenge rettsvesenet ikke fungerer i diktaturet må det protesteres høylydt i alle kanaler til demokratiet og fornuften atter råder. Dersom du ikke er et webtroll som bare er ute for å hausse stemningen og skape ondsinnet splid tror jeg du er oppsynsmannen selv (HAN DER MISSLYKKEDE WINDSURFEREN SOM ALDRI KOM LENGER ENN TIL MØLLEBUKTA OG BLE FORSMÅDD AV MARIT) .IKKE RART DU ER PÅ JAKT ETTER MILJØKRIM.

hard core (23.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Du må jo være naziarrogant som hevder at en dom som p.g.a staten som motpart ikke blir kjørt til høyeste instans skal skape presedens inntil noen med midler kommer på banen. Og så le av motparten når du sitter statslønnet på din høye hest. Alle totalitære nazisvin må før eller siden ned fra hesten og ut idet kalde, vettu.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Trodde det var surferne som stadig måtte ut i det kalde....... jeg for min del har intet behod for å velte meg i bølgene og leke "Baywatch". Besyndelig hobby.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

hadde trengt en dukkert du, det er helt sikkert

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

På tide å slanke eller nedlegge statsforvaltningen som har utviklet seg i helt feil retning

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Merkelig hvordan et par tullinger som har kjøpt fuglebok, kikkert og kamera kan løpe rundt og kalle seg ornitolog. Ta et par år på folkehøyskole og så rotte seg sammen i en nazigruppe som oppretter miljøvernavdeling og starter såkalt forskning(hobbyen sin) for å lage lover og regler som berører store deler av befolkningen uten at denne befolkningen vet noe som helst før lover som begrenser deres rettigheter blir vedtatt. At dizze naturnaziene senere bruker sin stilling(lønnet av skattebetalerene) til å straffeforfølge enkeltpersoner for såkalt kriminalitet med statens midler er helt hårreisende. Denne loven som ble fattet på ulovlig måte må straks endres og denne såkalte miljøvernavdelingen med oppsynsavdeling fjernes fra sitt virke. Ingen er tjent med denne ordningen. Bortsett fra en håndfull skadelige snyltere.

hard kåre (24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

De fire siste innlegg viser vel med all tydelighet hvorfor du/dere ikke fortjener å bli hørt i en sak som angår forvaltning. Å avfeie lovverket, ta til orde for anarki og sammenligne forvaltning med nazisme er det bare en ting å si om, det er helt på apestadiet. Ta en pause på ca. 30 millioner år så kan vi snakkes, dersom evolusjonens gang går i din favør.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Nazi er vel mer forbundet med personforfølgelse , ulovlig lovstifting og totalitær forvaltning slik som hobbyornitologer ønsker, så tenk deg om

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

så endelig innrømmer du at du er nazi og ikke synes andres mening bør bli hørt, takk

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Ha ha! Nei, jeg mener du må bli voksen og komme deg bort i fra oppfordring til ulovligheter og referanser til nazisme og andre absurde sammenligningerger, før du kan forvente å blit tatt alvorlig.

Arbeidet med både den første verneforskriften og den reviderte verneforskriften tok ca. 10 år fra det ble initiert til det var vedtatt. Dette er i høyeste grad en demokratisk prosess som er forankret i de vedtak som politikerne har fattet.

At ingen fra surfeorganisiasjonene fikk somlet seg til å spille inn sine synspunkter kan dere ikke klandre andre enn dere selv for. Prosessene er annonsert i dagspressen. Nå må dere forholde dere til lover og regler som alle andre, gjøre dere ikke det så er dere ikke annet enn en gjeng med småkriminelle vandaler og anarkister. Slike elementer har ikke rett på å bli tatt på alvor, ønsker du at din stemme skal bli hørt i en demokratisk høringsprosess så må du har TROVERDIGHET. Det er noe du gjør deg fortjent til, ikke noe du kan true og kjefte deg til.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Hvor mange slike trenger vi?

www.matematikk.org

Et par nøytrale som ikke er direkte knyttet til lovstiftelser og oppsyn med selvinnførte lover, trur j

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

LOVVERKET ER FEIL OG MÅ ENDRES DA DET ER TUFTET PÅ SYNSING FRA EN GRUPPE MED STERKE EGENINTERESSER

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

For noe tøv. Forbudet var riktig i forhold til forskriften. Det eneste som var feil, var at det ikke ble et helårlig forbud.

DETTE UTSAGNET VIZER NAZIMENTALITETEN DIN GODT

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Tja, et helårlig forbud er innført flere andre steder i Norge, også i fylker der Nazipartiet ikke har flertall. Så der tar du nok feil (igjen).

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

forbudet ble innført på ulovlig vis i nazistil og må fjernes for godt. surfere skremmer ikke fugl og det er et bevist faktum. hva mer trengs.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

-Aksept for at så er tilfelle. Og det finner du ikke verken i DN, MD, rettsapparatet eller store deler av beforlkningen (nasjonalt og internasjonalt).

Det er urtåpelig at du bare blånekter for at surfing (og særlig kitesurfing og vindsurfing) skremmer fugl. Alle som har øyne i hodet kan jo observere at det du skriver er bare tull. Det er referert til forskningspublikasjoner som dokumenterer det. Hvor gammel er du? 5 år? Har trassalderen akkurat satt inn?

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Klipp:/ Det er referert til forskningspublikasjoner som dokumenterer det/

hvor da? les annet sted i denne tråd, Brunnakke osv......

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Tror du at du kan sitte å spre feilinformasjon i all evighet vil du snart måtte finne deg i å bite i gresset og komme deg i produktivt arbeid. Vær bare sikker på at du ikke nevner din brokete fortid som naturnazi på cv'n da resten av befolkningen har lite sympati for denne gruppen.

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Nei, men av erfaring så vet jeg at surfing ikke har noen forstyrrende effekt på fugl. Dette har du tydeligvis ikke greie på og påståelig som du er virker du ikke i stand til å akseptere fakta. Derfor er det ingen hensikt i å prøve å overbevise deg heller. Hadde tenkt vi kunne treffes en dag det var bra surf på et av de forbudte spotene, du med kamera og kikkert og jeg med surfbrettet slik at det en gang for alle kan bli avgjort. Dersom jeg skremmer et eneste individ skal spise surfbrettet og hvis ikke drar du rett på jobb hos fylkesmannen og forlanger dette latterlige forbudet opphevet med all din kunnskap og innflytelse på den poulære avdelingen.

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

hmm, visste ikkje at fuglevern var någe politisk.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

SURFING IS NOT A CRIME

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Mantra, mantra, hakk i plata......

Visst er det det:

www.fvn.no

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Kommentar fra Norsk ornitologisk forening ?

Spørsmålet ovenfor var vel heller :En kommentar fra Norsk ornitologisk forening i denne saken, der det legges ved bakgrunns data for deres syn og bakgrunns data for verneforskriften som er relevant for surfere/ fugler.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Naturens gang...

Så vidt meg bekjent finnes det flere sjeldne og trua fuglearter rundt Stokkavannet og andre ferskvann med turstier. Disse bryr seg ikke særlig mye om turgåere, syklister eller den slags. "Frykt-grensen" i meter er mye lavere enn f.eks. ute på Revtangen). Det jeg mener er at alt har en tilvenning, også i naturens gang... Så om man surfer, vindsurfer eller kiter i disse områdene vil fuglene på sikt venne seg til disse aktivitetene og ikke bry seg noe særlig! Ang. vegetasjon og trua buskvekster bør kommunen sette opp skilt, evt. lage sti (planker) slik som på Hellestø for å få folk til å ferdes/gå på "bestemte" områder som ikke ødelegger for disse buskene... Det er flere turgåere i dag som overhode ikke veit hva man kan eller ikke kan tråkke på.... Så la oss heller akseptere hverandres interesser og la naturen i hovedsak få lov til å utvikle seg selv:)

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Tilvenning forutsetter langvarig eksponering. Revtangen er i all hovedsak en rasteplass der hundretusener av fugl er innom i løpet av et år, men der de fleste individer kun tilbringer noen få dager på plassen. Du får ikke noen tilvenning i en slik situasjon.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

De finner nok helt sikkert en komfortabel og egnet plass på sin lange vei om de føler å bli kraftig forstyrret på Revtangen...? Dette tilvennes vel av fuglene? Eller dør dem helt ut om de ikke får landet akkurat på denne plassen? (Bare nysjerrig og ikke ment som noe hån mot noen)

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Revtangen er den viktigste enkeltlokaliteten for vadefugler i Sør-Norge, det er det ingen tvil om. Detv er ingen andre steder hvor det regelmessig raster så store mengder fugl. Det er svært få steder hvor det finnes så stabil næringstilgang i form av stabile tarebelter. Det spesielle utformingen med to nes med en bukt i mellom gjør at det skal mye til før all taren vaskes bort, det finnes derfor alltid mat i overflod i form av larvene til tarefluen. Dessuten er Revtangen Jærens vestligste punkt, den er derfor en strategisk hvileplass for svært mange arter under trekket. Så svaret er nei - det finnes ikke noe godt alternativ som kan kompensere for denne lokaliteten dersom den skulle miste sin funksjon. Det finnes svært få slike lokaliteter, derfor har de meget stor verdi for fuglelivet. Det er ikke slik at fugler bare kan flytte på seg dersom de blir forstyrret. Det er det SAMLEDE arealet med leveområder som bestemmer hvor mange individer som får dekket sine eksistensielle behov innenfor en region, derfor vil tap av slike nøkkelokaliteter få negativ betydning for bestanden.

(21.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Gå til innlegg nr 6 i denne tråd, følg link, se 1:45 ut i filmen tett i tett med fine fugler på stranden der surferen holder på uten at de ser ut til å lide noen nød og en Fuglemann liggende langflat i skvalpesonen med en mega linse rettet mot fuglene 10 meter unna. Ja det forklarer saken spør du meg, en fuglefetisj som ble forstyrret, psykolog burde se på dette

(22.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

fatter ikke at det er fugl der fremdeles etter all øvelsesskytingen med jagerfly, lurer du på hva fuglene gjorde da bør du snakke med de litt voksne i lokalbefolkningen. de kan fortelle deg at din angst for DITT intresseområdes eksistens er latterlig uberettiget.

fuglevennen (24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Bekymringen knytter seg ikke til "vårt interesseområde", dette er bare et mantra vi har hørt fra surfere i årevis. Dere prøver å dreie debatten bort i fra sakens kjerne, ved å late som om det handler om deres interesser og våre interesser. DET HANDLER OM VERNEFORMÅLET og hensynet til fuglelivet, og hvilke prinsipper som skal gjelde i områder med fuglelivsfredning.

Den gang Revtangen var et område for øvelsesskyting var Jærstrendene nærmest ikke brukt til friluftsformål. I dag er situasjonen en ganske annen, med flere hundre tusen brukere i året. Det øker presset på alle områder, og gjør det nøvdvendig med sonering og strengere vern av de områdene som er nøkkelområder for fugl.

Jeg tviler forøvrig sterkt på at "de voksne i lokalbeforlkningen" var til stede på Revtangen mens det ble drevet øvelsesskyting, så de vet neppe hvordan fuglene reagerte på det. Så det synes jeg var et nokså naivt forslag fra din side.

(24.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Grow up , get a life, start working for a change

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

....og med det mener du at man bør begynne å plaske rundt i brenningene? Eller hva?

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

hver sin lyst, kan du ikke akseptere det får du lage noen nye lover i din favør, vettu

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

De voksne i lokalbefolkningen ønsker nok skuddpremie på alt fra miljøvernavdelingen da de har blitt plaget med anmeldelser i årevis fra denne gruppen selutnevnte oppsynsmenn, tror ikke de gidder høre på spørsmål fra byassser som allerede har svaret på alt

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Selvutnevnt?

Byassser?

Det var forøvrig dere som foreslo at vi skulle prate med dem....

Uansett så har forvaltningsapparatet en god kommunikajson med grunneiere langs Jærstrendene.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

det stemmer ikke, dere er forhatt og det er ikke rart med slik arrogant besserwizzer holdning enkelte av dere utviser

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

En er ikke arrogant eller besserwisser selv om en ikke er enig med deg, vet du! Her er en saksopplysning til deg:

Naturforvaltninger et eget FAG, og man skal ha en naturfaglig høyere utdanning (universitet eller høyskole) for å jobbe innenfor naturforvaltningen. Uten en dypere forståelse for fagområder som ornitologi, økologi, adferd og fysiologi så er det ingen av dere som er i stand til å ha en fornuftig mening om effekten av forstyrrelser på vannfugl. Arroganse i denne debatten fremkommer ikke minst hos dem som ikke respekterer at god forvaltning krever kunnskap, men i steden gjør klossete forsøk på å kritisere en argumentasjon og et fagfelt de ikke skjønner særlig mye av.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Nok et bevis på arrogant holdning til andre mennesker. Det finnes ornitologer(årntli med utdanning) ikke hobby sånn så deg , i surfemiljøet og vettu, marinbiologer, dyrleger, osv. ,men ikkje minst utøvere med 30 års erfaring i bølgene så aldri har skremt så møe så ei sothønå og vett det e ingen konflikt, bare oppspinn og ubegrunnede påstander fra en pitteliten gruppe som må ha någe å gjer på jobb for å ikkje verta overflødige. Mi anbefaling e at dei finne på någe nyttig å gjera.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Du mener altså at det bare er oppspinn at fugler skremmes av kitesurfing? For å vise at oppspinnet har et visst internasjonalt preg, så har du et knippe ytterlig oppspinn her:

Merk særlig dette innlegget:

www.exe-kiteboarders.co.uk

som er publisert på en kitesurfeside, som forklarer hvor alvorlig gjentatt forstyrring kan være. Er dette slike nazi-kitesurfere, eller arrogante bezzerwizzersurfere, som publiserer slikt på internettsiden sine?

Flere eksempler på internasjonale saker:

jerseykitesurfing.co.uk

www.deeestuary.co.uk

www.solentforum.org/

www.seabreeze.com.au

www.air-head.com/

www.surfertoday.com

blog.forestandbird.org.nz/

Forøvrig får du 2290 sider med treff på internett på søkeordene "ban on kitesurfing", så problemstillingen er ikke HELT original for Jæren.

(25.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Du har visst god tid på jobben der inne hos fylkesmaen. Kanskje på tide å skille mellom kiting og bølgesurfing når det snakkes om forstyrringseffekt men det er vel ikke interessant så lenge målet med forbudet er å begrense ferdsel i sandkassa di og bruke fuglevern som begrunnelse.

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Bare for å ta den med en gang: Jeg tviler sterkt på at noen fra Fylkesmannen deltar i denne debatten. Deretter vil jeg minne om utgangspunktet for denne diskusjonen - KITESURFING på Revtangen. Vi har hele tiden hevdet at det er lang mer forstyrrende enn bølgesurfing. Det skal imidlertid ikke tolkes som at bølgesurfing er helt problemfritt.

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Hva er problemet ?

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

trodde det var bare statsansatte ekstremister som hadde tid til å sitte hele dagen for å sverte sine meningsmotstandere og forsvare sine ugjerninger som dette latterlige brettsportforbudet, jo du jobber nok i miljøvernavdelingen der inne, ja

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Tror nok du er ansatt i miljøvernavdelingen og forsvarer jobben din. Det er heldigvis ikke mulig så lenge dine avgjørelser er basert på synsing og egeninteresse. Å påstå at surfing er i konflikt med natur/miljøvern faller på sin egen urimelighet. Det at du hevder vi burde ha fulgt bedre med i timen den gang dere innførte forbudet henger heller ikke på greip. Hvis noen hadde foetalt meg at en gruppe ekstremister planla å innføre noe så hinsides all fornuft ville jeg aldri ha trodd dem og ledd av det hele. Det gjør alle når jeg forteller dem denne hemmeligheten og jeg ser at de tror ikke helt på det før jeg viser dem et av de dekorative skiltene denne Dagestad har snekret og forsøplet Jærlandskapet med. De tilføyer gjerne også utrykk som molbo, daunakke, osv.

Det er slik vanlige folk oppfatter din avdeling, kanskje ikke så rart. Man må jo være enig med de du kaller kunnskapsløse 5 åringer og spørre : Har denne miljøvernavdelingen livets rett ??????

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Svar meg på dette: Tror du at Jæren er det eneste stedet på jord at det er innført forbud mot surfing i områder med fuglefredning?

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

nok et innlegg som vitner om liten selvinnsikt og stor arroganse hos denne halvstuderte naturnazi'en

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Tenk om du for en gangs skyld kunne argumentere saklig i steden for å bare konkludere med at alle innlegg du ikke liker har en eller annen nazi-kobling. Du kommer jo ikke med et eneste fornuftig motargument, klarer du ikke å formulere setninger som ikke inneholder "arroganse" og "nazi"???

Merker meg at INGEN føler for å kommentere kitesider i Storbritannia med innlegg om kiting som skremmer fugler, og selvpålagte kiteforbud i sårbare områder. Passer ikke med stilen til surfemiljøet på Jæren, nei?

Lettere å bare slenge drit, da, det er liksom det eneste som gjestår når en er tom for argumenter.

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Jeg er en av mange surfere som har 3-4 innlegg her.

Jeg hadde lenge ett håp om at Fuglefolket skulle fremskaffe relevant bakgrunnsdata for sitt syn, og med bakgrunn i dette kunne fått en ”konstruktiv” debatt basert på fakta.

Men når fuglefolket bruker tilfeldige treff på Google og så teller treff blir det hele noe tynt, jeg hadde faktisk trodd at de hadde litt mer enn det.

Fuglefolket ikke er interessert i spørsmål og fakta i forhold til artene som følger ; er truet?, jaktes på?, felles pga for stort antall og skadevirkninger?, i hvilket habitat arten tar til seg føde?, hvilket habitat arten naturlig lever? osv osv.

Jeg prøvde meg med noen runder rundt Brunnakke, måker og Skarv lenger oppe som illustrerer dette godt, det var ikke jeg som ble svar skyldig i forhold til de arter som ble nevnt der, flere av de blir/ har blitt i nylig skutt ned pga for stor bestand og skadevirkninger.

Fuglefolket vil kun ha vekk surfere av alle slag ut fra følelser ser det ut til for meg, truede arter som lever og tar til seg føde der vi surfer har så langt ikke blitt nevnt på denne side.

Nytt Google søk nå med ordet Kite i søket, selvsagt får man mange treff men å på ny telle treff og bruke det som argument for at man har rett blir som før nevnt dumt.( oi oi oi nu var jeg flik ja, kjempe flink ja fikk jo mange tusen treff på Google)

Om man leser treffene, blir det fort klart at de aller fleste beskriver og har som bakgrunn konflikt mellom kite og andre folk som føler seg truet noe som er en kjent og delvis tilbakelagt sak fra mange steder blant annet fra Sola .

Om man så plukker ut de som nevner Kite og fugler har i alle fall ikke jeg til nå klart å finne noe annet en slike påstander som blir fremsatt på denne side.

Dvs nevnte område blir påstått å være; viktigs i ”verden” for fuglene, områdene blir påstått å være unikt viktige. Men områdene er stort sett uten unntak våtmarksområder, artene som lever der er stort sett ikke relevant for den delen av Jæren som vi surfer på, osv osv.

Kom med konkrete relevante arter så kan vi tastes..

IkkeNazi (27.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Vel, det blir i så fall en omfattende debatt. De artene som har vært nevnt kom opp i en diskusjon om en publikasjon som dokumenterer at tre arter (som ble omfattet av studien) alle ble skemt på lengre avstander av vindsurfer (500-700 m) enn de andre typene av forstyrrelser som den undersøkelsen tok for seg. Presentert som dokumentasjon på at vindsurfing og kitesurfing skremmer fugl på lang avstand.

Fuglefredningsområder og Ramsarområder er opprettet for å sikre at det finnes områder der fuglene får være i fred for å hekke, hvile, overvintre mm. De er ikke spesielt innrettet mot sjeldne og truede arter, men for å verne om områder som er spesielt viktige for fuglelivet. Det er derfor helt irrelevant i denne sammenheng om en art er sjelden, vanlig, jaktbar eller beint frem etterstrebet. Du vil finne arter i alle disse kategoriene på Revtangen og i de andre fuglefredningområdene på Jæren. Men siden du spør på en saklig måte, så kan jeg godt nevne et knippe arter som forekommer vanlig eller regelmessig på Revtangen, hvis det utgjør noen forskjell for dere: smålom, storlom, islom, horndykker, gråstrupedykker, havsule, storskarv, toppskarv, ringgås, gravand, brunnakke, stjertand, stokkand, krikkand, skjeand, snadderand, ærfugl, svartand sjøorre, havelle, kvinand, bergand, toppand, siland, vandrefalk, tjeld, storspove, småspove, lappspove, svarthalespove, rødstilk, sotsnipe, grønnstilk, gluttsnipe, strandsnipe, myrsnipe, tundrasnipe, dvergsnipe, polarsnipe, sandlo, tundralo, heilo, brushane, steinvender, makrellterne, rødnebbterne, splitterne, hettemåke, fiskemåke, gråmåke, sildemåke, svartbak, teist, lomvi, alke, alkekonge, skjærpiplerke, linerle. Dette er de fleste av de artene som forekommer vanlig eller regelmessig, i tillegg er det en mye lengre liste med arter som forekommer mer sporadisk. Som du ser er det ikke særlig praktisk å diskutere disse art for art, og i alle fall ikke ut i fra forsøk på å tilbakevise disse artenes eksistens på Revtangen ut i fra teoretisk kunnskap om habitattilknytning. De fleste arter utnytter andre habitater under trekket og i vinterperioden enn de gjør i hekketid, litteraturen fanger aldri opp alt dette.

Google søk er ikke så mye for å fremskaffe dokumentasjon, men som et svar på påstander om at "surfing ALDRI skremmer fugl", eller at vi er så himla sære som tar til orde for et bedre vern av fuglefredningsområdene som inkluderer et forbud mot surfing. Da er det relavant å vise til at det finnes mye om dette på internett, og at problemstillingen er reell. En blir litt lei av påstander om at dette er en problemstilling som vi har diktet opp her på Jæren, da er det greit å vise til at man krangler om dette også andre steder i Verden, at forbud mot surfing er virkemidler som en noen ganger er nødt til å ta i bruk. Vårt utgangspunkt (NOF er en fuglevernorganisasjon) er jo at man skal jobbe for et bedre fuglevern. Vi mener jo ikke at det skal være et totalforbud mot surfing, man det kan høres slik ut fra surferhold. Vi mener kun at surfing ikke må foregå i de områdene som er de aller viktigste for fuglelivet. Dere har store arealer å boltre dere på som ikke er fredet. Det er ikke realistisk å kreve tilgang absolutt over alt, surfere må kunne tolerere restriksjoner på samme måte som andre brukergrupper.

(27.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Selv om arts liste minner sterkt om SPAM (pga mange arter), uttrykker dette på en konsis måte ditt syn, kan jeg da spørre om du står inne for listen? og om du uttaler deg på vegne av NOF? Om så er det ønskelig å få dette signert av deg og om mulig på vegne av NOF.

( trenger ikke å få dette her i tråden)

Fremdelesikkenazi (27.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Hvilken relevans har det? En artsliste er ikke "bindende" på noen måte, og kan ikke uttrykke "et syn". Listen er et svar til dem som ber om informasjon om hvilke arter som finnes normalt forekommende på Revtangen. Jeg har skrevet at langt flere arter enn dette finnes på Revtangen fra tid til annen. Fuglefaunaen er i stadig endring, hvilke arter som forekommer varierer med årstidene. Det har uansett ingen relavans for hvordan et fuglefrednings- og Ramsarområde skal forvaltes. Du kan ikke ta fatt i artene og argumentere ut i fra det, det er områdets FUNKSJON for fuglelivet som er det essensielle når en utpeker Ramsarområder.

(27.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Driter i påståelige nazi'er og Ramsarpizzet deres, det er bare tull fra en arbeidssky nerdegjeng som tror de kan kontrollere allemannsretten til sin fordel(durer rundt med kikkert og kamera i bilen). Du ser dem parkert langs veien til Oreevannet(som de har lagt totalt beslag på til grunneiernes fortvilelse). HUSK Å TUTE PÅ DEM DER DE STÅR OG LAGER TRAFIKKFELLER.

TAR DE BILDE AV DEG SÅ BE DEM OM LEG OG HIV KAMERA RETT UT I RAMSALTE SJØEN

Jævlaforbannabrettsportutøver (28.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Du er åpenbart ingen tilhenger av naturvern, og ser åpenbart intet behov for å ta vare på noe til kommende generasjoner av folk og fugl. Vanskelig å konkludere på anne måte enn at du er en navlebeskuende egoist i særklasse. Du vil ikke ta noen hensyn, du skal gjøre akkurat som du vil over alt. DET ER SLIKE PERSONER SOM DEG SOM GJØR DET NØDVENDIG Å INNFØRE VERN OG FORBUD.

"Lagt beslag på Orevannet", for noe forbannet vrøvl. Kravet om at Orrevatnet skulle inn i Våtmarksverneplanen for Rogaland i sin helhet kom i sin tid direkte fra Direktoratet for naturforvaltning, som overstyrte et lokalt forslag med et mer begrenset vern av deler av vatnet. Du har som vanlig ikke peiling på hva du snakker om, bare lirer av deg masse piss.

(28.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

joda, jeg er en ivrig forkjemper for miljøvern og går stadig og tenker på den dagen jeg må stå og vaske fugl rein for oljesøl fordi miljøvernere som er ansatt for å passe på at slikt ikke skjer er for opptatt med å skrive lover om brettsport og andre miljøvennlige aktiviteter

med hue langt oppi raua ser man bare drit, vettu

hansomblirslettetnokengang (29.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Ha ha, flotte greier. Husk å tute på dem som står med rompa bar og blokkerer halve veibanen på Bore også, da.

(31.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Klipp sitat: /Hvilken relevans har det?/

Er du ett feigt webtroll som sklir unna konkrete spørsmål ? uten annen kunnskap en det du finner på Google? Hadde jo litt vansker med å tro at fuglefolket var så gale.

(28.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Spørsmålet til deg er hvilken relevans det har å få signert en artsliste? Mener du da at den skal være "bindende" for Revtangens verdi og funksjon? Tror du det er slik naturforvaltning fungerer? NOF (som jeg forøvrig heller ikke kan representere, jeg gir kun uttrykk for egne synspunkter) er ikke en forhandlingspartner som du kan inngå et kompromiss med, eller få et bindende dokument i fra. Derfor spør jeg hvilken relevans det skulle ha å signere en artsliste, fordi jeg ikke ser poenget med det.

(28.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Det var nå hele innlegget som ønskes bekreftet, ikke arts listen i sær.

Ser at du på web troll vis plukker ut deler og henge deg opp i det som passer for så å skli unna alle konkrete saker som ikke passer.

Men når du nevner og er redd at det skal være binnene om du skrive under slik at du ikke etterpå skal finne på nye arter kan jeg ikke annet en å lure! Er du likevel virkelig selveste … hos fylkesmannes miljøvernavdeling?

Om du er en annen så kan det da på ingen måte være binnene i noen sak?

(28.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

hva er vitzen med å skrive her når ikke ønskede innlegg blir slettet hr.moderatornazi. snakker om naziforum

hansomblirsensurertheletiden (29.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Det er slik fuglafolket opptrer. Dikter og lyger. Unnlater å informere og stikker fra diskusjoner de ser de taper. Fy for en skammelig forsamling

(29.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Hvis du føler du blir sensurert så har det med normal folkeskikk og ordbruk å gjøre, ikke innhold. Hittil har dere ikke servert argumenter som skremmer særlig mye, derimot har vi fått se hvor lite dere forstår av og setter pris på god naturforvaltning.

(29.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

ha.ha. liker man ikke det man leser så slett det før folket får lese det. siste ord er sagt fra NATURNAZIZTENE. GUDD OLD STYLE . JEEZEZ

hansomharmistetallrespektforhobbyornitologer (30.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

hvem tror du at du er? sitter og skryter av deg selv og påstår at andre ikke forstår.

KJÆRE DERE ORDENTLIGE ORNITOLOGER. DENNE MANNEN ER EN SKAMMENS EXEMPEL PÅ UKRUTT SOM BØR LUKES. SITTER OG SPRER FEILINFORMASJON OG REDIGER BORT FAKTA HAN IKKE LIKER.

ER DERE TJENT MED EN SLIK TALSMANN

SJOKKERT (30.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Jeg påstår at dere ikke forstår prinsippene for naturforvaltning, det stemmer. Men hvis du mener jeg farer med selvskryt, så må du gjerne vise til hvilke uttalelser du mener. Det er mye underlige påstander dere fremsetter, derfor må man kunne tillate seg å påpeke at dere tar feil. Dere hevder at det ikke er et problem at fugler skremmes, og at det ikke får noen konsekvenser. Det er selvsagt bare tull, fordi gjentatte forstyrrelser, manglende tilgang på gode næringssøksområder mm. FÅR konsekvenser.

Deres desidert mest anvendte debatteknikk er å fremsette påstander om at dem som er uenige med dere farer med feilinformasjon, men dere begrunner ikke påstandene og argumenter ikke for hva som er feil. Da er dere i realiteten tomme for argumenter, og jeg ser ikke poenget med å skrive noe i det hele tatt, men det er åpenbart at dere har et behov for å tømme dere for frustrasjon. Resultatet blir en lang rekke med korte innlegg uten innhold og argumentasjon, som utelukkende inneholder påstander om at debattmotstandere og forvaltningsapparatet er korrupte, arrogante eller idioter. Det er ikke verken særlig voksent eller seriøst, bare tåpelig. Siste eksempel på en feil påstand er det absurde i å hevde at jeg sletter innlegg jeg ikke liker - jeg er ingen talsmann for NOF, og jeg har selvsagt ikke tilgang til å slette innlegg. Innlegg som evt. er blitt slettet av NOFs webansvarlige er i så fall blitt slettet pga av et usaklig og ufint innhold, det finnes regler for hva man har lov til å lire av seg i en debatt på denne nettsiden, og dere trår over den streken stadig vekk med helt hinsides karakteristikker av dem som ikke deler deres oppfatning.

Det er vanskelig å ikke få hele surfemiljøet i vrangstrupen når en hanskes med slike folk, men jeg er rimelig sikker på at dere kun er en liten gruppe ekstremister som ikke har noen stor oppslutning blant resten av surferne. Surfemiljøet er definitivt ikke tjent med slike "ambassadører" som deg/dere. Hvis dere var bare LITT opplyst om hva som foregår i bl.a. Storbritannia, så burde dere velge en litt annen tilnærming og være litt mer åpne og saklige i forhold til problemstillingen surfing og fugl. Mange steder må særlig kitesurfere holde seg strengt utenfor de mest sårbare områdene, og har etablert selvpålagte forbudssoner etter avtale med lokale myndigheter. Fortsatt surfing forutsetter at de TAR HENSYN, alternativet er totalforbud. Dette ser ut til å fungere bra mange steder.

Den linjen dere velger på Jæren, men null hensyn, null akspet for at det finnes en problemstilling surfing-fugl, og omfattende brudd på forbudet mot surfing i fuglefredningsområdebe i vinterhalvåret, kommer ikke til å gavne saken deres i lengden. Dere fremprovoserer en konflikt med verneinteressene, og den er vi ikke redd for å ta. Men vi skal ta den på en saklig måte og spille inn begrunnede synspunkter til forvaltningsapparatet. Det blir også gjort fra surfeorgansisasjoner, så får vi se hva som kommer ut av det.

(30.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

he,he. flott epilog du trodde du forfattet på en nydelig dag. du er nok heller ikke representativ for ornitologene (sikkert bare en hobbywannabe) som har extreme vrangforestillinger om natur og forvaltning. det er helt greit så lenge du holder de for deg selv på gutterommet men når du prøver å sabotere flertallets fritidsaktiviteter med galskapen din må vi sette foten ned og si at nok er nok.

det vil si å avvikle eller erstatte miljøvernavdelingen . vi trenger ikke sinnsforvirrede wannabe diktatorer som på feig måte omgår demokratiske regler for å oppnå sin lyst og tilfredstillelse.

BRETTSPORTFORBUDET MÅ TAS OPP TIL NY VURDERING DER ALLE BERØRTE PARTER HAR RETT TIL Å UTTALE SEG FØR EVENTUELLE AVGJØRELSER TAS. FAKTA SKAL PÅ BORDET.

hansomaldrigirsegførrettferdighetensseirer (31.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Lykke til med det prosjektet. Morsomt at du beskylder meg for å ha vrangforestillinger, og deretter sier du skal få avviklet Fylkesmannens miljøvernavdeling.

"Flertallets" fritidsaktiviteter - hvor mange aktive kitesurfere finnes det i Rogaland? Stavanger kiteklubb har drøyt 60 betalende medlemmer i 2010......

Lurer på hvem av oss som lider av vrangforestillinger....

(31.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

fint, jeg er nemlig bombesikker.

SURFING SKREMMER IKKE FUGL

HANSOMSNAKKERAVEWRFARINGOGBØRBLIHØRT (31.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

Jeg skal ikke si for høyt hvem som bærer mest preg av "wannabe" faktor her, men det er definitivt ikke personen som på en saklig, og usedvanlig tålmodig og forklarende måte utallige ganger har redgjort for forvaltningens/myndighetenes syn og vedtak. Slik jeg ser det er det faktisk mye substans og informasjon i vedkommenes innlegg. At jeg skulle lese så mange usaklige og direkte sjikanerende innlegg fra det som jeg trodde var et oppegående kite/surfemiljø i en sak som dette hadde jeg aldri drømt om...Nå vet jeg at det finnes "råtne" egg i alle grupper og sammenhenger, dessuten er stigmatisering av grupper ikke ønskelig, men jeg er overbevist om at kiterne/surferne hadde vært tjent med langt færre talsmenn/kvinner i denne debatten, slik at saken deres hadde fått en mer troverdig og voksen innfallsvinkel. Jeg er stygt redd for at dere sager kraftig og dypt i den grenen som dere sitter på....og hva blir resultatet av det? Jeg tror nok at flesteparten, enten de nå er på den ene eller andre siden i denne debatten, ser utfallet! Det nytter ikke med "fjortis" takter dersom man skal vinne fram mot forvaltningen, og mange av de "eggene" som er lagt i denne tråden lukter det dessverre ikke godt av. Til syvende og sist så handler vel dette egentlig om respekt for lover og regler, og hvem vill egentlig ansette personer i et firma med en slik forakt for nettopp dette som enkelte legger for dagen i denne i tråden? Det er kanskje på tide å tenke seg om før man sier noe mer!

Hilsen mistralornis!

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Naturens gang...

www.nrk.no

(26.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Surfing skremmer

Surfing skremmer fugl, selv om du hevder det motsatte i 100 år. Her er forresten et fint bilde av noen ærfugler som skremmes bort av en kitesurfer:

www.norgeskiteforbund.no

Merk at bildet ligger på nettsidene til Norges kiteforbund, under menyen "Naturvern". Som ikke handler om naturvern, men om å lage seg en strategi for å SLIPPE å ta hensyn til naturvern. Dette bør alle lese, for det illustrerer bedre enn noe at vi har å gjøre med en gjeng med særdeles slett miljøprofil og dårlige holdninger.

(31.10.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

Ille nok at du ikke ennå har klart å skille mellom kiting og surfing men at du som sier at du hverken jobber i miljøvernavdelingen eller taler på vegne av NOF har en kamp å vinne mot brettsportutøvere over det ganske land må jo være grunnlag for tvangsinnleggelse ved en mental instutisjon.

Et enmanns borgervern mot tusener av utøvere. Ta med alle som lufterbikkja og går tur på stranda så blir du busy din sinnforvirrede oppsynsgjøk

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

he,he,

SURFING SKREMMER IKKE FUGL , BARE OPPSYNSGJØKER

HANSOMSKALUTOGVÆREKRIMINELL (01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

Det heter kite-SURFING, eller hva? Uansett vil jeg nok en gang minne om at utgangspunktet for denne diskusjonen er kitesurfingen på Revtangen, og at jeg anser det som et relativt sett større problem enn bølgesurfing, fordi skremselseffektene er større ved kitesurfing og vindsurfing enn ved bølgesurfing.

Jeg har ingen personlig vendetta på gang mot surfesporten. Jeg unner dere all den moroa dere bare kan få, men jeg mener at den moroa ikke bør gå på bekostning av verneverdiene i et fuglefrednings- og Ramsarområde. Dere har nok av andre områder å boltre dere på. Problemstillingen angår ikke "Det ganske land", det angår Jæren. Forbudet er nemlig på plass på Lista og på Mølen, og det bør på plass også på Jæren.

Det er NOF som kommer til å mene noe offisielt i en høringsprosess, og ikke meg som privatperson. Jeg er utelukkende en person som er opptatt av at vi må ha reine linjer i forvaltningen, og at virksomheter som skader verneformålet ikke må forekomme i et Ramsarområde. Det kan derfor være greit å få synspunktene fra begge sider frem i lyset, så vi vet hva vi har å forholde oss til.

Det beste hadde vært om surfemiljøet hadde innsett at dere bør ta miljøhensyn, og handlet deretter. Slik sett har dere mye å lære av surfeorgnisasjoner i utlandet. Når det ikke er mulig, så må forvaltningsapparatet trå til for å stenge dere ute fra de områdene som er mest sårbare. Slik sett har det vært nyttig med alle innspillene dere har servert, som gjør det helt tydelig at dere ikke har tenkt å ta det minste hensyn, og at dere bare benekter at det finnes en problemstilling. Med det utgangspunktet er det ikke noen vits i å diskutere, det er bare for NOF å legge press på forvaltningen for å sikre at den økologiske funksjonen til Ramsarområdene forblir intakt. Det betyr UTEN forstyrrelser fra vannsportaktiviteter av noe slag.

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

det er ingen problemstilling, fuggel ække redd, bare oppspinn fra psykisk ustabile maktpersoner med egeninteresse innen oppsyn og forvaltning, trur eg

kom ut og film og få bekreftet det vi har visst siden dere lagde denne innbillte konflikten

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

Tror bevisbyrden ligger hos dere, siden DN, MD og det norske rettsvesenet mener at surfing forstyrrer fugl i en grad som medfører brudd på paragrafen om at "all unlødig forstyrrelse er forbudt".

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Surfing skremmer

Du skriver; bare oppspinn fra psykisk ustabile maktpersoner,... tør jeg spørre hva er så du??????????????????????????????????? Jeg venter spent på svar! Er du også en av de personer i denne tråden som ikke fatter at ved å ty til en ordbruk av dette kaliber, rett og slett dummer deg fullstendig ut. Tror du virkelig at dine uttalelser er representative for, og gagner interessegruppen din???

Hilsen Mistralornis

(01.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Diskusjon avsluttet

Dette blir siste melding i diskusjonen rundt denne saken. Vi takker alle debattanter for innlegg, og gjør oppmerksom på at noe innhold kan bli moderert i forhold til våre retningslinjer.

Frode Falkenberg (admin NOF) (02.11.2010)

Ny kommentarSvar på denne