Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Sogn og Fjordane
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Sogn og Fjordane

Stokkand i Storevatnet i Florø

Ender og andre fuglar som er avhengige av ope vatn har hatt ein lang hard vinter i Sogn og Fjordane (2012-2013), men no er det over for denne gang (Opphavsrett: Anders) Større bilde

Ringvi i Sørværet

Denne fargevarianten av lomvi er ikkje vanleg å sjå i Sogn og Fjordane. (Opphavsrett: Anders Braanaas) Større bilde

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

vipeVipe i knipe - erfaringer fra Sogn og Fjordane (19.02.2019)

Vipa går dramatisk tilbake i heile Norge. I Sogn og Fjordane hekker no berre knapt 40 par fordelt på 11 hekkelokalitetar. Ein indikasjon på kor mykje større bestanden av vipe var så seint som i 1990 er ein registrering på Artsobservasjoner ved Hafslovatnet i Luster kommune på 230 viper.

Les mer
SvartstrupeVinterfugltur til Gulen - Ytre Sogn (07.01.2019)

Ytre Gulen er et vakkert og interessant område for vinterfugl. Årets vinterfugltur i regi av NOF Sogn og Fjordane er ein sikker vinnar.

Les mer
Havørnas vestligste utpost.Fuglehelg i Værlandet og Bulandet (22.08.2018)

Siste helga i september september inviterer NOF Sogn og Fjordane til fugletur i øyriket vest i Askvoll kommune. Turen høver for alle med interesse for fugl!

Les mer
NOF Sogn og FjordaneVintertur til Bremanger 2.-4- mars 2018 (28.01.2018)

NOF Sogn og Fjordane arrangerer vintertur til eit område som er ukjent for dei fleste fugleinteresserte. Ut mot havet rett sør om Stadt -

Les mer
VannrikseFugletur til Værlandet og Bulandet (02.08.2017)

NOF Sogn og Fjordane arrangerer sin tradisjonelle hausttur til øyane vest i Askvoll kommune. Helga er 29/9 til 1/10, og i år kjem Bergen lokallag på vitjing same helg. Dette blir årets happening på fuglefronten i Sogn og Fjordane.

Les mer
Vipe i knipe.Vipe i knipe! (11.05.2017)

NOF Sogn og Fjordane starter eit treårig prosjekt for å registrere hekkande vipe i Sogn og Fjordane. Ein viktig del av prosjektet vil og bli kontakt med bønder og grunneigarar for å sikre vellukka hekking for vipene som er att. Vi kaller prosjektet " Ta vare på vipa i Sogn og Fjordane.

Les mer

Nyhetsarkiv