Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Årsmøte, tur til Kråkvåg og ny leder av NOF Sør-Trøndelag
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Årsmøte, tur til Kråkvåg og ny leder av NOF Sør-Trøndelag

Av Thomas Kvalnes (13.04.2015)

Årsmøtet ble holdt den 11.04.15 på Kråkvåg ved Storforsna i Ørlandet kommune. Vi hadde leid lokaler fra fredag til søndag og kombinerte årsmøtet med en hel helg med fuglekikking som resulterte i ikke mindre enn 71 arter på de to øyene. Årsmøtet valgte Thomas Kvalnes som ny leder for NOF Sør-Trøndelag.

Fuglekikking på Storslåttøya, Kråkvåg

Kikking etter vadere på Storslåttøya. En sovende horndykker på langt hold skapte diskusjon i gjengen. (Opphavsrett: Per Willy Bøe) Større bilde

Siden 2008 har NOF avd. Sør-Trøndelag holdt årsmøtet som en del av en helg med fuglekikking på Kråkvåg. I år var vi ute der igjen, denne gang i nye lokaler da befalsbrakken ikke var tilgjengelig denne helgen. Vi var heldige med forholdene på lørdagen, den flotteste dagen for fuglekikking denne uka med lite vind, sol og opphold hele dagen. Søndag startet med litt mer vind og regn på morgenen, men oppholdsvær utover resten av dagen.

Blant fuglene var det vårstemning ute på øyene, storspover, grågjess, fiskemåker, sildemåker og stær i store antall, de første individene av lappspove, heilo, vipe, sanglerke og linerle ble observert og ute på sjøen var det bra antall med ender og lommer. 73 arter (+1 død lunde) totalt ble det på Kråkvåg, Storfosna og Ørlandet og det var en fornøyd gjeng som dro hjem søndag formiddag. En gjeng kjørte om fugletårnet ved Litjvatnet i Agdenes, de øvrige kjørte veien om Eidsvatnet.

Årsmøtet ble holdt lørdags kveld klokken 18. Det var bred enighet blant de 13 medlemmene som møtte rundt sakene på dagsordenen. Thomas Kvalnes (hjemmeside) ble valgt inn som ny leder for NOF Sør-Trøndelag og Vegard Aksnes, Bjørn S. Tanem og Arnt Stavne kom inn som nye styremedlemmer. Andreas Winnem har gjort en flott jobb som leder av NOF avd. Sør-Trøndelag siden 2010 og takkes så mye for innsatsen.

Årsmøtereferatet finnes her.