Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Kunstneriske fuglekasser på kirkegården
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Kunstneriske fuglekasser på kirkegården

Av Thomas Kvalnes (27.04.2015)

En ny hekkesesong er i full anmarsj og flere standfugler, slik som kjøttmeis og gråspurv, har allerede startet med å finne reirplasser. Andreklassingene på Ila skole i Trondheim har brukt sløydtimene i vår til å lage hver sin fuglekasse. På fredag var de ferdige og det var noen skikkelig kunstneriske fuglekasser som ble hengt opp med god ornitologisk eksperthjelp av Otto Frengen i NOF trondheim lokallag.

Geir Knudsen hjelper til

Lærer Geir Knudsen hjelper til med opphengingen av en av fuglekassene som ble hengt opp på Havstein kirkegård. (Opphavsrett: Kjartan Ovesen/NRK) Større bilde

Lærer Geir Knudsen ved Ila skole fikk i fjor høst forespørsel fra Kirkelig fellesråd om et fuglekasseprosjekt, hvor de ønsket at kassene skulle henges opp på Ila og Havstein kirkegård. Som sagt så gjort, turen gikk via spør en ornitolog og NOFs nettsider hvor informasjon om hulldiameter og andre tips til fuglekasser ble innhentet. Så satte ungene i andreklasse i gang og snekret 53 fuglekasser som de har dekorert med fargerik maling.

Forrige uke var det på tide å henge opp fuglekassene og lærer Geir Knudsen kontaktet igjen NOF med ønske om ornitologisk eksperthjelp i forbindelse med opphengingen. Otto Frengen fra NOF Trondheim lokallag stilte velvillig opp og hjalp ungene med å finne gode plasseringer for kassene med passende avstand mellom hver kasse. Et team fra NRK trappet også opp og har laget en liten reportasje fra dagen.

Vi håper dette kan være til inspirasjon for for flere skoleklasser. Lag et fuglekasseprosjekt i deres nærområde også!

 

Tips til utforming og vedlikehold av fuglekasser finner du her på NOFs nettsider.