Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglevarsling i Sør-Trøndelag
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglevarsling i Sør-Trøndelag

Av Thomas Kvalnes (12.06.2015)

I blant dukker det opp fugler som mange har interesse av å se, da gjelder det å få gitt beskjed til så mange som mulig før fuglen er borte. Tidligere brukte en personsøkere, senere en SMS løsning. Nå er det smarttelefoner og en app som heter BAND som gjelder.

Egretthegre

Egretthegre i Likroken, Hemne. Observasjoner av denne og andre fugler kan du få melding om direkte på telefonen din. (Opphavsrett: Jan Ove Bratset) Større bilde

Rett skal være rett, det finnes også en betal-app som heter BirdAlarm som er dedikert til meldinger om observasjoner av sjeldne fugler i hele Norge. Denne er bra, men dessverre fungerer den ikke som tiltenkt, da alt for få som bruker den.

Appen som derimot brukes av mange fuglekikkere i flere fylker i Norge er gratis og heter BAND. Denne kan lastes ned via de vanlige kanalene for både iOS (apple) og android OS. Der kan en generelt etablere grupper for kommunikasjon blant alle medlemmer. I Sør-Trøndelag er det dannet en gruppe som heter "Fuglevarsling i Sør-Trøndelag" som per idag (12/6-15) har 73 medlemmer. Denne gruppen kan en bli medlem av gjennom å inviteres av eksisterende medlemmer.

Kontakt gjerne undertegnede for å motta en invitasjon til "Fuglevarsling i Sør-Trøndelag" etter at du har installert appen! Kontaktinformasjon finnes under fanen "Tillitsvalgte".

 

PS: Vi gjør oppmerksom på at Norsk Ornitologisk Forening ikke har noe administrativt ansvar eller svarer ovenfor aktiviteten på denne appen. Dette er et initativ tatt uavhenig av NOF som vi informerer om slik at flere kan ha glede av denne fugleaktiviteten.