Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglenes dag 2015 på Momyra
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglenes dag 2015 på Momyra

Av Jørgen Søraker (14.06.2015)

NOF Fosen lokallag tok turen til Momyra naturreservat som ligger i Åfjord kommune på Fosenhalvøya. Naturreservatet har stor verneverdi og om fatter en uberørt sjelden terrengdekkende myr og et tjern som er i suksesjon mot myr. Området er et viktig våtmarksområde for vannfugler, særlig ender og vadere, samt en del særpregede spurvefugler.

Bøksanger

Bøksanger er en fåtallig hekkefugl i Sør-Trøndelag. Denne ble oppdaget på Momyra under fellesturen til NOF Fosen lokallag på fuglenes dag. (Opphavsrett: Jørgen Søraker) Større bilde

Kart over Momyra naturreservat

Kart over Momyra naturreservat. Momyrvatnet ligger nordøst for grensene til naturreservatet, like utenfor kartbildet, og har utløpet sitt mot momyra. (Opphavsrett: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag) Større bilde

NOF Fosen lokallag markerte fuglenes dag ved å arrangere den årlige fellesturen til Momyra i Åfjord. Turen til Momyra har vært fast i mange år, så dette har blitt en tradisjon. 9 deltagere deltok, både fra Rissa og Bjugn/Ørland.

Den første stoppen ble gjort ved Krinsvatnet, der en gulsanger sang nær veien. Deretter fulgte hovedstoppen ved Momyrvatnet. Her ble det, for første gang på mange år, ikke observert horndykker, men både rødstilk og grønnstilk hekket her i år. Turens høydepunkt ble definitivt en bøksanger som sang i et buskas like ved vannet. Lunsj ble unnagjort, og det neste på programmet var å lete etter gulerle litt lengre inn på Momyra, den sviktet ikke, tross at litt leting måtte til. Turens siste stopp ble ved Kroken, hvor vi observerte en enslig knoppsvane. Turen ga i alt 72 arter.

Les mer om Momyra naturreservat her.