Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fylkestur til Kråkvåg og Storfosna
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fylkestur til Kråkvåg og Storfosna

Av Arnt Stavne (19.05.2016)

Helgen 8. – 10. april ble det arrangert tur til Kråkvåg og Storfosna. Denne turen har vært fast innslag de siste årene. Der ute i havgapet kan en oppleve starten på våren hvor de første trekkfuglene allerede er ankommet. Det ble en flott tur med totalt 11 deltakere.

Steinvender

Steinvendere på kloss hold på Storslåttøya. (Opphavsrett: Arnt Stavne) Større bilde

Fuglekikking

Noen av deltagerne i full sving med teleskop og kikkert. (Opphavsrett: Arnt Stavne) Større bilde

Matlaging

Uten mat og drikke... (Opphavsrett: Arnt Stavne) Større bilde

Vi var 9 personer som dro ut til Kråkvåg på fredagen, mens en kom på lørdagen. Fredagen var det ikke noe felles opplegg, det ble valgt litt forskjellige tider og ruter. Været var ikke det beste på fredag morgen, snøbyger var ikke akkurat det vi ønsket oss, men det bedret seg heldigvis.

Lørdagen morgen startet med at vi dro ut i forskjellige grupper, avtalen var at vi skulle samles ved Befalsbrakka til felles rundtur kl 08. Fellesturen startet med besøk på toppen av Kråkøya hvor vi har god utsikt over havet, det blåste ganske bra der så det gikk ikke så lang tid før ferden gikk videre til Storslåttøya. Neste stopp ble Kråkvågsvaet før vi dro over til Storfosna. Der var vi innom på Nordheim, fergekaia, småbåt havna og Skaget.

Totalt fikk vi sett nesten 50 arter i løpet av dagen, blant høydepunktene var Islom og Gråstrupedykker i full sommerdrakt. Dessuten hadde vi en Lomvi rett ved der vi parkerte på veien over Svaet. På ettermiddagen fikk vi også en flokk Steinvendere på kloss hold på Storslåttøya. Utpå kvelden var det felles middag, noen laget middagen, mens andre skulle vaske opp og rydde.

Søndagen morgen var det opp tidlig i nydelig vær, vi skulle ta fergen kl 09, så når vi hadde pakket i bilene ble det tid til gjøre noen siste besøk på Kråkvåg og Storfosna. Da vi kom til Garten fikk vi med en deltager til, ferden gikk til Grandefjæra hvor noen dro ut til Kløholmen, mens resten ble på Amfiet. Høydepunktet var vel at vi alle fikk sett Gulnebblom. Etter å ha besøkt Kråka og Snekkerverkstedet dro de enkelte bilene i litt forskjellige retninger.

Nok en gang en fin tur, selv om de helt store bombene uteble denne gangen.