Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglenes dag 2016 i Estenstadmarka
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglenes dag 2016 i Estenstadmarka

Av Vegard Aksnes (17.06.2016)

NOF avd. Sør-Trøndelags arrangement under «Fuglenes dag» (29. mai) var i år lagt til Estenstadmarka i Trondheim. Der håpet vi å treffe mange naturinteresserte turgåere for en hyggelig fugleprat. Fuglequiz er fast innslag når NOF-ST har stand og denne gangen var intet unntak.

Stand estenstadmarka

Standen vår i Estenstadmarka (Opphavsrett: Vegard Aksnes) Større bilde

Fuglequiz

Besøkende prøver seg på fuglequiz. To heldige vinnere får Norsk Vinterfuglatlas tilsendt. (Opphavsrett: Vegard Aksnes) Større bilde

Estenstadmarka er et yndet sted for søndagstur for mange på østsiden av byen. Vår stand ble lagt til et godt trafikkert hjørne av parkeringsplassen kalt "Bekken". Etter en litt treg start tok det seg opp og standen ble godt besøk i perioden fra kl 10-13. Anslagsvis 80 personer var innom standen. 

En uhøytidelig fuglequiz fikk frem konkurranseinstinktet hos både store og små, og mange imponerte med god artskunnskap. 25 svar kom inn og 2 heldige vinnere får Norsk Vinterfuglatlas tilsendt i posten. Det ble mye prat om fugl, og spesielt forslaget om jakt på måltrost og svarttrost ser ut til å skape stort engasjement. Fuglelivet er ikke allverdens på en parkeringsplass, men vi fikk hørt en flaggspett og vanlige sangfugler som munk, svarthvit fluesnapper og gransanger.

Fuglequiz

Fuglequizen som vi hadde med oss kan dere prøve dere på her og fasiten finner dere her.

Hva er fuglenes dag?

Fuglenes dag ble etablert som en fast NOF aktivitet fra og med mai 2010. Målet er å fremme interessen for fugler blant folk flest og presentere NOF som naturvernorganisasjon gjennom forskjellige typer arrangement. Det handler om å være synlig og gi folk et spennende møte med fugler som hobby.