Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Trøndersk Natur: Nytt nummer og ny redaksjon
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Trøndersk Natur: Nytt nummer og ny redaksjon

Av Thomas Kvalnes (14.11.2016)

Redaktør gjennom de siste 11 år, Trond Haugskott, gav fra seg stafettpinnen i vår. Arbeidet startet da med å skaffe en ny redaksjon for fylkestidsskriftet til Nord- og Sør-Trøndelag. Styrene i fylkeslagene bestemte at det var ønskelig å etablere en redaksjon med redaktør og tre redaksjonsmedlemmer. En midlertidig redaksjon har sikret arbeidet med TN inntil ny redaksjon var klar og nå er et nytt nummer på vei ut til våre medlemmer.

TN forside

Forsiden til Trøndersk Natur årgang 43, Nr 1-2016 som nå snart dukker opp i postkassen til abonnentene. Forsidefoto: Jon Helle. (Opphavsrett: Norsk Ornitologisk Forening) Større bilde

Det er med glede at vi kan fortelle at et nytt nummer at Trøndersk Natur (TN, årgang 43, 1-2016) nå er på vei ut til abonnentene i Sør- og Nord-Trøndelag. Dette nummeret skiller seg markert ut i forhold til de siste 11 årgangene. Noen av høydepunktene fra bladet er "Fuglelivet i Rørvik", "Steppehauker på Ørlandet" og "Fugler i Sør-Trøndelag 2014", men det er også annet godt innhold å glede seg til.

Trond Haugskott har vært redaktør de siste 11 årene og har på en utmerket måte styrt arbeidet med TN. På vegne av alle TNs lesere takker vi så mye for arbeidet som er lagt ned og ønsker alt vel videre. Trond illustrerte TN med fine egenproduserte skisser og akvareller, det måtte derfor bli en markant endring i hvordan TN framsto nå som en ny redaksjon skulle overta arbeidet.

En midlertidig redaksjon har hatt ansvaret for arbeidet med nummeret av TN som dere nå snart mottar. Denne redaksjonen besto av styret i NOF avd. Sør-Trøndelag med undertegnede som redaktør. Slik kunne vi sikre at minst ett nummer at TN skulle komme ut dette året, for det er ikke til å stikke under en stol at Trond forlot et stort tomrom etter seg som det tok tid å fylle. Vi er derfor svært glade for at TN1-2016 nå er på vei ut og at vi har fått etablert en ny redaksjon.

Den nye redaksjonen vil bestå av Øystein R. Størkersen som redaktør og Charlotte Hallerud, Rolf Terje Kroglund og Per Inge Værnesbranden som redaksjonsmedlemmer. Layout vil bli utført av undertegnede. Øystein er en ringrev innen bransjen og har erfaring som redaktør for bladet på 90-tallet. Vi er derfor meget glade for å ha fått Øystein med på laget igjen. Charlotte er en meget ivrig ornitolog med mastergrad i biologi. Hun vil kunne bidra med verdifull kompetanse og engasjement. Rolf Terje er godt kjent i ornitologiske kretser gjennom sitt arbeid med fugl som førstelektor ved Nord Universitet. Han vil garantert bli en verdifull ressurs for TN. Sist men ikke minst har vi Per Inge Værnesbranden. Han har også vært redaktør for TN tidligere og har vært en kjent skikkelse i Trøndelags ornitologiske kretser gjennom en mannsalder. Det vil han ta med seg inn i arbeidet med å lage engasjerende innhold i TN.

Samlet sett har vi nå en redaksjon med betydelig erfaring og kompetanse. Dette håper vi vil bidra til at TN i årene framover vil fortsette med å framstå som et aktuelt og interessant medlemstidsskrift for medlemmene i NOF av. Sør- og Nord-Trøndelag. Dersom du ønsker å bidra med stoff til TN finner du kontaktinformasjon under fanen "Tidsskrift" her på nettsiden vår.

Til slutt minner vi om at de som ønsker å få TN tilsend i posten må betale inn lokalt tillegg for NOF avd. Sør- eller Nord-Trøndelag som en del av årskontingenten. Dette ordner en enten når en melder seg inn i NOF her, eller så kan en melde inn at en nå ønsker å inkludere lokalt tillegg i medlemskapet sitt gjennom å kontakte sekretariatet her.