Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Nytt Trøndersk Natur og Hagefugltelling
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Nytt Trøndersk Natur og Hagefugltelling

Av Thomas Kvalnes (27.01.2017)

Til helgen går hagefugltellingen av stabelen. Sleng deg med og registrer observasjonene dine. I tillegg er et nytt nummer av Trøndersk Natur nå på vei ut i postkassene. Det er et nummer med masser av spennende lesestoff. Blant annet kan du lese om grågåshekkingene i Trondheimsfjorden, nybygde Ørin feltstasjon og Knoppsjøorren som var på besøk i fjor. Det blir også en gjennomgang av sjeldne fugler i Nord-Trøndelag i 2015.

TN2-2016

Trøndersk Natur 2-2016 er nå på vei ut til postkassene. Gled dere til et blad spekket med interessant innhold. Forsidebilde av Jan Erik Røer. (Opphavsrett: NOF avd. Sør-Trøndelag) Større bilde

Trøndersk Natur

Dette andre nummeret av Trøndersk Natur i 2016 kommer ut nå, det var ferdig i trykken midt i denne uken og skal være i postkassen din i løpet av kort tid. Redaktør Øystein R. Størkersen og redaksjonen hans som har gjort en utmerket jobb med å fylle bladet med masser av interessant innhold. Det er bare å glede seg. Trøndersk Natur kommer ut med to nummer i året og trykkes i et opplag på 600 eksemplarer. Det betyr at omtrent halvparten av medlemmene i Nord og Sør-Trøndelag abonnerer på tidsskriftet. Vi ønsker gjerne at samtlige medlemmer i fylkene får dette flotte tidsskriftet i posten og setter stor pris på om dere som allerede abonnerer reklamerer litt for bladet. Ønsker du å få Trøndersk Natur i postkassen? Send en melding til NOF sekretariatet og fortell dem at du ønsker å oppdatere medlemskapet ditt med lokalt tillegg for Sør- eller Nord-Trøndelag (kr 100-150). Så er du i gang og får de neste numrene tilsendt direkte i postkassen.


Hagefugltellingen

Hagefugltellingen er et årlig arrangement som i år arrangeres for tiende(!) gang. Det er en årlig telling av fuglene en observerer på foringsplassen sin, eller ved hus og i hagen. Mellom 6000-7000 hager telles opp denne helgen, og jo flere som deltar jo bedre tall får en for å kunne si noe om hvordan det står til med bestandene av hagefuglene våre. Bli med du også.


Hvordan delta?

  1. Tell fuglene du ser ved foringsplassen eller i hagen din. Du bestemmer selv hvor lang tid du bruker, men en times tid bør være et minimum. Noter det høyeste antallet du ser av hver art samtidig.
  2. For å legge inn observasjoner må man skaffe seg et passord (om man ikke har deltatt tidligere). Passord får du ved å registrere deg på denne siden.
  3. Når du logger deg inn oppretter du først et område. Det er den plassen du har observert fuglene. Husk også å merke av denne plassen på kartet som kommer opp.
  4. Når du har registret området vil skjemaet for registrering av hagefuglene komme opp. Velg artene og fyll ut de feltene som er der.
  5. Etter at du har valgt "registrer" vil du få spørsmål om du vil legge inn bilder.

Lykke til! Ved problemer, ta kontakt med oss.


Les mer om hagefugltellingen på birdlife.no/organisasjonen/nyheter/?id=1820.