Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglenes dag den 28. mai ved Baklidammen
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglenes dag den 28. mai ved Baklidammen

Av Håkon Lasse Leira (04.06.2017)

I Trondheim ble dette årlige arrangementet markert med stand på Baklidammen, i regi av den lokale avdelingen av Norsk ornitologisk forening.

Fuglenes dag 2

Fuglequizen var en stor suksess under fuglenes dag. (Opphavsrett: Kristian S. Bjerve) Større bilde

Fuglenes dag 3

Bokfink var blant fuglene som ble sett og hørt ved baklidammen denne dagen. (Opphavsrett: Kristian S. Bjerve) Større bilde

Fuglenes dag 4

Stokkand hunnen som spaserte rundt ved teltet. (Opphavsrett: Jan-Inge Edvardsen) Større bilde

 

Det var stor interesse for det vi hadde å by på, særlig fra barnefamilier, kan en av arrangørene, Håkon Lasse Leira, fortelle. Flere hundre personer var innom standen og spesielt quizen var populær. Det var tidvis kø rundt arrangørbordet av familier som ville teste fuglekunnskapen sin mot ti fuglebilder.  Det var spesielt fiskemåke, gravand og taksvale som voldte besvær, men vi fikk tre helt korrekte svar, levert av Ingrid M. Bjerkås, Håkon Engum og Tale Kopreitan. Blant dem ble Håkon trukket ut som vinner og ble slik den heldige eier av en flunkende ny fuglemater i premie. De korrekte svarene var: Fiskemåke, gravand, havørn, pilfink, sangsvane, tjeld, stokkand, kjøttmeis og takesvale. Den siste er «Årets fugl» i år så alle som har opplysninger om hekkeplasser eller andre observasjoner oppfordres til å rapportere dem på artsobservasjoner.no.
Det synes å være stor interesse for fugl blant folk. Mange forer fuglene hjemme eller på hytta  og mange deler vår forenings bekymring for flere av de kjente artene som vipe og spove som mange verken har sett eller hørt på flere år. Og hvor mange har hørt gjøken i år? Den skulle vært her nå, kan Leira fortelle.
Et stokkandpar ruslet rundt blant quizdeltakerne og syntes velfornøyd med arrangementet etter å ha delt matpakke med noen av dem.