Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra

Av Charlotte Hallerud (05.06.2017)

Lørdag 6. mai var NOF tilstede med tre representanter på Barnas Store Fjæredag. Både små og store besøkende fikk mulighet til å kikke i teleskopet etter spennende fugl på sjøen, og være med å ringmerke småfugl. Vi bidro også med masse fuglekunnskap og informasjon om NOFs arbeide.

Stand rotvoll

Stort oppmøte ved NOF-teltet når fugler ble ringmerket. (Opphavsrett: Thomas Kvalnes) Større bilde

Meisetrikset

Ungene var i ekstase når de fikk demonstrert "meisetrikset" før blåmeisen fikk friheten igjen. (Opphavsrett: Thomas Kvalnes) Større bilde

Fra 14-17 hadde vi oppe fangstnett i skogholtet like ved fjæra, og de besøkende fulgte spent etter da vi gikk opp for å sjekke om vi hadde fanget noe. «Det er noe der! Det er noe der!» hørte vi fra barna som mer enn gjerne løp i forveien for å sjekke, og til sammen fikk vi 10 fugl i nettene i løpet av de tre timene. Spesielt stas syns nok alle det var med «meisetrikset», hvor vi legger meisen på ryggen i hånda – og den blir liggende, ofte overaskende lenge! Vår yngste ringmerkingsassistent på 3 år så på blåmeisen i hånda si med skrekkblandet fryd da den ble liggende i nesten ett minutt!

De besøkende fikk også muligheten til å teste fuglekunnskapene sine i en liten bildequiz, med premie til alle som deltok i form av seigmenn.

Dette er Barnas Store Fjæredag

I forbindelse med «Den Store Strandryddedagen» går Trondheim Turistforening, NTNU, Hold Norge Rent og Barnas Turlag Klæbu sammen og arrangerer Barnas Store Fjæredag i Rotvollfjæra i Trondheim. Dette har blitt et årlig innslag, og NOF og flere andre aktører er også tilstede for å lære små og store om naturen og miljøet i og rundt fjæra. Det ble estimert å være over 2000 besøkende i Rotvollfjæra denne mai-dagen.