Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Årsmøte NOF avd. Sør-Trøndelag
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Årsmøte NOF avd. Sør-Trøndelag

Av Andreas Winnem (17.03.2011)

Tradisjonen tro arrangerer NOF avd. Sør-Trøndelag også i år årsmøtetur til Storfosna og Kråkvåg i Ørland kommune. Denne gangen drar vi helgen 25.-27. mars, og vi skal bo i den gamle befalsbrakka som er leid inn for anledingen. Årsmøtet vil bli avholdt her lørdag 26. mars kl. 18.

Årsmelding med dagsorden for årsmøtet

Årsmøtereferat 2011 (lagt til 27. mars). 

Lørdag vil vi bruke dagen på Storfosna og Kråkvåg, mens vi søndag tar fergen over til fastlandet og ser hva Ørlandet har å by på. 

Kråkvåg og Storfosna ligger midt mellom Ørlandet og Hitra og er forbundet til hverandre med en bro. Vinterstid huser de næringsrike gruntvannsområdene rundt øyene store mengder med sjøfugler av mange arter. I løpet av helgen kan vi forvente å se blant annet små- og islom, gråstrupe- og horndykker, sjøorre, havelle og andre dykkender, måker, alkefugler og fjæreplytt. Mange arter opptrer i gode antall. Hvis vi er heldige kan vi også få med oss gulnebblom, praktærfugl eller en polar- eller grønlandsmåke. Enkeltindivider av forskjellige arter med rovfugler, vadere og spurvefugler som i hovedsak er trekkfugler, velger ofte å overvintre her ute i havgapet. I begynnelsen av april har også de første trekkgjestene som sanglerke, tjeld, storspove og snøspurv ankommet. En turrapport fra en tilsvarende tur i 2008 finnes her, og i fjor kunne vi med perfekte forhold telle ikke mindre enn 31 islom rundt Storfosna. 

Overnatting på Kråkvåg vil foregå i den gamle befalsbrakken. Her bor vi i køyesenger på firemannsrom med eget bad på rommet. Dyne og pute finnes på stedet, mens sengesett eller sovepose må tas med. Huset har ellers et godt utstyrt kjøkken og en romslig stue.

Det går ferge til Storfosna fra Værnes i Agdenes og fra Garten på Ørlandet. Fergen fra Værnes går kl 18.30 fredag kveld (må bestilles). Det er også mulig å ta ferge kl 10.40 lørdag formiddag (må bestilles). Til og fra Garten går det ferge omtrent hver time på fredag og noe sjeldnere lørdag og søndag. Fergetider finnes på http://www.fosenlinjen.no           

NOF-ST dekker noen av utgiftene i forbindelse med turen, men det vil bli en egenandel på 100 kr pr person pr natt. Lørdag kveld blir det en felles middag som fylkeslaget sponser, men all annen mat må hver enkelt sørge for selv. Det er en butikk på Storfosna som er åpen lørdag formiddag. 

Påmelding og spørsmål kan rettes til Andreas Winnem (97042313, andreas.winnem@gmail.com) innen tirsdag 22. mars. Styret håper at mange medlemmer har lyst og mulighet til å bli med. Medlemmer i NOF-NT og andre interesserte er også velkomne til å være med på arrangementet. Denne helgen blir garantert en begivenhet, både fuglemessig og sosialt!

Vennlig hilsen styret