Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Velkommen til Skien og årsmøtehelg 13-15 april!
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Velkommen til Skien og årsmøtehelg 13-15 april!

Av Runa Kristine Bergby (12.04.2018)

Etter en lang, kald og snørik vinter har endelig våren kommet, og trekkfuglene regelrett "fosser" innover landet. Snøen smelter sakte men sikkert, og Børsesjø og Gjerpensdalen er forvandlet til et stort matfat for trekkfuglene. Vi gleder oss til å vise fuglefolk fra hele landet fuglelokalitetene våre!

Børsesjø

Leder i NOF Telemark, Jan Gunnar Slemmeli, sjekker råket i Børsesjø for noen dager siden. I dag er det mye mindre snø, og råket i sjøen er betraktelig større. (Opphavsrett: Eirik Klemetsen) Større bilde

Børsesjø

Utsikt over sørenden av Børsesjø Naturreservat. (Opphavsrett: Lasse Bjørn Nilssen) Større bilde

Vi er klare for storinnrykk!

Nå er det kun ett døgn igjen til en helg vi har gledet oss til lenge! I år er vi vertskap for årsmøtet til NOF, og deltakere fra hele landet ankommer Skien i morgen.  Vi gleder oss, og spesielt til å vise fram fuglelokalitetene.

Vi var lenge spent på om det i det hele tatt ble vår, etter en svært snørik og kald vinter, men etter påske kom varmegradene og trekkfuglene strømmer til. De siste to ukene har vi foretatt noen rekognoseringsrunder for å sjekke forholdene før ekskursjonene førstkommende helg.

Jomfruland har vært snøfri en stund, så det er Børsesjø og Gjerpensdalen som har stått på prioriteringslista. Forrige helg kunne nestleder Lasse Bjørn Nilssen melde om at kjerrhaukene var på plass, og utover i uka er det observert flere myrkauk og sivhauk. Dvergfalk og tårnfalk har også ankommet, samt fjellvåk og flere musvåk. Av andre arter er det masse rastende trost (alle fem arter), viper, linerler, snøspurv, bergirisk og tornirisk. Det raster fortsatt varsler flere steder i dalen, og råka i Børsesjø er fulle av gås, svaner og ender. Regner med at de mer sjeldne andeartene dukker opp når som helst!

I skrivende stund er det observert 101 arter i og ved Børsesjø, og på Jomfruland er det registrert 132 arter hittil i år.

Nærmere presentasjon av Gjerpensdalen og Jomfruland fås ved ankomst.

Velkommen til Telemark og Skien!