Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

Fuglekassetur på Ringve 31. Mai

To måneder etter at nye fuglekasser ble hengt opp i Ringve botaniske hage var Otto Frengen tilbake, for sammen med et førti-talls interesserte, å sjekke resultatet. Det vil si, Otto hadde allerede vært på farten og inspisert kassene så han visste hva han ville vise oss.

Av Håkon Lasse Leira

Publisert 11.08.2017

Før vi startet fra borggården på Ringve strøyk en spurvehauk lavt over hustakene og ut mot en himmel svart av  kommende regn. Vinden var sterk nok og temperaturen var godt i underkant av 10 grader. 

Men med Otto Frengen som inspirerende guide har været mindre å si. Han startet med å vise oss gråtrost og ringdue på reir og loste oss  deretter fram til en kasse hvor det var blåmeis med unger. Menneskeungene i følget fikk tilbud om å klatre opp og kikke. Noen lot seg ikke be to ganger, men de fleste syntes det var litt for skummelt.

I tillegg til meis- og fluesnapperkasser hadde gartner Reidunn Mork hengt opp flere  sjølsnekra stærkasser, herunder en to-stærsbolig hvor det var kommet unger. Otto hentet ut en av dem til allmenn beskuelse og noen  av barna fikk til og med holde stærungen. Noen av oss voksne trodde nok ikke helt på Otto som sa det var helt trygt, lukt spiller ingen rolle. Stærungen vil ikke lide noen nød på grunn av håndteringen.

Siste stopp var en kvinandkasse med egg. Den fikk henge i fred i tilfelle anda ruget, men Reidunn viste fram bilder hun hadde tatt av anda og av eggene innpakket i dun nappet fra andebrystet.  

Avslutningsvis så vi på et sted i hagen hvor Otto foreslo at det kunne etableres en foringsplass til høsten. Ringve har takket ja til NOF-TLL sitt forslag om det, så samarbeidet mellom Ringve og NOF fortsetter til gjensidig nytte og glede.

Otto
Otto Frengen ønsker velkommen til kassetur. FOTO: Håkon Lasse Leira
Otto og Iver
Otto og Iver sjekker blåmeisungene FOTO: Håkon Lasse Leira
Otto og stær
Otto på vei mot to-stærboligen. FOTO: Håkon Lasse Leira
To barn
To barn møtes! FOTO: Håkon Lasse Leira