Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fuglematverksted på Ringve
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fuglematverksted på Ringve

Av Håkon Lasse Leira (28.02.2019)

Siste søndag i januar, en ordentlig vinterdag med kuldegrader, sol og knirkende snø under føttene, inviterte Ringve botaniske hage og NOF-Trondheim lokallag til fuglematverksted. De to siste vintrene har de to hatt et samarbeid om fuglemating i den botaniske hagen, nærmere bestemt bak Renessansehagen, og det har blitt et sted som trekker både fugler og folk.

Bordet

Personer rundt bordet med fett og frø (Opphavsrett: Håkon Lasse Leira) Større bilde

Besøkende

Besøkende ved foringsplassen blir fotografert av Vibekke Vange, leder av Ringve botaniske hage. (Opphavsrett: Håkon Lasse Leira) Større bilde

Even

Even Karlsen Gyland var en fryd å ha på besøk også ut til å kose seg på verkstedet. (Opphavsrett: Håkon Lasse Leira) Større bilde

Denne aktuelle søndagen var mottoet : Lag din egen fuglemat!  Botanisk hage hadde kjøpt inn fett, frø og former, og NOF stilte med mannskap og informasjon. Søndag var dessuten Hagefugltelledag og den ble også behørig presentert.

Rundt 50 personer var innom verkstedet og mange av dem ble med på tur til foringsplassen hvor noen valgte å henge opp den frøfettklumpen de hadde laget. I alt 14 ulike fuglearter ble registrert på foringa denne dagen.

En av de ivrigste var  Even Karlsen Gylland som kom sammen med bestemor. Han matet fugler i hagen heime og hadde allerede laget fuglemat sjøl, men syntes likevel det var artig å komme på verkstedet.

Det blir flere fellesarrangementer i den botaniske hagen utover våren og på seinsomeren. Søndag 25.august,  inviterer NOF-Trøndelag til Midt-norsk fuglefestival med foredrag, utstillere og ekskursjoner.