Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

Fuglematverksted på Ringve

På hagefugltellingsdagen 26. Januar innbød NOF-Trondheim og Ringve botaniske hage til fuglematverksted og fuglevandring på Ringve. På det tilsvarende arrangementet i fjor var det skikkelige vinterforhold og mye fugl i hagen, denne gangen var det +5 grader og knapt en snøflekk å se.

Av NOF Trøndelag

Publisert 27.01.2020

Som i fjor kom det et 50-talls folk, omtrent likt fordelt mellom store og små. De minste blanda frø, rosiner, havregryn og  andre godsaker  i smelta matfett som fikk stivne i et takras av snø på baksida av huset, hvor vi også registrerte dagens første fugl, en syngende  rødstrupe.

De voksne var mest interessert i kvissen  og hadde god hjelp av framlagte fuglebøker.  Vi prøvde å verve medlemmer og brukte argumentet om at alle kan ikke arbeide med fuglevern bestandig, men alle bør ha medlemskapet sitt i orden, uten at det fikk stort gjennomslag.

På foringa bak Renessansehagen var det ei skjære og et ekorn da vi kom, men etter hvert dukka de fleste vanlige hagefuglene opp og alle ble behørig rapportert til Hagefugltellinga.

Etter loddtrekning ble kvissen vunnet av en åtte-åring fra Børsa som får en flott fuglemater i premie.

Dette arrangementet var det første av tre som NOF-Trondheim og Ringve botaniske hage tilbyr i vår. Det neste, fuglekassesnekring, går av stabelen 18. mars og 26. mai tar Otto Frengen med interesserte rundt i hagen for å se hva som skjuler seg i de mange kassene som er hengt opp. Og til høsten, nærmere bestemt 30. august, går, etter planen, årets Natur- og fuglefestival av stabelen.

 

Håkon Lasse Leira

 

NOF
FOTO: NOF
Fuglematblanding
Alt klart til blanding! FOTO: NOF
Fuglekviss
Kvissen fengsla de voksne. FOTO: NOF