Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fotokurs for jenter i Rogaland
  Siste nytt    Om oss    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fotokurs for jenter i Rogaland

Av Elisabeth Årsnes (25.02.2010)

Er du kvinne og vil lære mer om fotografering? Da blir du med på fotokurs for jenter på Kvassheim fyr i Rogaland! Kurset arrangeres 30. juli - 1. august i år, og det vil bli hovedvekt på å fotografere vadefugler. For disse fuglene er det intens trekktid på dette tidspunktet. Du trenger ikke være ekspert for å bli med!

Tundrasnipe

Kanskje blir du i stand til å ta slike bilder dersom du deltar på fotokurset? Bildet viser en ung tundrasnipe. (Opphavsrett: Roy Mangersnes) Større bilde

Liker du å fotografere? Da har vi et kurstilbud for deg som er kvinne og fotoglad! For maks. 30 deltakere arrangerer NOF fotokurs for jenter på Kvassheim fyr på Jæren i Rogaland 30. juli - 1. august 2010. Dyrt utstyr og masse kompetanse er ikke nødvendig. Dette er et fotokurs hvor kursdeltakerne deles inn i nybegynnere, erfarne osv. Fullstendig program finner du her.

Kvassheim fyr ligger idyllisk til langs Jærkysten i Rogaland mellom Bryne og Egersund. Det har en unik beliggenhet langs kysten – her kommer havet rett inn! Lokaliteten gir gode muligheter for både fotografering og fuglekikking. Det tar 45 min. med bil fra Sola flyplass til Kvassheim. Overnatting blir i flotte hytter fire km. fra fyret på Ogna Camping. Det er plass til åtte i hver hytte, som er utstyrte med kjøkken, dusj og toalett. Frokost tas på hytta. Brød, smør og pålegg er inkludert i pris. Transport blir med bil, de som ikke har bil tilgjengelig får mulighet til å sitte på.

Kursholdere

To av kursholderne er Roy Mangersnes og Martin Eggen. Roy er en ettertraktet fotograf som har tatt masse bilder i både inn- og utland. Han har holdt fotokurs mange steder, vunnet internasjonale fotokonkurranser og laget to bøker. Bøkene heter Eksotiske Rogaland og Kjør - et fristed for fugl og sel. For mer info om bildene til Roy, se hans nettsted www.roywildphoto.blogspot.com.

Martin Eggen er en dyktig ornitolog med verv både i NOF avd. Rogaland og Feltornitologene. Han har kikket på vadere i over 20 år, og har god kunnskap om disse fuglene. Han vil kurse oss i artsbestemming av vadere.

Dette er i utgangspunktet et kostbart kurs, som har blitt muliggjort for jentegruppa til NOF med støtte fra Nikon Norge.

Pris og påmelding

Prisen er kr. 1 500,- for overnatting, all mat + kurs inkludert. Kr. 1 000,- uten overnatting. Reise til/fra ordnes privat. Transport fra Sola flyplass ordnes.

Dersom dette kurset ser ut til å være av interesse for deg, så bør du ta en titt på det fullstendige programmet. For påmelding er det Elisabeth Årsnes som er kontaktperson. Du treffer henne på tlf.: 90 96 32 52 og e-post: esaarsnes@gmail.com

kommentarer Kommentarer til nyheten (1)