Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Kommentarer til «Hagefugltelling 2008»

Kommentarer til «Hagefugltelling 2008»

Tell fuglene i hagen din! Den siste helga i januar (26. og 27.) arrangeres Hagefugltelling 2008. Vi kjører prosjektet til samme tid som i Sverige, Danmark og Finland, og håper selvsagt at vi i Norge kan finne flere fugler enn våre naboer gjør. Bli med du også!

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Hagefugltelling 2008

Fornuftig å ha en felles hagefugltelling. På sikt kan det bli samlet inn mye nyttig data om vinterfuglbestandene i Norden. Men det hadde vert en stor fordel å ha samme Registrerings periode, slik at resultatene kan sammenlignes.

I år samler Norge og Finland inn data 26–27 januar, Sverige i perioden 25–28 januar, mens Danmark gjennomfører telling i tidsrommet 12 januar – 10 februar.

Skal vel godt gjøres å slå danskene. I Skrivende stund er det rappotert inn 629 874 fugler i prosjektet i år.

http://obsnatur.dk/

Er et meget folkelig prosjekt som har hatt bred omtale i medlemsbladet Fugle og Natur samt i media på forhånd

Anders Bjordal (25.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagekonkurransen

Alle de fire landene vil bare hente ut data fra de to dagene 26 og 27 januar når resultat fra konkurransen skal gjøres opp!

Frode Falkenberg (25.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugltellinga

Er ingen datekspert og skjønner ikke hvordan jeg skal få lagt inn observasjonene mine her. Trudde jeg skulle finne et skjema.

Dere må nok vente til jeg sender resultatet for heile vinteren i posten.

JÅge

(26.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugltelling.

satte meg forran vinduet, med datamaskinen på fanget og fullt av fugler på brett og ved mater.

Forsto ikke hvor skjema for dagens telling befant seg, så alle mine små venner må forbli uregistrerte.

Åse. (26.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Internettskjema

Skjema for å registrere hagefuglene kommer opp etter at dere har logget dere på fra www.fuglevennen.no og skrevet inn hvilket område dere vil registrere fra! Altså:

1. Registrer dere og få passord

2. Logge dere inn

3. Skriv inn område

4. Fyll ut skjema og klikk registrer

Lykke til!

Frode Falkenberg (26.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Internettskjema

La inn mailadresse, passord, dvs. hele pakka, men det ble bare error! Gidder ikke mer, masse fugler her, svarttrost, gråtrost, gråspurv, gulspurv, skjor, kråke.

Leif meisingseth (31.01.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugltelling 2008

Interesant, engasjerende , og nyttig prosjekt som det er moro å delta i.

MVW fra Inndalen i Verdal. Nord-Tr.lag.

Oddvar (26.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugletelling

95 måker,15 kråker,21 sjærer,

20 svarttråst,20 spurv,3 kjøttmeis

har vi sett over oss.

Sara Johanne og Ingeborg Asche (27.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugltelling og innlogging

Ser at mange har problemer med å registrere observasjoner fordi de må logge seg inn med passord m.m. Når det er snakk om å engasjere allmennheten over det ganske land, og når de aller fleste kanskje ikke er brukere av miljolare.no fra før, burde det vært mulighet for å gjøre registreringen uten å måtte gå gjennom en prosess med å registrere seg, ordne passord m.m. da tror jeg det mange som gir opp, noe som meldingene over her tyder på. Når det er snakk om et prosjekt som går en gang i året, og målgruppa er folk over hele landet som ellers ikke en hører så mye fra, burde det vært utarbeidet et enklere registreringsskjema som kan brukes uten at det skal være nødvendig å registrere seg på forhånd. NOF har skapt mye oppmerksomhet omkring hagefugltellinga gjennom Frokost-TV, Nitimen m.m. men selve registreringsdelen virker lite gjennomtenkt, når det viser seg at mange ikke skjønner hvordan en skal registrere seg. Her tror jeg at masse data har gått tapt, fordi det stoppet opp ved innlogging og registrering. Jeg regner med at Hagefugltellinga skal gjentas om et år igjen, men da bør NOF tenke ut noe enklere registreringsmetode. Registrering via miljolare.no fungerer svært bra når en først kommer seg inn, men det er det å komme seg inn som er problemet. Jeg var så "heldig" å være registrert som bruker fra før, gjennom sommerfuglregistreringer, men mine tanker går til de som ikke så er så heldige.

Per Inge Værnesbranden (27.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugltelling i helga

Per Inge V. har helt rett. Det er håpløst å få registrert tellinga fra i dag.

Masse fugler i hagen, men de blir nok ikke med i konkurransen.

Astrid Kvendbø (27.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fugletelling

Det var ingen problemer for meg.Jeg og min nabovenn gikk igang å telle og fikk gode tellinger lørdag og søndag.Passord gikk greit og det var mye av intresse på sidene.Kommer til å følge med videre i år.Skjema kan også sendes i posten.

Egil Træland (27.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugler

Takk for en spennende helg! Veldig gøy å være med på dette, og artig å se at så mange var med. Dette er først gang jeg sender inn fugleobservasjoner, og jeg synes at det gikk fint. Enkelt å finne fram, og kjempebra at fuglene jeg la inn i går kom opp automatisk på skjemaet i dag. Gleder meg allerede til neste år!

Randi (27.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Morsom fugletelling

Det gikk greit å legge inn data, etter noe prøving og feiling. Ved "lagring", eller selve registreringa, forsvant de fem første (øverst alfabetisk). Jeg måtte derfor registrere disse en gang til..

Aksjonen bør "averteres" bedre. For interesserte som ikke er inne i miljøet er det litt vanskelig å finne riktig nettsted.

Mette Gabrielsen (28.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Mulighet for å endre rapport ?

Alt gikk greit med registrering osv.

I farten overså jeg valget "Alle norske fuglearter" dermed ble én art ikke med, men jeg regner med at rapporten ikke kan la seg endre ?

Flott tiltak !

Geir (28.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Umulig å rapportere

Søndag 27. 01 førsøkte jeg flere ganger å få sendt inn rapporte om hagefugler, men fikk bare melding om at det var feil ... (uten at det ble antydet hva som var feil.)

Fikk også oppleve at en hauk slo ned på foringsplassen og tok med seg en Kjøttmeis.

Kjell (28.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fuglevener og data.

Det erjo ikke alle fugleinteresserte som er datakyndige. Å logge seg inn på en slik link og få en denne siden opp er ikke like lett for alle. Ser både at det klages over avertering og at innlogging feilet. Neste år kunne ikke da denne modellen prøves? 1. All innlogging foregår via NOF sine sider. 2. Når alle har lagt inn sine observasjoner tar NOF å summerer og sender dem videre. Tror som flere at mange observasjoner har gått tapt her og at undersøkelsen/ konkurransen er verdiforringet av den grunn.

Rune Hallbjørn Jensen (28.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hagefugler/mm.

Det har vært noen fugler i hele vinter ute på Mausund.Det er 30 stær, som er her og 25 Grønnfink, og 18 Kråker, mye Måker 4 kjøttmeis,3 Ryper,12 Huskall.og en Grønnspett. ps.. Det er mye Havørn å se runt Øyene her ute.

oddbjørn Enge (29.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Rapport var umogeleg!

I helga hadde fleire vonde krefter slege seg saman, verka det som. Sterk vind og ufyseleg ver gjorde at her aldri har vore så få fuglar på foringsplassen. Då eg likevel freista å sende inn det "tynne" resultatet, nekta programmet å godta passord. Søknad om nytt passord førte ikkje fram.

Dei vanlege artene her er: Kjøtmeis, blåmeis, grønfink, gråsporv og svarttrost. Bokfinken er innom med ujamne mellomrom.

Ein artig og velkomen gjest i år er stillits som har vore her sidan 1. januar. Gjerdesmett og raudstrupe held seg her heile året.

Marton Roksvåg (30.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Pålogging fuglevennen

De som skaffet seg passord til årets hagefugltelling, men som ikke la inn data, fikk tilbakemelding med ekstra veiledning. Det fungerte bra. Utover det tikket en del feilmeldinger inn som følge av at folk skrev inn feil e-post adresse når de ønsket å generere passord. Det er helt avgjørende at deltakerne skriver korrekt e-post adresse både når de skal skaffe seg påloggingsinfo og når de skal logge seg på. Databasen sender returmail til den adressa som er oppgitt, og er den feil så mottar ikke avsender svar!

Frode Falkenberg (31.01.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Litt for tungvint

Jeg er enig i at fugletellingen var litt for tungvinn på nett. Det gikk greit, men i utgangspunktet hadde jeg trodd at jeg skulle finne rapporteringsskjemaet på inngangssiden og at jeg ikke hadde behøvd å registrere meg. Mange faller nok av her. Men dere - er ikke toppmeisen som jeg har lagt inn bilde av fin? Morsom er den også!! Jeg tok bildet sist lørdag. Den har vært alene siden flokken forlot den før jul. Nå har den fått en venn, og de skvatrer så det er en fryd å høre!

Alvhild Ulset (06.02.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fugletelling?

Fugletellingen fikk jeg først høre om etter at den var ferdig. Var markedsføringen god nok?

I Åsane i Bergen er det svarttrost, kjøtt- og blåmeis, skjære og kråke samt en og annen rødstrupe og gjerdesmett som kommer til matfatet. I en liten stamme med hull til matfett - som egentlig er hengt opp til meisene, har til og med svarttrosten lært seg å spise av. Ganske morsomt å se på. De er blitt flinkere etter hvert. Spurv er der fint lite av . For en ti års tid var det mange.

Lillian Koehler (10.02.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gråspurv som nr 10 ?

Tror jeg er fullstendig feil ! Mangel på kunnskap. I en 4-års periode har jeg matet og observert fugler som følge av noen operasjoner. 9 av 10 fugleslag stemmer med mine nedtegnelser. men gråspurv? Tar de ikke feil av pilfink og gråspurv ? Eneste observasjon av gråspurv har jeg sett er ved den lokale mølla.

Kan opplyse at svartmeis er en daglig gjest hos meg, i 2006 ble også en varsler observert, Flaggspett er en ukentlig gjest på meisbollene

B. Johansen , Spydeberg (14.02.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Pilfink i Onsøy.

Må si meg enig med B. Johansen. Jeg bor i vestre Onsøy ved Elingård, og her

fins ikke gråspurv bare masse pilfink. Jeg har 9 kasser og naboen har 5 kasser og der hekker det bare pilfink. Det er 6 store bondegårder rundt meg, og der finnes også bare pilfink. Denne siden har jeg ikke sett tidligere, og den vil jeg følge med på.

Jan Olavesen (17.02.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Jeg teller fortsatt

Fugletelling var et flott tiltak, men en del kluss med pålogging og registrering, samt å finne fram til skjema. Ble nok for sen for å bli registrert helga i januar, men tiltaket har ført til vedvarende telling for mitt vedkommende. Det bør jo være av interesse å få inn jevnlige rapporter om tilstedeværelse av fugl, samt dato når trekkfugl kommer tilbake. Jeg gleder meg daglig over livet på fuglebrettet med stasjonære og nye fugler, og til å melde inn registrering for første uka i mars.

Oddny Midtlyng Hoven, Levanger (03.03.2008)

Ny kommentarSvar på denne